Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ακολουθεί η καθιερωμένη μας ματιά στην εξέλιξη του καιρού για το ερχόμενο 48ωρο... :)

Καλό βράδυ Πέμπτης !!

Πανομοιότυπο θα είναι το καιρικό σκηνικό στα μέρη μας, τις επόμενες δυο ημέρες !

Ποιο θα είναι αυτό ; Θα σας εξηγήσω αμέσως φίλες και φίλοι! :) 

Τόσο αύριο Παρασκευή 03/02/2023 όσο και μεθαύριο Σάββατο 04/02/2023 λοιπόν αν και ... Δεν περιμένουμε κάποια άξια λόγου μεταβολή στον καιρό μας  από πλευράς φαινομένων , ωστόσο ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ υπάρχει "πιθανότητα" (Και τις δυο ημέρες. Στο 40 % η πιθανότητα για την Παρασκευή και στο 60 % για το Σάββατο. Την Παρασκευή η "παραπάνω πιθανότητα" ισχύει ΜΟΝΟ για τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες ΟΧΙ από εκεί και μετέπειτα. Το Σάββατο για ΚΑΠΩΣ μεγαλύτερο μέρος του 24ωρου. Επίσης το Σάββατο θα έχει "περισσότερα σύννεφα" γενικότερα μέσα στην ημέρα , απ ' ότι η Παρασκευή.) ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΛΙΓΩΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ...

Δηλαδή παρόλο που ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα επικρατεί ΑΡΚΕΤΑ καλός καιρός (Εφόσον βέβαια εξαιρέσουμε τους κατά τόπους και ανά διαστήματα δυνατούς ανέμους. Θα σας μιλήσω παρακάτω αναλυτικά και για το "κομμάτι των ανέμων".) με "συνολικά" ΚΑΜΠΟΣΗ ηλιοφάνεια...

Παρολ ' αυτά ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές θα διασχίζουν σχετικά γρήγορα το νομό μας από βορρά προς νότο , οπότε και υπάρχει το ενδεχόμενο στο διάβα τους να "καταφέρνουν" ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να αφήνουν ΓΙΑ ΛΙΓΟ από ένα ψιχάλισμα ή ψιλόβροχο έως και ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ κάποια ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ βροχούλα . 

Τονίζω και πάλι όμως , ότι θα μιλάμε για ... Λίγα πράγματα , ΠΟΛΥ επιλεκτικού χαρακτήρα και μικρής χρονικής διάρκειας (ΟΧΙ κάτι το αξιόλογο).

Οι άνεμοι θα πνέουν ΚΑΙ τις δυο επόμενες ημέρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις (μαίστρος) , με κατά περιόδους και κατά τόπους ΑΡΚΕΤΑ δυνατές εντάσεις ... 

Αναλυτικότερα : Για αύριο Παρασκευή τρεις του Φλεβάρη οι βορειοδυτικοί άνεμοι ΕΩΣ περίπου ΚΑΙ το απόγευμα θα φθάνουν τα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τα 6 μποφώρ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΟΔΙΚΑ οι  στιγμιαίες ριπές τους θα πρέπει να προσεγγίσουν και τα 7 μποφώρ ("αυτό αφορά" ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ στα ανοιχτά ή και παραθαλάσσια ΚΥΡΙΩΣ της δυτικής πλευράς του τόπου μας, όπως και ΟΡΙΣΜΕΝΑ υψώματα στην ενδοχώρα). 

Πάντως σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση των ανέμων.

Για το Σάββατο 04/02/2023 : ΑΡΧΙΚΑ οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φθάνουν τα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ (με ΛΙΓΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ) . Ωστόσο σχετικά γρήγορα (ιδιαίτερα ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ μισού της ημέρας) θα ενισχυθούν περαιτέρω φθάνοντας τα 5 με 6 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τα 7 μποφώρ. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή την φορά ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΟΔΙΚΑ οι  στιγμιαίες ριπές του μαίστρου θα πρέπει να "πλησιάσουν ή και να αγγίξουν" και τα 8 μποφώρ ("αυτό και πάλι αφορά" ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ στα ανοιχτά ή και παραθαλάσσια ΚΥΡΙΩΣ της δυτικής και νότιας πλευράς του τόπου μας, όπως και ΟΡΙΣΜΕΝΑ υψώματα στην ενδοχώρα). 

Αργά μέσα στη νύχτα του Σαββάτου ΠΡΟΣ την Κυριακή περιμένουμε ΜΙΚΡΗ εξασθένηση των ανέμων. 

Η θερμοκρασία ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ επόμενες ημέρες ΔΕΝ θα σημειώσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή συγκριτικά με την Πέμπτη . Αντίθετα ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ αναμένεται ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ !!

Ωστόσο εξαιτίας των πιο ψυχρών βορειοδυτικών ανέμων Η ΑΙΣΘΗΣΗ του κρύου θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (εκεί που θα "φυσά") αρκετά εντονότερη. 

Έτσι ΚΑΙ τα δυο ερχόμενα 24ωρα περιμένουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 12 C. με 14 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 15 C. ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Από την άλλη θα διατηρηθεί το "απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή" αρκετό κρύο τη νύχτα και ΝΩΡΙΣ το πρωί ... Με τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή οι "χαμηλότερες θερμοκρασίες" που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου ) να παραμένουν ΚΑΙ τα δυο επόμενα 24ωρα σχεδόν στα ίδια πλαίσια. 

Οπότε και θα πρέπει να περιμένουμε εκείνες τις ώρες ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 6 C. με 8 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 9 C. (ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως θα παρατηρηθούν ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ελάχιστες τιμές της τάξεως των 3 C. με 5 C. ενώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ 0 C. με + 2 C.)

Και τις δυο αυτές ημέρες , στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές με τα "παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πιο ψυχρά ΠΕΔΙΝΑ σημεία" που προανέφερα (ανάλογα το υψόμετρο κάθε περιοχής).

Τέλος πριν σας καληνυχτίσω , θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ΠΡΙΝ την Κυριακή εάν μπορείτε να προστατέψτε κάποια φυτά , λουλούδια ή ακόμη και δέντρα που είναι πιο "ευαίσθητα" στην παγωνιά , καλό θα ήταν να το κάνετε ... Αφού ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το διήμερο ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ θα έχει ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ τις νυχτερινές / πρωινές ώρες με ΠΑΓΕΤΟ και ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας!

Εννοείται πως θα ενημερωθείτε αναλυτικότατα για τότε , στην επόμενη πρόγνωση / ανάρτηση του Σαββάτου . Απλά σκέφτηκα να σας προετοιμάσω , για να λάβετε τα μέτρα σας έγκαιρα... :) ;)

 Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου