Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Τρίτη 07/02/2023 και μεθαύριο Τετάρτη 08/02/2023, καθώς και μια ΠΡΩΤΗ ματιά στην ΤΑΣΗ του καιρού για λίγο παραπέρα ... ;) 

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους !! 

Ήρθε λοιπόν το ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ στα μέρη μας , από την Κυριακή 5 του Φλεβάρη και ύστερα. 

Μάλιστα όπως επίσης περιμέναμε,  η Δευτέρα 06/02/2023 , ήταν η πιο "κρύα" ημέρα του φετινού Χειμώνα μέχρι τώρα στο ΣΥΝΟΛΟ της Χώρας των Φαιάκων, παρόλο την λαμπρή λιακάδα που την "συνόδευε" ! 

Τώρα όσο αφορά την συνέχεια του καιρού στο τόπο μας ΔΕΝ έχω και πολλά να σας πω φίλες και φίλοι... 

Καταρχήν να ξέρετε , για να κανονίσετε κατάλληλα τις εξωτερικές σας δραστηριότητες / εργασίες, πως η λαμπρή ηλιοφάνεια που ξεκίνησε την Κυριακή 5 του μήνα ΗΡΘΕ ΓΙΑ ... ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ (σας το είχα άλλωστε "υποσχεθεί / γράψει" και αυτό προ αρκετών ημερών εδώ) !! 

Οπότε για ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ακόμη μπροστά μας ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για οποιοδήποτε φαινόμενο ΠΟΥΘΕΝΑ στο νομό μας ("στεγνός καιρός" για ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΛΙΑΚΑΔΕΣ). 

Παράλληλα το υπάρχων τσουχτερό κρύο ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τις νύχτες και τα πρωινά μας θα "κρατήσει" σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΩΣ περίπου ΚΑΙ τις 11 του μήνα , αφού παρόλο την ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΙΚΡΗ άνοδο που θα παρουσιάσει ο υδράργυρος ΚΥΡΙΩΣ μέσα στην ημέρα έως τότε ... Η "παγωνιά" τις νυχτερινές / πρώτες πρωινές ώρες θα είναι μεγάλη , με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΓΕΤΟ σε ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Από εκεί και μετέπειτα όμως, θα πρέπει σιγά σιγά να "μαλακώσει" ΚΑΠΩΣ περισσότερο ο καιρός μας... ;)

Και ήρθε η ώρα να περάσουμε στα του ... Ερχόμενου 48ωρου! :)

Τόσο την Τρίτη , όσο ΚΑΙ την Τετάρτη λοιπόν Ο ΗΛΙΟΣ θα ΣΥΝΕΧΕΧΙΣΕΙ να είναι  Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του "ουράνιου θόλου" πάνω από την γωνιά μας και μόνο ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ λίγα συννεφάκια "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και εκεί.

Ταυτόχρονα τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια της ημέρας θα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ (πάντα για τα κλιματολογικά δεδομένα του τόπου μας) , ενώ μέσα στη νύχτα θα "ανεβαίνουν" λίγο ΑΛΛΑ και πάλι ΟΧΙ  τόσο , όσο "συμβαίνει συνήθως". ;)

Έτσι η ορατότητα και η διαύγεια στην ατμόσφαιρα θα παραμείνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ , ενώ και η ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα πάνω από την μεριά μας θα διατηρηθεί σε ΑΡΙΣΤΑ επίπεδα.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα μεταβληθεί "σημαντικά" , με αποτέλεσμα το ΚΡΥΟ να είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ επόμενες ημέρες με έμφαση περισσότερο όπως είναι φυσικό τις νύχτες και τα πρωινά μας (ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΩΣ την Τετάρτη ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΙΘΑΝΟΝ να "ανέβει" γύρω στον έναν με δυο βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες). 

Άρα ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μόλις 6 C. με 8 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 9 C. (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την Τετάρτη ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ "καταφέρουμε" να πιάσουμε και τους 10 C. "Αυτές" είναι οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές εντός του 24ωρου ΚΑΙ των δυο επομένων ημερών).

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ "χαμηλές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Τώρα όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές της Τρίτης ΑΛΛΑ ΚΑΙ της Τετάρτης (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

Θα πρέπει να περιμένουμε ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ -1 C. με +2 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως +3 C. (ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως θα παρατηρηθούν ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ελάχιστες τιμές της τάξεως των -2 C. με -4 C. ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ -5 C. με - 6 C. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ακόμη και -7 C.)

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές με τα "παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πιο ψυχρά ΠΕΔΙΝΑ σημεία" που προανέφερα (ανάλογα το υψόμετρο κάθε περιοχής).

Άρα , όπως ήδη καταλάβατε ΚΑΙ τις ερχόμενες δυο νύχτες / πρωινά μας θα έχουμε να κάνουμε ΜΕ ΠΑΓΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΧΝΗ ("δυνατός δροσόπαγος") ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας.

Γι ' αυτό και θα σας παρακαλέσω να προσέχετε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά τις προαναφερθείσες ώρες αφού ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ του οδικού μας δικτύου ΟΧΙ ΜΟΝΟ στα ορεινά / ημιορεινά αλλά ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ περιπτώσεις και στα ΧΑΜΗΛΑ ... Όπως επίσης ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Κέρκυρας που βρίσκονται ακόμη και δίπλα στην θάλασσα ... Όπου υπάρχει νερό ή υγρασία θα "παγώνει" και θα δημιουργεί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ εκεί !! Σαφώς το ίδιο ισχύει και για το περπάτημα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "σκιερά" σημεία στην ενδοχώρα της Κέρκυρας , ιδιαίτερα της βόρειας πλευράς, χρήζουν στοιχειώδους προσοχής όλη την ημέρα, παρόλο την ηλιοφάνεια).

Τέλος από πλευράς ανέμων δεν διαφαίνεται κάτι το ιδιαίτερο το ερχόμενο 48ωρο, με τις θάλασσές μας να είναι ΓΕΝΙΚΑ καλοτάξιδες.

Έτσι περιμένουμε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ανέμους ανατολικών διευθύνσεων που θα φθάνουν τα 3 με 4 μποφώρ και ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ανά διαστήματα μέχρι και τα 5 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η πιθανότητα ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για ΛΙΓΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου