Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

 Παρατεταμένης καλοκαιρίας / ανομβρίας ΣΥΝΕΧΕΙΑ για το νομό μας (Κέρκυρα)... 

Γεια σας φίλες και φίλοι !! Δεν έχει αλλάξει κάτι από τις προηγούμενες αναρτήσεις μου εδώ , έτσι ο ... Παρατεταμένα καλός και φυσικά "στεγνός" καιρός στα μέρη μας , διατηρείται ΟΧΙ μόνο για το ερχόμενο 48ωρο , όπου και ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση για τότε ΑΛΛΑ και για ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ημέρες μπροστά μας ... ;) 

Αναλυτικότερα λοιπόν , τόσο αύριο Τετάρτη 15/02/2023 όσο και μεθαύριο "Τσικνοπέμπτη" 16/02/2023 οι καιρικές συνθήκες στον τόπο μας παραμένουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ καταπληκτικές ... Με άφθονη ηλιοφάνεια σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ και ΜΟΝΟ λίγες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και εκεί (ΚΥΡΙΩΣ την Πέμπτη , όσο αφορά το επόμενο 48ωρο).

Οι άνεμοι ΚΑΙ τις δυο αυτές ημέρες θα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένοι στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Ιονίου, άρα θα έχουμε να κάνουμε με καλοτάξιδες θάλασσες παντού στην μεριά μας και φυσικά ευνοϊκές συνθήκες για τους "ψαράδες" μας (και όχι μόνο βέβαια). 

Με λίγα λόγια περιμένουμε ασθενείς ανέμους από μεταβλητές διευθύνσεις και ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΠΙΚΑ από νότιες γενικά διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ (ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΑ ενδέχεται να καταγραφούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ, ανά διαστήματα).  

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και μια ΝΕΑ μικρή άνοδο ΚΥΡΙΩΣ από την Πέμπτη και μετέπειτα , τόσο ως προς τις ελάχιστες , όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Έτσι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ ΑΡΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ θα πρέπει να περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 14 C. με 15 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 16 C. (ΚΥΡΙΩΣ την "τσικνοπέμπτη" όμως ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ενδεχομένως να "πιάσουμε" και τους 17 C.)

Οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές εννοείται ότι είναι ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ του "φυσιολογικού" για την περίοδο του έτους που βρισκόμαστε... Αρκεί να πούμε ότι "οι κανονικές" ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες για την παρούσα χρονική περίοδο του έτους πάντα ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ είναι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ οι 11 C. με 12 C. ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 13 C.

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ΠΙΟ "χαμηλές ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με τεσσάρων και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές του ερχόμενου 48ωρου (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

Και τις δυο επόμενες ημέρες, θα πρέπει να αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους +6 C. με +8 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μεταξύ +3 C. με +5 C.(ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως θα παρατηρηθούν και λίγο ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ελάχιστες τιμές, της τάξεως των 0 C. ζ με +2 C. ενώ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ έως και - 1 C. Το φαινόμενο της πάχνης αν και φανερά πιο εξασθενημένο πλέον , θα παρατηρηθεί ξανά ΑΛΛΑ σε ακόμη ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το πρωινό της Τετάρτης).

Τέλος όσο αφορά τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας του ερχόμενου 48ωρου , "αυτά" ΣΤΑΔΙΑΚΑ μέρα με την μέρα θα "πάρουν την ανηφόρα" , με αποτέλεσμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ το πρωινό της Πέμπτης να δίνει "υποψηφιότητα" για κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου