Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση για το ερχόμενο 24ωρο , καθώς και μια ΠΡΩΤΗ ματιά στην εξέλιξη του καιρού στα μέρη μας ΕΩΣ ΚΑΙ το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου...

Καλό βράδυ Τρίτης σε όλες και όλους !!

Δεν άλλαξε κάτι από τα λεγόμενά μου, στην χθεσινή ανάρτηση εδώ ... ;)

Έτσι ΜΙΑ ΝΕΑ διαταραχή θα μας επηρεάσει ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΞΑΝΑ τις αμέσως επόμενες ώρες ! 

Ας πάμε λοιπόν γρήγορα να δούμε τι μέλλει γενέσθαι στο τόπο μας , από καιρικής πάντα πλευράς ! :) 

Για αύριο Τετάρτη 26/04/2023 : Από τα μεσάνυχτα απόψε (αλλαγή ημέρας / νύχτα Τρίτης βαδίζοντας ΠΡΟΣ την Τετάρτη) και μετέπειτα, το καιρικό σκηνικό σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομό μας ΣΤΑΔΙΑΚΑ / ώρα με την ώρα θα καταστεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ αρκετά άστατο!

Δηλαδή τόσο τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε, όσο και το χάραμα / πρωινές ώρες της Τετάρτης ΕΩΣ ακόμη ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ώρες (ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΙΘΑΝΟΝ "χονδρικά" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ αύριο / άρα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της ημέρας) περιμένουμε ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Οπότε ΔΕΝ θα βρέχει καθ ' όλη την διάρκεια του παραπάνω χρονικού διαστήματος και ούτε θα "βραχεί" το ίδιο , κάθε γωνιά πάνω στο νομό μας (αλλού θα βρέξει "αισθητά" λιγότερο ή και  καθόλου και αλλού αρκετά περισσότερο) ... ΑΛΛΑ μέσα στο ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα υπάρξουν σίγουρα ΚΑΠΟΙΑ διάσπαρτα "περάσματα"  βροχής ή και μπόρας (υπάρχει πιθανότητα και για ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ καταιγίδα ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ με ΜΙΚΡΗ πιθανότητα ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΗΣ χαλαζόπτωσης).

Από εκεί και ύστερα πάντως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ όσο θα κυλούν οι ώρες τόσο ο καιρός θα βελτιώνεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (ως προς τα φαινόμενα) από βορρά προς νότο στην Χώρα των Φαιάκων και θα επικρατήσουν ολοένα και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ διαστήματα ηλιοφάνειας.

Παρολ ' αυτά να τονίσουμε εδώ πως τα "πιο αξιόλογα" φαινόμενα στο νομό Κέρκυρας , θα πρέπει να τα περιμένουμε τις μεταμεσονύχτιες και ΠΡΩΤΕΣ πρωινές ώρες της Τετάρτης. ΟΧΙ ότι μετά ο καιρός θα βελτιωθεί αμέσως, αφού είπαμε ότι ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ το ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της ημέρας θα υπάρξουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ κάποια ακόμη "περάσματα φαινομένων" ... ΚΑΙ μετά όμως ΣΤΑΔΙΑΚΑ "αυτά" θα σταματήσουν ΠΑΝΤΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Οι άνεμοι αύριο ΑΡΧΙΚΑ μέχρι τα χαράματα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις (ΟΧΙ πάνω από 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ, με μικρή πιθανότητα ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ για λίγες ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ) αλλά στην συνέχεια, ήδη από το πρωί θα στραφούν από άκρη σε άκρη σε βορειοδυτικούς φθάνοντας ΞΑΝΑ τα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ, με ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ όμως επίπεδο... 

Ωστόσο σχετικά γρήγορα θα ενισχυθούν περαιτέρω, αγγίζοντας τα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 6 μποφώρ... ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ και ορισμένες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές , στα 7 μποφώρ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ!

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ εξαιτίας των πιο "φρέσκων" βορειοδυτικών ανέμων ("μαίστρος") καθώς φυσικά και των ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων που περιμένουμε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της ημέρας , όπως είναι λογικό θα σημειώσει ΠΤΩΣΗ που μάλιστα ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας και με την "βοήθεια" των πιο "δροσερών βορειοδυτικών ανέμων" θα γίνει  ΑΙΣΘΗΤΗ. 

Έτσι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ 16 C. με 17 C. και ΤΟΠΙΚΑ έως 18 C. με 19 C. (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ στις "γνωστές πιο ευπαθείς στην ζέστη" πεδινές γωνιές της Κέρκυρας ΙΣΩΣ "πιάσουμε" και τους 20 C. ΓΙΑ ΛΙΓΟ).

"Ψηλότερα" βέβαια , στα ημιπεδινά και σαφώς πολύ περισσότερο στα ημιορεινά / ορεινά υπολογίστε γύρω στους δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα ψηλότερα" έως και τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις  "στα θερμόμετρά μας, εκείνες τις ώρες" !! 

Ωστόσο αξίζει να πούμε ότι όπου "πιάνει περισσότερο ο μαίστρος" , δηλαδή εκεί που θα φυσά περισσότερο , σαφώς και η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας στα "χαμηλότερα" έως και του σχετικού κρύου για την εποχή στα "ψηλότερα" θα είναι έντονη!

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

Και "αυτές" συγκριτικά με το χάραμα της Τρίτης όπου ήταν σχετικά "μαλακό θερμοκρασιακά" θα παρουσιάσουν ΜΙΚΡΗ πτώση αύριο.

Με αποτέλεσμα , το επόμενο πρωινό να περιμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 10 C. με 12 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ έως και 13 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε και πάλι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα "ψηλότερα" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο, από τις παραπάνω τιμές, εκείνες τις ώρες.

Τώρα σχετικά με την "παραπέρα εξέλιξη" του καιρού στα μέρη μας ...

Πρώτα απ' όλα να πούμε για όλους εκείνους / εκείνες που ασχολούνται με διάφορες εξωτερικές δραστηριότητες / εργασίες αυτό το διάστημα ...

Ότι ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 του Απρίλη ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Απριλίου 2023 ο καιρός στο νομό μας θα "κρατηθεί" αρκετά καλός και το σημαντικότερο ; "Στεγνός"!!

Αυτά για να προγραμματίσετε τις διάφορες εξωτερικές εργασίες σας!

Ωστόσο Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ("πρώτη εβδομάδα του Μάη") όλα δείχνουν ότι ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ θα ... "Κυλήσει διαφορετικά" !!

Άρα λοιπόν , αδράξτε της ευκαιρίας ,τις ημέρες που σας είπα, καθώς από βδομάδας ο άστατος καιρός και "μαζί του" φυσικά εννοείται ΚΑΙ οι τοπικές βροχές ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !! ;)

Τέλος όσο αφορά τους ανέμους (κυρίως για τους ψαράδες μας και όχι μόνο) ...

Πέμπτη αλλά και Παρασκευή συνεχίζετε το "μαιστράλι" (βορειοδυτικός άνεμος) φθάνοντας το μεσημέρι - απόγευμα ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ την Πέμπτη τα 5 με 6 μποφώρ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Ενώ την Παρασκευή ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΙΑ τα 4 με 5 ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΘΑΝΟΝ έως και τα 6 μποφώρ. 

Από το ερχόμενο Σάββατο θα πρέπει να υπολογίζουμε σε ... Γενικά ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ανέμους ΠΑΝΤΟΥ (ΑΡΧΙΚΑ "μπουνάτσα") που ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΡΙΝ "φύγει" η εβδομάδα θα στραφούν σε νοτιάδες και θα αρχίσουν ΣΤΑΔΙΑΚΑ να ενισχύονται.

Παράλληλα ο υδράργυρος ΚΥΡΙΩΣ από το Σάββατο και μετέπειτα θα παρουσιάσει ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ τόσο ως προς τις μέγιστες, όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές του!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου