Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Δευτέρα 24/04/2023 στο νομό Κέρκυρας.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΙΚΡΗ αλλαγή του "σκηνικού" με ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ φαινόμενα... 

Καλό βράδυ Κυριακής σε όλες και όλους !! :)

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη σας είχα γράψει εδώ για μια διαταραχή, που στο "ξεκίνημα" της νέας εβδομάδας ("κομμάτι αυτής") φαίνονταν πως θα μας απασχολούσε , αλλά έως τότε ακόμη ΔΕΝ γνωρίζαμε όπως είναι λογικό (λόγω των πολλών ημερών που μεσολαβούσαν) "κατά πόσο / δηλαδή τον βαθμό" που θα μας επηρέαζε ...

Ας πάμε λοιπόν αμέσως να δούμε τι μας "ψιθυρίζουν" τα πιο "φρέσκα" στοιχεία της Κυριακής, σχετικά με το επόμενο 24ωρο! ;)    

Για αύριο Δευτέρα 24/04/2023 : Και ενώ η ημέρα θα ξεκινήσει με ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ καιρικές συνθήκες ... Δηλαδή με αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα εναλλάσσονται με ΚΑΠΟΙΕΣ διάσπαρτες συννεφιές (ΑΡΧΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ νέφη "χαμηλού" ύψους) ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ...

Ωστόσο όσο θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΟΥ της ημέρας , οι υπάρχουσες ΤΟΠΙΚΕΣ νεφώσεις θα έχουν την ΤΑΣΗ να γίνονται ολοένα και περισσότερες ΑΛΛΑ και πιο ... "Συμπαγείς" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Μάλιστα κατά τις "θερμές ώρες" της ημέρας υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ... ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ με έμφαση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στην ενδοχώρα της Κέρκυρας ή σε σημεία που βρίσκονται κατά μήκος / κοντά σε ορεινούς όγκους και κατά δεύτερο λόγο στα άκρα βορειοδυτικά τμήματα του νομού μας για "ένα πέρασμα" ΛΙΓΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ φαινομένων (είτε με την μορφή ψιχάλας ή και κατά βάση ασθενής "βροχούλας". ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ). 

Παρολ ' αυτά ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (και για να γίνω ακόμη πιο "ακριβής" ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ τις βραδινές ώρες) θα πρέπει ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ) να σημειωθούν ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ή και μπόρες , ενώ παράλληλα αυξάνει η πιθανότητα ΚΑΙ για "ένα πέρασμα" ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ σποραδικών καταιγίδων.

Παρόλο που τα εν λόγω φαινόμενα  θα έχουν ΓΕΝΙΚΑ ασθενές έως ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και μέτρια ένταση ... Δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να υπάρξει "ένα πέρασμα" και ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΙΟ "δυνατών / αξιόλογων" φαινομένων!

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ που ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα ενισχυθούν περαιτέρω , φθάνοντας τα 4 με 5 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και τα 6 μποφώρ ... Αλλά με αρκετά ορατό όμως το ενδεχόμενο ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ από το μεσημέρι και ύστερα.

Η θερμοκρασία "δεν θα προλάβει" να μεταβληθεί σημαντικά , οπότε ΚΑΙ την Δευτέρα περιμένουμε πάνω κάτω ανάλογες θερμοκρασιακές τιμές με την Κυριακή.

Έτσι ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αναμένουμε "κανονικές ή σχεδόν κανονικές" για την εποχή ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ γωνιές του νομού μας ΚΑΙ αύριο Δευτέρα.

Άρα ΓΕΝΙΚΑ το ερχόμενο 24ωρο , θα πρέπει να "είμαστε ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ  το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ 18 C. με 19 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως  με 20 C. (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ στις "γνωστές πιο ευπαθείς στην ζέστη" πεδινές γωνιές της Κέρκυρας δεν αποκλείονται και 21 C. με 22 C. ΞΑΝΑ).

"Ψηλότερα" όμως , στα ημιπεδινά και σαφώς πολύ περισσότερο στα ημιορεινά / ορεινά υπολογίστε γύρω στους δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα ψηλότερα" έως και τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις  "στα θερμόμετρά μας, εκείνες τις ώρες" !! 

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

ΚΑΙ το επόμενο πρωινό, περιμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 11 C. με 13 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ έως και 14 C. (ΣΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΕΣ όμως πιο "αναστροφικές" πεδινές περιοχές της Κέρκυρας υπολογίστε γύρω στους 7 C. με 9 C. και πιο τοπικά έως και 10 C. εκείνες τις ώρες).

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε και πάλι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο, από τις παραπάνω τιμές ... Δηλαδή περιμένουμε ανάλογες ελάχιστες θερμοκρασίες με τα προαναφερθέντα πιο "ψυχρά / αναστροφικά" πεδινά σημεία του νησιού μας.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο ΕΙΔΙΚΑ κατά την διάρκεια των βραδινών / νυχτερινών / πρωινών ωρών , όπου ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΤΕ (και όχι μόνο τότε όσο αφορά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σημεία στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη) ευνοείται ο σχηματισμός ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών. 

Κατά τα άλλα οι μετεωρολογικές συνθήκες στην ανώτερη ατμόσφαιρα αύριο πρόκειται να "ευνοήσουν" μια ΜΙΚΡΗ μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας (άρα είναι πιθανό ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να υπάρχει μια μικρή σχετική θολούρα στον ουράνιο θόλο μας αύριο).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου