Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

 Η καθιερωμένη "καιρική μας ματιά" για αύριο Τρίτη 25/04/2023 , στο νομό Κέρκυρας.

Καλησπέρα Κέρκυρα , καλησπέρα βορειοδυτική Ελλάδα !! :)

ΕΝ ΜΕΡΗ άστατος θα είναι ο καιρός στα μέρη μας το αμέσως επόμενο 24ωρο φίλες και φίλοι... 

Αντίθετα από τη νύχτα της Τρίτης ΠΡΟΣ την Τετάρτη θα καταστεί ΠΟΛΥ άστατος!!

Αναλυτικότερα λοιπόν για την Τρίτη περιμένουμε γενικά αραιές συννεφιές που ανά διαστήματα θα είναι ΤΟΠΙΚΑ πυκνότερες ΑΛΛΑ και εναλλαγές με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα.

Ωστόσο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ υπάρχει μικρή ΑΛΛΑ υπαρκτή πιθανότητα  ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΣΘΕΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Δηλαδή , με μια πιθανότητα που ανέρχεται γύρω στο 25 % με 30 %  οι υπάρχουσες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (με έμφαση περισσότερο σε ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΑ σημεία στην ενδοχώρα της Κέρκυρας και κατά μήκος ή κοντά στους ορεινούς όγκους "αυτής" ... Όπως ΠΙΘΑΝΟΝ και σε ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "κομμάτια" κατά μήκος της δυτικής και νότιας πλευράς του νομού μας) να "καταφέρουν" ΓΙΑ ΛΙΓΟ να αφήσουν στο πέρασμά τους είτε μια ψιχάλα ή και κατά βάση ασθενούς εντάσεως "βροχούλα" (ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ... ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ). 

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ το καιρικό μας σκηνικό θα καταστεί ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΤΑΤΟ με αυξημένη πια την πιθανότητα (γύρω στο 70 % με 80 % πλέον) για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και πιο ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Άρα λοιπόν από το βράδυ της Τρίτης και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ σιγά σιγά θα πρέπει ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας να δεχτούν από ένα έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και αρκετά "περάσματα" ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων (υπαρκτό το ενδεχόμενο και για ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ μπόρες εκείνες τις ώρες , ενώ υπάρχει μέτρια πιθανότητα και για την εκδήλωση σποραδικής καταιγίδας τότε).

Οι άνεμοι ΚΑΙ αύριο διατηρούνται από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ. Πάντως ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να παρατηρηθούν και ΚΑΠΟΙΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές ανέμων, στα 6 μποφώρ.

Τέλος όσο για την "πορεία της θερμοκρασίας" , όλα δείχνουν ότι για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ημέρα ΔΕΝ θα μεταβληθεί "σημαντικά". Οπότε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αναμένεται να βρεθεί στα ίδια επίπεδα με την Δευτέρα ξανά.

Έτσι αργά το μεσημέρι περιμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ 18 C. με 19 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως  και 20 C. (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ στις "γνωστές πιο ευπαθείς στην ζέστη" πεδινές γωνιές της Κέρκυρας δεν αποκλείονται και 21 C. με 22 C. ΞΑΝΑ).

"Ψηλότερα" όμως , στα ημιπεδινά και σαφώς πολύ περισσότερο στα ημιορεινά / ορεινά υπολογίστε γύρω στους δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "στα ψηλότερα" έως και τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις  "στα θερμόμετρά μας, εκείνες τις ώρες" !! 

Τώρα σχετικά με τις ελάχιστες τιμές (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) ...

Η ερχόμενη νύχτα / χάραμα θα είναι ΕΛΑΦΡΩΣ πιο "μαλακό" θερμοκρασιακά σε σχέση με το σημερινό.

Με αποτέλεσμα , το επόμενο πρωινό να περιμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 12 C. με 14 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ έως και 15 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε και πάλι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα "ψηλότερα" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο, από τις παραπάνω τιμές, εκείνες τις ώρες.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ θα παραμείνουν τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο ΕΙΔΙΚΑ κατά την διάρκεια των βραδινών / νυχτερινών / πρωινών ωρών. Μάλιστα δεν αποκλείονται ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ κατά μήκος της ορεινής και ημιορεινής "κατοικημένης" ζώνης.

Κατά τα άλλα οι μετεωρολογικές συνθήκες στην ανώτερη ατμόσφαιρα ΚΑΙ αύριο  "ευνοούν" την ΜΙΚΡΗ μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης προς την περιοχή μας (άρα είναι πιθανό ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να υπάρχει μια μικρή σχετική θολούρα στον ουράνιο θόλο μας και αύριο).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου