Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση καιρού για αύριο Δευτέρα 03/04/2023 στο νομό Κέρκυρας.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ προ των πυλών !! 

Γεια σας φίλες και φίλοι ! Όπως ενημερωθήκατε ήδη από την περασμένη Παρασκευή , μέσα από αυτήν εδώ την σελίδα, πράγματι λοιπόν με ... ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ στο καιρικό μας σκηνικό θα μας υποδεχτεί η ΝΕΑ εβδομάδα ... ;)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους... :)

Χαμηλό βαρομετρικό στην ευρύτερη περιοχή της Σικελίας / νότιας Ιταλίας κινούμενο αργά ανατολικότερα θα "βαθύνει" ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ με αποτέλεσμα την ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του καιρού ΠΡΩΤΑ στον δυτικό άξονα της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Χώρας των Φαιάκων) και στην συνέχεια ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές της Ελλάδας!

Για αύριο Δευτέρα 03/04/2023 : ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟΨΕ (νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα) και καθώς το εν λόγω σύστημα κακοκαιρίας θα μας πλησιάζει ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα ξεκινήσει η ΑΛΛΑΓΗ του καιρού στα μέρη μας.

Έτσι ήδη από τα χαράματα θα έχει αρχίσει να βρέχει σε ΔΙΑΦΟΡΑ σημεία του νομού μας με προοδευτική επέκταση των φαινομένων από άκρη σε άκρη στην ευρύτερη γωνιά του βορείου Ιονίου!

Άρα λοιπόν η Δευτέρα θα είναι μια ... Αρκετά έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ιδιαίτερα βροχερή ημέρα με βροχές , μπόρες και ΤΟΠΙΚΕΣ καταιγίδες ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.

Μάλιστα τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα είναι ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ ενώ παράλληλα ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα έχουν ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ συνεχής ή σχεδόν συνεχής βροχόπτωση για κάμποσες ώρες).

Οπότε θα έχουμε να κάνουμε με ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ / ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ  ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας!

Εννοείται ότι  ΔΕΝ θα πέσει ΠΑΝΤΟΥ η ίδια ποσότητα νερού . Όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε κακοκαιρία έτσι και στην αυριανή ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ του τόπου μας θα λάβουν "την μερίδα του λέοντος".

Ωστόσο αλλού ΚΑΠΩΣ λιγότερο και αλλού πολύ περισσότερο, κάθε σπιθαμή του νομού μας ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα "βραχεί αξιοπρεπώς" !! ;)

Πάντως ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ μέσα στις βραδινές / νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν (αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα σταματήσουν εντελώς, απλά θα "πάρουν πιο τοπικό χαρακτήρα" και ΔΕΝ θα είναι τόσο ισχυρά / αξιόλογα πλέον).

Συνοψίζοντας λοιπόν , όλα δείχνουν ότι εντός του ερχόμενου 24ωρου ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα χρειαστεί κάποια στοιχειώδη προσοχή, εξαιτίας των ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ!

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 5 με 6 και ΑΡΧΙΚΑ έως περίπου ΚΑΙ το πρώτο μισό της ημέρας ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και 7 μποφώρ ... Με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ, εκείνο το χρονικό διάστημα.

Από αργά το απόγευμα και ΚΥΡΙΩΣ στην συνέχεια (μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει) περιμένουμε ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ / ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ σε σχέση με την Κυριακή , της τάξεως των πέντε με επτά και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 8 με 9 βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Έτσι από τους 18 C. με 20 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και 21 C. με 22 C. που παρατηρήθηκαν σήμερα Κυριακή (αναφέρομαι πάντοτε στα πεδινά μας) ... 

Την ίδια ώρα αύριο Δευτέρα ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους με 12 C. με 14 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 15 C. με 16 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο.

Αντίθετα όσο αφορά τις ελάχιστες τιμές της (δηλαδή τις χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου), εξαιτίας του ... "Πιο νεφοσκεπούς ουράνιου θόλου μας" θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο και θα κυμανθεί ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ μεταξύ 9 C. με 11 C. και ΤΟΠΙΚΑ έως και 12 C. με 13 C.(πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ).

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε και πάλι ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους τρεις με τέσσερις βαθμούς ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο, εκείνες τις ώρες ...

Πριν σας καληνυχτίσω , αξίζει να σταθώ σε κάποια πράγματα για αύριο ...

Η πιθανότητα εκδήλωσης ΤΟΠΙΚΗΣ χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη , όπως επίσης ορατό είναι και το ενδεχόμενο εμφάνισης υδροστρόβιλων στην γύρω θαλάσσια ζώνη του νομού μας.

Τέλος τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα είναι ιδιαίτερα υψηλά καθ ' όλη την διάρκεια του 24ωρου , με αποτέλεσμα να σχηματίζονται αρκετές ομίχλες ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ σε διάφορα υψώματα , όπως φυσικά και σε ΚΑΠΟΙΑ "κατοικημένα" σημεία στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου