Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στην εξέλιξη του καιρού στα μέρη μας, για αύριο Τρίτη 02/07/2024! :)

Καλησπέρα σε όλες και όλους!!

Εύχομαι καλό μήνα (Ιούλιο) με υγεία και...Όσο το δυνατόν λιγότερες καιρικές / θερμοκρασιακές ακρότητες!! 

Πάντως για το αμέσως επόμενο 24ωρο (Τρίτη 02/07/2024) ΚΑΤΙ "θα προσπαθήσει να αλλάξει". ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν, η λαμπρή λιακάδα των τελευταίων ημερών, θα πρέπει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να δώσει την θέση της , μέσα στην Τρίτη ΚΑΙ σε ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΝΕΦΙΕΣ ενδιάμεσα, που ανά διαστήματα θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ περισσότερες / αυξημένες.
Μάλιστα υπάρχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ...ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ "τα εν λόγω σύννεφα να αφήσουν στο πέρασμά τους"...Δηλαδή ΓΙΑ ΛΙΓΟ είτε ένα ΤΟΠΙΚΟ ψιχάλισμα / ψιχάλα ή ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΙΣΩΣ και την εκδήλωση ΠΑΡΟΔΙΚΟΥ ΟΜΒΡΟΥ ή ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΜΠΟΥΡΙΝΙΟΥ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΕΙ στους σφοδρούς ΡΙΠΑΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ) !!!!

"Ότι πέσει και όπου πέσει" θα έχει την μορφή "λάσπης / κοκκινόχωμα".
Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ της τάξεως των δυο με τριών βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ... ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.
Οπότε ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ θα "καταλάβουμε / δεν θα νιώσουμε και πολλά ακόμη" (προς ώρας αυτό, γιατί στην συνέχεια, έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ "θα δροσίσει αισθητά" ΠΑΝΤΟΥ. Θα τα πούμε βέβαια, στην επόμενη ανάρτηση εδώ, όλα αυτά, αναλυτικότατα. Ωστόσο ΚΑΙ την Τρίτη μας ΕΚΕΙ που θα φυσά πιο δυνατά, δηλαδή οι κάτοικοι των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ αυτών περιοχών, θα πάρουν μια ΠΡΩΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ δροσιάς, περισσότερο λόγω του αέρα και της συννεφιάς)... 🙂 😉
Και μιλώντας για...Ανέμους...Φθάσαμε στο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που αναμένουμε για την Τρίτη μας!!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΑΝ Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΠΟΥ / ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ... Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΑΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ!!
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος...
Την Τρίτη θα επικρατήσουν ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΕΜΟΙ ΝΟΤΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ που θα προσεγγίζουν ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ τα 4 με 5 μποφώρ , ενώ ανά διαστήματα ΟΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥΣ θα "φλερτάρουν" με ισχυρές εντάσεις, φθάνοντας τα 6 μποφώρ.
Μάλιστα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ όπου ο νοτιάς δρα συνήθως ως ΚΑΤΑΒΑΤΗΣ ή είναι γενικότερα "πιο εκτεθειμένες" στο νότιο ρεύμα θα προκύψουν οπωσδήποτε ακόμη και ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΣΤΑ 7 ΜΠΟΦΩΡ ή έστω και ΠΑΡΟΔΙΚΑ σίγουρα και στα 8 μποφώρ!!!!!

Στην συνέχεια το ρεύμα θα γίνει πρώτα πιο δυτικό και μετέπειτα βορειοδυτικό... Παρολ ' αυτά ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ της Χώρας των Φαιάκων θα συνεχίσει κάθε τόσο "να βγάζει" ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα 5 ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη ΚΑΙ στα 6 μποφώρ ΠΑΡΟΔΙΚΑ!! 

ΠΡΟΣ / ΑΠΟ τη νύχτα περιμένουμε σιγά σιγά ΜΕΡΙΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ των ανέμων (ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ).

Καλό βράδυ Δευτέρας!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου