Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 04/07/2024, στην ευρύτερη περιοχή του ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ (νομός Κέρκυρας).

Καλό απόγευμα Τετάρτης φίλες και φίλοι!! :)

ΔΕΝ αλλάζει κάτι ΟΥΤΕ ΚΑΙ το επόμενο 24ωρο στα μέρη μας.

Οπότε ουσιαστικά θα έχουμε ακριβώς μια ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του σημερινού καιρικού / θερμοκρασιακού σκηνικού ΚΑΙ κατά την διάρκεια της αυριανής μας ημέρας (Πέμπτη 04/07/2024).

Έτσι ΚΑΙ αύριο περιμένουμε ΞΑΝΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο τόπο μας και ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα κάνουν την εμφάνισή τους ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για σύντομο ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ "ψιχάλισμα" τα χαράματα / νωρίς το πρωί, "άνευ βέβαια σημασίας").

Και η Πέμπτη θα είναι ακόμη μια ημέρα (η δεύτερη στη σειρά, μετά την Τετάρτη μας) , όπου από θερμοκρασιακής πλευράς θα είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ / ΔΡΟΣΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Παρόμοιες με σήμερα Τετάρτη ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ / ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ θα επικρατήσουν ΚΑΙ αύριο Πέμπτη!

Αργά το μεσημέρι ΚΑΙ ΠΑΛΙ στα περισσότερα πεδινά μας τμήματα οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ΔΕΝ θα πρέπει να ξεπεράσουν τους 29 C. με 30 C. Ενώ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ίσα που θα αγγίξουν τους 27 C. με 28 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ όρο όλα αυτά).

Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ σημεία (ΟΧΙ σε όλα. Αναφέρομαι ΚΥΡΙΩΣ σε ΚΑΠΟΙΑ "παραθαλάσσια κομμάτια" που βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής και βόρειας πλευράς. Όπως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και στα νοτιότερα άκρα , περισσότερο γύρω από τους Παξούς), καθώς και στην ημιορεινή / ορεινή κατοικημένη ζώνη υπολογίστε σε... ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΡΟΣΙΑ με τις ενδείξεις στα θερμόμετρα την ίδια ώρα να ΜΗΝ υπερβαίνουν τους 25 C. με 26 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη ΚΑΙ τους 24 C. 

Αυτή την ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΣΙΑΣ θα συνεχίσουμε "να την οφείλουμε και αύριο στους πιο φρέσκους βορειοδυτικούς ανέμους" που ήδη έκαναν ΑΙΣΘΗΤΗ την παρουσία τους από σήμερα Τετάρτη (όπως αναμενόταν άλλωστε). ;)

ΩΣΤΟΣΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ!!

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ / ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 24ΩΡΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΑΝ Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΙΑ ΤΟΤΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΑ ΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 04/07/2024 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΩΡ...

ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΤΟΝ ΜΑΙΣΤΡΟ...

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΩΡ!!!!

Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή μας κάτι ύποπτο / περίεργο (καπνός κτλ.) δεν διστάζουμε να καλέσουμε αμέσως το 199 (πυροσβεστική υπηρεσία)!!!

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα , αξίζει να τονίσουμε ότι στην ουσία από εδώ και πέρα αρχίζουν τα... "Δύσκολα" για την φύση και τις εξοχές της Χώρας των Φαιάκων...

Μιας και συμπληρώνονται πια... Αλλού στο νομό μας 60 ολόκληρες ημέρες δίχως κάποια αξιόλογη βροχή και αλλού σε... ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ / ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του ίδιου πάντα βέβαια νομού, έως και περίπου 40 ημέρες χωρίς κάποια αξιόλογη βροχή!!

Όπως και να έχει ΚΑΙ στις δυο περιπτώσεις ήδη η ξηρασία "χτυπάει κόκκινο" από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων, με την συγκεκριμένη κατάσταση , φυσικά να "χειροτερεύει" ολοένα και περισσότερο, όσο θα κυλούν οι αμέσως επόμενες εβδομάδες (αυτό σημαίνει "πλήρης αφυδάτωση / εξαιρετικά ξηρές συνθήκες" για τον φυσικό μας πλούτο εκεί έξω, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, σε μια ω μη γένοιτο, "κακιά στιγμή")!!

Ας ελπίσουμε / ας προσευχηθούμε λοιπόν, να μην προκύψει ΚΑΜΙΑ φωτιά πουθενά στα μέρη μας, από εδώ και πέρα φέτος!!  

Τα λέμε αύριο πάλι!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου