Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλό βράδυ Τρίτης σε όλες και όλους!! :)

Άριστα πήγε η χθεσινή μας πρόβλεψη εδώ, σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που επρόκειτο να επικρατήσουν σήμερα Τρίτη 02/07/2024 στα μέρη μας!! 

Πράγματι λοιπόν, είχαμε τα αναμενόμενα...Διάσπαρτα "ασθενή λασπο / φαινόμενα" (φυσικά ΟΧΙ κάτι το αξιόλογο)...Ενώ παράλληλα, όπως επίσης σωστά γράφτηκε εδώ ήδη από το προηγούμενο 24ωρο...

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της Τρίτης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο εάν είχε υπάρξει φωτιά κάπου στο τόπο μας και...ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΕΙ / ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΕΚΕΙΝΑ δηλαδή, που ο νοτιάς δρα ως ΚΑΤΑΒΑΤΗΣ...

Αφού όντως υπήρξαν τμήματα στο νομό μας (με έμφαση τον βορρά) που ο νοτιάς έως ΚΑΙ το μεσημέρι στην κυριολεξία λυσσομανούσε με τις ΡΙΠΕΣ του ΠΑΡΟΔΙΚΑ να προσεγγίζουν ακόμη και θυελλώδεις εντάσεις. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγραφή της ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΡΙΠΗΣ ανέμου ημέρας, σήμερα Τρίτη ΚΑΙ από τον σταθμό μου εδώ στο Βαλανειό της βόρειας - βορειοδυτικής Κέρκυρας, όπου ήταν 63 χιλιόμετρα ανά ώρα, που αντιστοιχεί σε 8 μποφώρ " δύναμη"!! ;) 

Ώρα όμως να περάσουμε στην αυριανή μας πρόβλεψη / εκτίμηση καιρού για το νομό μας!! :)

Για την Τετάρτη 03/07/2024 αναμένουμε ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (πάντα από πλευράς φαινομένων) στην περιοχή μας.

Έτσι η ημέρα θα κυλήσει αλλά και θα τελειώσει με αρκετή ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ καθώς και ΛΙΓΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να κάνουν την εμφάνισή τους ενδιάμεσα. 

Κατά τα άλλα ο υδράργυρος θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ περαιτέρω ΠΤΩΣΗ με αποτέλεσμα το ερχόμενο 24ωρο να είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ από άκρη σε άκρη για τον ανθρώπινο οργανισμό... ;)

Μιας και ταυτόχρονα θα επικρατήσουν "πιο φρέσκοι / δροσεροί" βορειοδυτικοί άνεμοι (μαίστρος) , χαρίζοντάς μας καλύτερη ποιότητα αέρα στην ατμόσφαιρα πάνω από την γωνιά μας, όπως βέβαια και καλύτερη διαύγεια και ορατότητα γενικότερα!

Άρα αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας τμήματα οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ΔΕΝ θα πρέπει να ξεπεράσουν τους 29 C. με 30 C. Ενώ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ίσα που θα αγγίξουν τους 27 C. με 28 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ όρο όλα αυτά).

Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ σημεία (ΟΧΙ σε όλα. Αναφέρομαι ΚΥΡΙΩΣ σε ΚΑΠΟΙΑ "παραθαλάσσια κομμάτια" που βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής και βόρειας πλευράς. Όπως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και στα νοτιότερα άκρα , περισσότερο γύρω από τους Παξούς), καθώς και στην ημιορεινή / ορεινή κατοικημένη ζώνη υπολογίστε σε... ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΡΟΣΙΑ με τις ενδείξεις στα θερμόμετρα την ίδια ώρα να ΜΗΝ υπερβαίνουν τους 25 C. με 26 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη ΚΑΙ τους 24 C. 

Παρολ ' αυτά ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 03/07/2024 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΑΝ Ω ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΩ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΦΩΤΙΑ ΤΟΤΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 5 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΩΡ...

ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΤΟΝ ΜΑΙΣΤΡΟ...

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΜΠΟΦΩΡ!!!!

Σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή μας κάτι ύποπτο / περίεργο (καπνός κτλ.) δεν διστάζουμε να καλέσουμε αμέσως το 199 (πυροσβεστική υπηρεσία)!!!

Εις το επανιδείν! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου