Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ...ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΩΣ...ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ...ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! 

Καλησπέρα Κέρκυρα, καλησπέρα βορειοδυτική Ελλάδα!! :)

Για να δούμε λοιπόν, τι μέλλει γενέσθαι καιρικά στα μέρη μας ΕΩΣ ΚΑΙ την Κυριακή 07/07/2024 ;

 Μα...Τι άλλο; Πέρα από Καλοκαιρινή καλοκαιρία , με άφθονη λαμπρή ηλιοφάνεια σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ και μόνο ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα κάνουν την εμφάνισή τους ΕΛΑΧΙΣΤΑ "συννεφάκια" εδώ και εκεί , εννοείται "άνευ σημασίας"! 

Οι άνεμοι ναι μεν θα εξασθενήσουν αρκετά συγκριτικά με ότι προηγήθηκε... 

Ωστόσο τα μεσημέρια μας και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών θα "βγάζει κάποιο μαιστραλάκι" (βορειοδυτικός άνεμος) που θα φθάνει τα 3 με 4 μποφώρ ΚΑΙ...ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ θα προσεγγίζει ΚΑΙ τα 5 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ... ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ για ΛΙΓΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων, στα 6 μποφώρ ΜΟΝΟ κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε 24ωρου,  με μεγαλυτερη έμφαση την Παρασκευή μας και ενδεχομένως ΕΝ ΜΕΡΗ και τις υπόλοιπες ημέρες).

Και...Περνάμε ΣΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που θα χαρακτηρίζει τον καιρό στο τόπο μας, από εδώ και πέρα (ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ) το οποίο ΔΕΝ είναι άλλο, από την πορεία της θερμοκρασίας φυσικά! ;) 

Αφού λοιπόν μας έκανε "την χάρη" και πήραμε μια καλή ανάσα δροσιάς για δυο ημέρες, με τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές του νομού μας να βρίσκεται ΚΑΤΩ από τις μέσες κλιματικές μας τιμές για τούτη την συγκεκριμένη περίοδο του έτους... 

Σιγά σιγά έρχεται η ώρα να...Περάσουμε ΞΑΝΑ στο ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ...ΑΛΛΑ...ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ (αλλά για ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ περισσότερο).

Έτσι ΣΤΑΔΙΑΚΑ μέρα με την μέρα, ο υδράργυρος θα ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ... Κάθε ημέρα και από λίγο, φθάνοντας ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΠΑΝΩ από τις μέσες κλιματικές μας τιμές).

Θα πρόκειται για μια κατάσταση η οποία ΔΕΝ θα είναι παροδική ΑΛΛΑ αυτή την φορά θα κρατήσει ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!! 

Έτσι αύριο Παρασκευή 05/07/2024 αν και...Θα υπάρξει μια ΠΡΩΤΗ ΜΙΚΡΗ άνοδο της θερμοκρασίας , μπορούμε να πούμε πως οι ενδείξεις στα θερμόμετρά μας αργά το μεσημέρι θα κυμαίνονται ακόμη γύρω από τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ για την εποχή επίπεδα...

Παρολ ΄ αυτά , όπως ήδη ανέφερα και πιο πάνω ΔΕΝ θα σταματήσουμε εκεί!

Οπότε ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06/07/2024 και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετέπειτα περνάμε σχεδόν μόνιμα ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ υψηλότερες του "φυσιολογικού για την εποχή" (για ΜΕΓΑΛΟ χρονικό διάστημα μπροστά μας)!

Άρα λοιπόν, από τα τωρινά 28αρια C. και 29αρια C. (σε αρκετά τμήματα της Χώρας των Φαιάκων ακόμη και 25αρια C. 26αρια C. και 27αρια C. αναφέρομαι πάντοτε στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ημέρας), έως την Κυριακή θα έχουμε πια περάσει στα EKTETAMENA 32αρια C. 33αρια C. και 34αρια C. ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΝΗ ΜΕ...ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ  ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Κέρκυρας να καταγράφουν και 35 C. 

Παράλληλα, (ως είθισται) ανάλογα τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας που θα επικρατούν σε κάθε περιοχή, τόσο θα "αυξάνεται" και το αίσθημα της δυσφορίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.  

Μάλιστα ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και ΝΕΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ στο νομό μας (θα μιλήσουμε για τότε, στην επόμενη ανάρτηση εδώ)!

Kαλό κουράγιο και δύναμη σε όλες και όλους εκείνους που θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από τις προαναφερθείσες δύσκολες / εξαντλητικές για τον ανθρώπινο οργανισμό καιρικές / θερμοκρασιακές συνθήκες (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ όσοι ασχολούνται με χειρωνακτική εργασία), "το αμέσως επόμενο δύσκολο χρονικό διάστημα, που ανοίγεται σταδιακά μπροστά μας"!! 

Όμορφο τριήμερο εύχομαι!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

Valanio-kerkyra.meteoclub.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου