Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ "στα φετινά γνώριμά μας θερμοκρασιακά μονοπάτια"!! 

Καλησπέρα σε όλες και όλους!! :)

Πράγματι λοιπόν, όπως αναμέναμε και σας είχα έγκαιρα γράψει εδώ, ύστερα από την...ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ που όντως πήραμε τις τελευταίες δυο ημέρες / δηλαδή την Πέμπτη και την Παρασκευή (Βέβαια όπως επίσης σας είχα τονίσει μέρες πριν μέσα από τούτη την σελίδα...Εξαιτίας συγκεκριμένων παραγόντων για κάθε μια γωνιά του νομού μας... Όπως είναι η επίδραση ή η ένταση του βορειοδυτικού ρεύματος, τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας, το ανάγλυφο κάθε περιοχής κτλ. Η συγκεκριμένη "μικρή ανάσα", αλλού στα μέρη μας θα γινόταν πιο αισθητή και αλλού στον ίδιο πάντα όμως νομό λιγότερο αισθητή. Όπως και τελικά συνέβη)...

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σιγά σιγά...Που αλλού; 

Πέρα από το...Γνωστό μας σχεδόν μόνιμο, θερμοκρασιακό / αποπνικτικό μοτίβο του φετινού ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ / ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ Καλοκαιριού!

Αναλυτικότερα λοιπόν και ρίχνοντας την ματιά μας στο άμεσο καιρικό μας μέλλον, βλέπουμε ότι το ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του καιρού στα μέρη μας θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ / ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ...

Η ΕΝΤΟΝΗ ΖΕΣΤΗ (σταθερά θερμοκρασιακές τιμές ΠΑΝΩ από τα "φυσιολογικά για την εποχή" κλιματικά μας επίπεδα) ΚΑΙ Η...ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ! 

Κατά τα άλλα εννοείται ότι η "καυτή / λαμπρή καθημερινή ΛΙΑΚΑΔΑ παραμένει η κυρίαρχη όλων".  

Έτσι ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΩΣ ΚΑΙ το ΞΕΚΙΝΗΜΑ της νέας εβδομάδας τόσο η "πραγματική θερμοκρασία" (δηλαδή οι θερμοκρασιακές εκείνες τιμές που δείχνουν τα θερμόμετρα στην αυλή μας) , όσο και η "αισθητή θερμοκρασία" (δηλαδή η θερμοκρασία που θα νιώθει την ίδια ώρα , ο ανθρώπινος οργανισμός) θα πάρουν ΞΑΝΑ την ΑΝΗΦΟΡΑ!

Οπότε ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ περιοχές του νομού μας "θα έχει καταφέρει" να φθάσει εκ νέου τους 36 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ τους 37 C. (ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ακόμη ΚΑΙ τους 38 C. αναφέρομαι πάντοτε στις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ του κάθε 24ωρου).

ΑΛΛΑ με την αίσθηση της ζέστης / δυσφορίας για τον ανθρώπινο οργανισμό, εξαιτίας της αρκετής υγρασίας που ΔΕΝ δείχνει να μας "εγκαταλείπει" , να κυμαίνεται πολύ υψηλότερα (δηλαδή την ίδια ώρα Η ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης στον ανθρώπινο οργανισμό σε αυτά τα τμήματα, θα αγγίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τους 42 C. με 45 C.)

Στις υπόλοιπες γωνιές της Χώρας των Φαιάκων (δηλαδή στα υπόλοιπα πεδινά / παραθαλάσσια και ημιορεινά / ορεινά κατοικημένα τμήματα), υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στους 32 C. με 34 C. Και κατά τόπους μέχρι ΚΑΙ 35 C. αργά τα μεσημέρια... ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΥΓΡΑΣΙΑ!

Πράγμα που σημαίνει ότι την ίδια ώρα ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΑΙΣΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ είτε "θα πλησιάζει ή και θα ξεπερνά" τους 40 C.

Τέλος, όσο αφορά το "κομμάτι" των ανέμων , θα συνεχίσουμε τα μεσημέρια - απογεύματα να έχουμε το κλασικό δυτικό - βορειοδυτικό ρεύμα "το οποίο" από τις τρεις επόμενες ημέρες (Κυριακή 28/07/2024 - Τρίτη 30/07/2024) φαίνεται ότι θα είναι πιο εξασθενημένο την Κυριακή, όπου και θα φθάνει ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ τα 3 με 4 μποφώρ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ / ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ θα δούμε και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ.

Την Δευτέρα θα πνέει με...Περίπου τις ίδιες εντάσεις...ΑΛΛΑ ωστόσο τις απογευματινές ώρες οι στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές, συγκριτικά πάντα με την Κυριακή.

Ενώ σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία (Σάββατο 27/07/2024) και εάν ΔΕΝ αλλάξει κάτι "δραματικά" (θα το παρακολουθώ και θα σας ενημερώσω ξανά) Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 30 του μήνα, δείχνει να δίνει το μέγιστο της εντάσεως των ανέμων, πάντα όσο αφορά το επόμενο τριήμερο, στα μέρη μας.

Άρα , την Τρίτη θα πρέπει αργά το μεσημέρι / τις απογευματινές και ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ τις πρώτες βραδινές ώρες ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας, "να πιάσουμε" τα 4 με 5 μποφώρ... Ενώ παράλληλα στα συνήθη πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία του τόπου μας να παρατηρηθούν και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ προσεγγίζοντας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα 6 μποφώρ (θα δούμε αύριο ή την Δευτέρα με τα νεότερα στοιχεία, εάν τελικά θα υπάρξει ή όχι "η δυναμική" και για ΛΙΓΕΣ ριπές στα 7 μποφώρ σε ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΕΚΤΑΣΗ). 

Μέχρι την επόμενη φορά... Καλή δύναμη και να περνάτε όμορφα! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου