Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Μια ματιά στην εξέλιξη του καιρού στα μέρη μας, για τις αμέσως επόμενες ημέρες! 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠ 'ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η...ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ... ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ / ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ... ΗΔΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΩΝ / ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ... ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!! :( 

Καλησπέρα φίλες και φίλοι ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του καιρού στην περιοχή μας ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ Η ΕΝΤΟΝΗ ΖΕΣΤΗ ΠΟΥ ΣΕ...ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ!!

Οπότε ΟΧΙ μόνο για το ερχόμενο 48ωρο ΑΛΛΑ ΚΑΙ μέχρι την επόμενη Κυριακή 14 του μήνα περιμένουμε ΑΦΘΟΝΗ ΛΑΜΠΡΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ...ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ από άκρη σε άκρη στο νομό μας!!

Μάλιστα όπως ήδη ανέφερα πιο πάνω, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως όλη αυτή η αποπνικτική / δύσκολη κατάσταση για τον άνθρωπο αλλά και γενικότερα "για ολόκληρο το ζωικό / φυτικό βασίλειο" ,φαίνεται ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ / ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ κάπου...ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΜΕΤΑ τις 14 του μήνα (δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα εντός της επόμενης εβδομάδας)!!! :( 

Άρα ΑΡΧΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΙ την Κυριακή μας 14/07/2024 συνεχίζονται οι υπάρχουσες ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ όπου και...Θα συνεχίσουμε καθημερινά ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ να βλέπουμε 36 C. με 37 C. και...ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ανά διαστήματα ΚΑΙ 38 C. Με 39 C. 

Ενώ στα υπόλοιπα ΠΕΔΙΝΑ τμήματα του νομού μας ΓΕΝΙΚΑ τους 34 C. με 35 C. (κατά μέσο όρο πάντα) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ!!

Έτσι  Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ (αυτό που αποκαλούμε στα Αγγλικά " real feel") ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ που θα δείχνουν τα θερμόμετρα στην αυλή μας...

Για παράδειγμα σε μια περιοχή η θερμοκρασία ναι μεν θα είναι 34 C.  ή  35 C. ΑΛΛΑ THN ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ λόγω της υψηλής υγρασίας ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΘΑΝΕΙ τους 41 C. με 43 C. (κατά μέσο όρο πάντα). 

ΕΚΕΙ που "θα συνεχίσει να χτυπά 36αρια C. 37αρια C. και 38αρια C. Η ΑΙΣΘΗΣΗ της ζέστης στον ανθρώπινο οργανισμό" (λόγω της παράλληλης αρκετής υγρασίας) ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ / ΝΑ ΦΘΑΝΕΙ ή και ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ τους 45 C. 

Μιλάμε για ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ / ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕΣ / ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ για τον άνθρωπο συνθήκες , "οι οποίες" πλέον "έχουν ήδη χειροτερέψει την κατάσταση / έχουν ήδη κουράσει" λόγω της διάρκειάς τους...

Και δυστυχώς όπως ήδη ανέφερα παραπάνω ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ / ΠΟΛΥ ΑΝΗΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ... ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ... ΗΔΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΩΝ / ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ!!!! 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να δώσουμε τα εύσημα στα μακροπρόθεσμα προγνωστικά μοντέλα, τα οποία ήδη από τον περασμένο Απρίλιο "συμφωνούσαν από κοινού" για το πολύ δύσκολο / καυτό Καλοκαίρι που διαφαινόταν μπροστά μας (όσοι "με διαβάζετε" πιθανόν να θυμάστε που σας τα έλεγα από τότε εδώ)! 

Κατά τα άλλα οι άνεμοι ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ την επόμενη Κυριακή 14/07/2024 ΔΕΝ φαίνεται να μας "προβληματίζουν" μιας και ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ θα προσεγγίζουν ιδιαίτερα δυνατές εντάσεις.

Γενικότερα μέσα στην ημέρα δείχνει να διατηρείται το δυτικό - βορειοδυτικό ρεύμα, φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ. Ενώ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΩΡΩΝ επίσης παραμένει Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και για ΚΑΠΟΙΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ ανέμων στα 5 μποφώρ , έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ θα συνεχίσει να επικρατεί ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ του νομού μας σχεδόν νηνεμία ή ασθενείς άνεμοι που δύσκολα θα υπερβαίνουν τα 3 μποφώρ. 

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, οφείλω να σας  υπενθυμίσω ότι στην ανάρτηση  / πρόγνωση της περασμένης Δευτέρας σας είχα "δώσει" την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ για τη νύχτα της Τρίτης ("μεταμεσονύχτια αστάθεια"), όπως και πράγματι συνέβη (παραμένει η συγκεκριμένη ανάρτηση παρακάτω από εδώ).

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι όλο αυτό που βιώνουμε και θα συνεχίσουμε δυστυχώς για εβδομάδες ακόμη να βιώνουμε...ΔΕΝ ήρθε μετά από κάποια μεγάλη περίοδο "κανονικών ή δροσερών καταστάσεων" ΑΛΛΑ ύστερα από έναν ασυνήθιστα θερμό και ξηρό Ιούνιο για τα κλιματολογικά δεδομένα του νομού Κέρκυρας με... Την ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ στο νομό μας να κυμαίνεται ΚΑΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ!!!! 

Με λίγα λόγια αποκλειστικά όσο αφορά την Χώρα των Φαιάκων αν και... Πέρυσι έγινε μεγαλύτερος "ντόρος" γενικότερα στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο...ΟΛΟΚΛΗΡΟ το φετινό Καλοκαίρι αλλά και πιο συγκεκριμένα ΚΑΙ ο Ιούλιος από μόνος του, έχουν μεγάλη ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να "βγουν" αρκετά θερμότερα σε σχέση με πέρυσι!!!! ;)

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους μας και...ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ σε όλη εκείνη την μεγάλη μερίδα των συνανθρώπων μας (δυστυχώς είναι χιλιάδες οι άνθρωποι "αυτοί" ιδιαίτερα την θερινή σαιζόν στο τόπο μας) που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται κάτω από τις τρέχουσες εξαιρετικά δυσμενείς για τον ανθρώπινο οργανισμό συνθήκες και μακριά βέβαια από την "θαλπωρή" του κλιματιστικού, κάνοντας χειρωνακτική εργασία!!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου