Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο  - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού ΕΩΣ ΚΑΙ την Κυριακή 21/07/2024.

Και το "μαρτύριο"... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!  😞 

Συνεχίζει "την ατελείωτη / παρατεταμένη επιθετική του μορφή" το φετινό Καλοκαίρι (χρησιμοποιώ τον όρο "επιθετικό Καλοκαίρι" ,διότι δυστυχώς φέτος το Καλοκαίρι μας, μόνο "φιλικό" ΔΕΝ είναι προς τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και γενικότερα ολόκληρο "το ζωικό και φυτικό βασίλειο").

Αφού αν και...Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα φυσήξει λίγο περισσότερο ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Παρολ ' αυτά η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι δυστυχώς ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ έως ανεπαίσθητη (εκτός βέβαια ορισμένων ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ κυρίως παραθαλάσσιων τμημάτων που ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ας πούμε... Πως "θα υπάρξει μια μικρή υποτυπώδη διάφορα ΠΡΟΣ το καλύτερο"). 

Αναλυτικότερα λοιπόν...

ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ διατηρείται ο καλός και φυσικά... Τι άλλο; 

Πέρα από... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΡΜΟΣ καιρός με την ατελείωτη ΕΝΤΟΝΗ ΖΕΣΤΗ / ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΜΟΝΕΣ ΚΑΥΣΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ!!

Αναμένουμε και πάλι ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΦΘΟΝΕΣ ώρες λαμπρής / καυτής ηλιοφάνειας και μόνο ΠΑΡΟΔΙΚΑ ενδέχεται να δούμε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και λίγες νεφώσεις , εννοείται στις περισσότερες περιπτώσεις "άνευ σημασίας". 

Όμως... Δεν αποκλείεται, όπως άλλωστε συνέβη και σήμερα Πέμπτη, κάποιο ή και κάποια από τα επόμενα...ΚΥΡΙΩΣ ένα  / δυο απογεύματα, λόγω του ότι θα υπάρξει ΞΑΝΑ θερμική αστάθεια στην απέναντι ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ πλευρά με λίγες ΤΟΠΙΚΕΣ μπόρες  / καταιγίδες...

ΙΣΩΣ...Τα "απομεινάρια αυτών" να δώσουν ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ με έμφαση σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "κομμάτια" του νομού μας που είναι πιο κοντά στις απέναντι Ηπειρωτικές ακτές... Κάποιο "ψιχάλισμα" (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο) ή να "ακούσουμε" τα μπουμπουνητα από απέναντι ΕΚΕΙ (ΜΙΚΡΗ μεν αλλά υπαρκτή δε, η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για τα παραπάνω).

Οι άνεμοι την Παρασκευή γενικά ΔΕΝ θα παρουσιάσουν κάποια αξιόλογη μεταβολή τόσο ως προς τις εντάσεις τους όσο και ως προς την διεύθυνσή τους.

Ωστόσο το Σαββατοκύριακο και πιο συγκεκριμένα τα μεσημέρια / απογεύματα ΚΑΙ των δυο αυτών ημερών το δυτικό - βορειοδυτικό ρεύμα, δείχνει αυτή την φορά ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αν και ΠΑΡΟΔΙΚΑ "να καταφέρνει" να ενισχυθεί ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Έτσι το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ θα μείνουμε μόνο στα 3 με 4 μποφώρ (έως "το πολύ" τις λίγες πιθανές μεμονωμένες στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ το απόγευμα της Παρασκευής)...

ΑΛΛΑ κατά το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ προαναφερθέν χρονικό διάστημα κάθε 24ωρου... ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα πρέπει οι άνεμοι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να προσεγγίζουν και τα 5 μποφώρ...ΕΝΩ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ οπωσδήποτε θα παρατηρηθούν και κάποιες ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΡΙΠΕΣ στα 6 μποφώρ. 

Άρα σίγουρα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ / ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ τις δυο αυτές ημέρες και ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κατά το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ της κάθε μια ημέρας ξεχωριστά...

Μιας και ο συνδυασμός των παρατεταμένων πολύ υψηλών θερμοκρασιών που βιώνουμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες (ατελείωτες / ανυπόφορες καυσωνικές συνθήκες) , με την μεγάλη ξηρασία (στις περισσότερες περιοχές του νομού μας, η τελευταία φορά που έβρεξε αξιόλογα ήταν πριν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ημέρες πίσω...Πλήρης "αφυδάτωση" των δέντρων και γενικότερα "του φυτικού κεφαλαίου" στο τόπο μας) και τον σχετικά δυνατό αέρα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ το Σαββατοκύριακο, θα είναι "μια άσχημη συνταγή" εάν ω μη γένοιτο προκύψει κάπου κάποια φωτιά (δύναται να λάβει απειλητικές / καταστροφικές διαστάσεις πολύ γρήγορα)!!

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα φθάσει ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΓΝΩΡΙΜΕΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τους 38 C. Με 40 C. Αργά το μεσημέρι. (Πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ).

Ενώ στα υπόλοιπα ΠΕΔΙΝΑ  /  ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ και ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ του νομού μας ΚΑΙ ΠΑΛΙ τους 34 C. με 36 C. Και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι και τους 37 C.

Το Σάββατο 20/07/2024 από τις πιο πάνω ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές υπολογίστε γύρω στον έναν με ενάμιση βαθμό χαμηλότερα τον υδράργυρο την ίδια ώρα (κατά μέσο όρο πάντα).

Και τέλος την Κυριακή 21 του μήνα, συγκριτικά με την Παρασκευή μας, υπολογίστε γύρω στους δυο βαθμούς και ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΣΩΣ μέχρι ΚΑΙ τρεις βαθμούς χαμηλότερα τις ενδείξεις στα θερμόμετρά μας την ίδια ώρα της ημέρας.

Πάντως, αξίζει να σταθούμε για πολλοστή φορά στο "κομμάτι της υγρασίας".

Δηλαδή εκεί / στα μέρη εκείνα πάνω στην Χώρα των Φαιάκων που η υγρασία θα είναι ΑΥΞΗΜΕΝΗ το Σαββατοκύριακο ΔΕΝ θα νιώσουμε σχεδόν καμιά διαφορά με την Παρασκευή , αφού το αίσθημα της ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΤΟΝΟ.

Την Παρασκευή και περισσότερο το Σάββατο είναι ΠΙΘΑΝΟ να σχηματιστούν και λίγες θαλάσσιες / παραθαλάσσιες ομίχλες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο την Παρασκευή, όσο ΚΑΙ το Σάββατο θα διατηρηθούν ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ  ΤΗΝ  ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΤΗΣ  ΝΥΧΤΑΣ στις ΙΔΙΕΣ περιοχές που λαμβάνουν χώρα "αυτές" τα τελευταία 24ωρα. 

Προς την Κυριακή θα πρέπει ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ να σημειώσουν μια πολύ μικρή πτώση της τάξεως των έναν ή και δυο βαθμών, ανάλογα την κάθε περιοχή (δυστυχώς ΟΧΙ δηλαδή κάτι το "σπουδαίο η αξιόλογο").

Καλό βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους τους φίλους της σελίδας μας!! 😀 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου