Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

 Παρασκευή 28/10/2022.

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Παρατεταμένης καλοκαιρίας ,ξηρασίας και παρατεταμένων ΥΨΗΛΩΝ για την εποχή θερμοκρασιών κατά την διάρκεια της ημέρας συνέχεια (σε καθημερινή βάση ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες που ΤΟΠΙΚΑ φθάνουν ή και ξεπερνούν ακόμη και τους 6 βαθμούς ΠΑΝΩ από τα "κανονικά" για την εποχή επίπεδα, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες)... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για μια εβδομάδα ακόμη ! 

Ωστόσο ευτυχώς "δυναμώνουν" οι ενδείξεις και μαζί τους Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΚΑΠΟΙΕΣ βροχοπτώσεις ΠΡΙΝ μας αποχαιρετήσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη ("άγνωστο" φυσικά ακόμη εάν θα μιλάμε για κάτι το αξιόλογο ή όχι. Πιθανές ημερομηνίες για τα παραπάνω πάντα με τα σημερινά στοιχεία και πάντα με μια απόκλιση +/- μιας ή και δυο ημερών αφού τόσο μακριά ΔΕΝ υφίσταται πρόγνωση παρά μόνο ΤΑΣΗ του καιρού δείχνουν να είναι : Η Παρασκευή 04/11/2022 - Σάββατο 05/11/2022. Ας ελπίσουμε οι "ενδείξεις" να παραμείνουν ως έχουν σήμερα Παρασκευή 28/10/2022 και επιτέλους να "ομαλοποιηθεί" η κατάσταση (αφού σε διάρκεια θα "κοντεύουμε" ένα μήνα μέχρι τότε) , "τερματίζοντας" την παρατεταμένη "καιρική ανωμαλία" που βιώνουμε τόσο καιρό τώρα !!  ;) 

Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες τούτης εδώ της σελίδας ! Χρόνια πολλά για σήμερα 28 Οκτωβρίου 2022  , ημέρα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΕΠΕΤΕΙΟΥ !! :)

Και ... Αφού ήδη στις πρώτες πιο πάνω γραμμές σας έδωσα το "στίγμα" του καιρού για το αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα τώρα θα περάσουμε στην αναλυτική πρόγνωση του επόμενου τριήμερου (δηλαδή από αύριο Σάββατο 29/10/2022 και έως και την Δευτέρα 31/10/2022) ! :)

ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ τα αμέσως επόμενα τρία 24ωρα λοιπόν , με ελάχιστα συννεφάκια "άνευ σημασίας" να κάνουν την εμφάνισή τους για λίγο , εδώ και εκεί .

Ο υδράργυρος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ σε επίπεδα ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ του "φυσιολογικού" για την εποχή που διανύουμε με ... ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ του μέσα στην ημέρα να συνεχίζουν να κυμαίνονται ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ μεταξύ 23 C. με 25 C. Ωστόσο σε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ στα συνήθη πιο επιρρεπή στην ζέστη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Κέρκυρας θα πρέπει ΚΑΙ ΠΑΛΙ να καταγραφούν και 26 C. με 27 C.  

Στα ορεινά / ημιορεινά καθώς και σε ΚΑΠΟΙΑ παραθαλάσσια τμήματα (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) θα πρέπει να υπολογίζουμε τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερα.

Για να καταλάβετε καλύτερα την "θερμοκρασιακή ανωμαλία" όλων αυτών των ημερών απλά σκεφτείτε ότι οι "κανονικές" ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη στα πεδινά / ημιπεδινά μας κυμαίνονται μεταξύ 19 C. με 21 C. ;)

Εκείνο που δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα και θα συνεχίζει να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στοιχείο που θα "θυμίζει κάπως" Φθινόπωρο θα είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες (δηλαδή οι χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως παρατηρούνται μέσα στη νύχτα / το χάραμα και μέχρι περίπου την ανατολή του ηλίου). 

"Αυτές" θα παραμείνουν πάνω κάτω σχεδόν στα ίδια επίπεδα των τελευταίων ημερών... Οπότε ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ θα συνεχίσει να καταγράφεται ("το γνωστό μας πλέον") ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΟ ΕΥΡΟΣ μέσα στην ημέρα. Δηλαδή ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα παρατηρούνται τα χαράματα / ΝΩΡΙΣ το πρωί και αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΠΙΚΑ το θερμοκρασιακό αυτό εύρος θα είναι της τάξεως ακόμη και των 15 - 18 μονάδων, μέσα σε μερικές μόλις ώρες).

Οι άνεμοι ΘΑ συνεχίσουν να ΜΗΝ προκαλούν ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε θάλασσα ή και σε στεριά ΚΑΙ τις επόμενες ημέρες. 

Μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας (μεσημέρι - απόγευμα) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα πνέει ένα "ελαφρύ" βορειοδυτικό ρεύμα , το οποίο όμως ΠΟΥΘΕΝΑ  ΔΕΝ θα ξεπερνά τα 4 μποφώρ. Ενώ μέσα στη νύχτα και ΝΩΡΙΣ το πρωί ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΠΙΚΑ θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία!

Τέλος τα συνεχιζόμενα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά της υγρασίας που επικρατούν ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ για μεγάλο πλέον χρονικό διάστημα και ΚΥΡΙΩΣ όπως είναι φυσικό τις νύχτες και ΝΩΡΙΣ τα πρωινά μας θα διατηρηθούν και τα ερχόμενα 24ωρα με ... Έμφαση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 του μήνα και μετέπειτα οπότε και ΚΥΡΙΩΣ από τότε και ύστερα αυξάνεται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η πιθανότητα για τον σχηματισμό  ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΙΧΛΩΝ αργά τη νύχτα / τα χαράματα / νωρίς το πρωί στα "γνωστά" σημεία που ήδη παρατηρούνται καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες πολλές ημέρες. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου