Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

 Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας. 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ... ;)

Καλή Τετάρτη σε όλες και όλους !! 

Όπως ΚΑΙ στην προηγούμενη πρόγνωση / ανάρτηση , έτσι και τώρα ΔΕΝ έχουμε , αλλά ΟΥΤΕ και πρόκειται να ... Έχουμε κάτι το ιδιαίτερο να πούμε για τον καιρό στα μέρη μας ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ! :)  ;)

Οπότε αν και μέχρι την περασμένη Κυριακή 16 του μήνα υπήρχε ένα μικρό αλλά υπαρκτό "παράθυρο ελπίδας" για κάποια (έστω και πρόσκαιρη) ΜΙΚΡΗ αλλαγή του σκηνικού ΜΕΤΑ τις 22 του μήνα (σας είχα αναφέρει ΤΟΤΕ την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ που υπήρχε για κάτι τέτοιο) παρολ ' αυτά με τα πιο "φρέσκα στοιχεία" το σενάριο αυτό ΟΧΙ ΜΟΝΟ "ναυάγησε" ολοκληρωτικά ... ΑΛΛΑ περνάμε πλέον εντελώς στο άλλο άκρο , με τον Αφρικάνικο αντικυκλώνα να "εδραιώνει" για τα καλά την θέση του πάνω από την ευρύτερη περιοχή της κεντρο - ανατολικής Μεσογείου , για μεγάλο μάλιστα χρονικό διάστημα !!!!! 

Τι θα πει αυτό ; Με απλά "Ελληνικά" ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα βροχής ΠΟΥΘΕΝΑ στο νομό μας ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έως ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ του Οκτώβρη και βλέπουμε για παραπέρα!!

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου στην κυριολεξία αναμένεται να "ξεχάσουμε πως είναι να βρέχει" (δεν αστειεύομαι , είναι η "πραγματικότητα"). Απλά "κρατάμε" εδώ την ημέρα που ξεκίνησε η καλοκαιρία , η οποία ήταν το Σάββατο 15/10/2022 , για να δούμε λοιπόν πόσο καιρό (πόσες εβδομάδες) θα κρατήσει "συνολικά" αυτή η κατάσταση, μέχρι να αλλάξει η κυκλοφορία / διάταξη των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα, πάνω από την "γειτονιά μας"!

Ας περάσουμε όμως τώρα στην αναλυτική μας πρόγνωση για το αμέσως επόμενο διήμερο (δηλαδή για αύριο Πέμπτη 20/10/2022 και μεθαύριο Παρασκευή 21/10/2022)... :)

ΚΑΙ ΠΑΛΙ εννοείται ότι ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ παραμένει ο ΗΛΙΟΣ σε καθημερινή βάση (λιγοστές "άνευ σημασίας" ΤΟΠΙΚΕΣ νεφώσεις ΙΣΩΣ εμφανιστούν για λίγο εδώ και εκεί ΚΥΡΙΩΣ την Παρασκευή).

Οι άνεμοι διατηρούνται με τις ίδιες χαμηλές εντάσεις , με αποτέλεσμα οι θάλασσές μας να παραμένουν από άκρη σε άκρη καλοτάξιδες. 

Θα έχουμε να κάνουμε λοιπόν σε γενικές γραμμές με μεταβλητών διευθύνσεων ασθενείς ανέμους , στα 2 με 3 και ΤΟΠΙΚΑ για λίγο μέχρι και 4 μποφώρ (ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ την Πέμπτη ΠΑΡΟΔΙΚΑ το μεσημέρι - απόγευμα θα γυρίσουν από δυτικές διευθύνσεις με τις ίδιες όμως χαμηλές εντάσεις. Ενώ την Παρασκευή μέσα στην ημέρα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα πνέουν από δυτικές ή και νότιες διευθύνσεις , φυσικά ξανά με τις ίδιες ασθενείς εντάσεις).

Πάντως κατά την διάρκεια της νύχτας έως ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ τις πρωινές ώρες ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία !! 

Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ερχόμενο 48ωρο.

Έτσι αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ κομμάτια των Φαιάκων οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα συνεχίσουν να κυμαίνονται μεταξύ 22 C. με 24 C. (ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα λεγόμενα ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ στην ζέστη ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας θα πρέπει να καταφέρνει να αγγίζει τους 25 C. με 26 C. πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ). Ενώ στα πιο ορεινά και ημιορεινά κατοικημένα τμήματα θα βρίσκεται γύρω στους 17 C. με 18 C. στα μεν πρώτα και όχι πάνω από 19 C. με 20 C. στα δεύτερα.

Πάντως όπως είναι επόμενο η άκρως "φυσιολογική" για την εποχή ψύχρα έως και ... ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ κομμάτια του τόπου μας το ΣΧΕΤΙΚΟ κρύο εννοείται ότι θα παραμείνει τις νύχτες και ΝΩΡΙΣ τα πρωινά μας ... Υπενθυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου , παρόλο την ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΗ "ζεστούλα" τα μεσημέρια. 

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ λοιπόν ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ της Χώρας των Φαιάκων εκείνες τις ώρες θα συνεχίζουν να καταγράφονται AΡΚΕΤΑ 15αρια - 16αρια έως και 17 C. ("χονδρικά" το "θερμοκρασιακό ταβάνι" ΣΧΕΔΟΝ από άκρη σε άκρη θα πρέπει να είναι το πολύ οι 18 C.) Ωστόσο στις "γνωστές" πιο "ευάλωτες" στο κρύο γωνιές του νομού μας ... Σαφώς και ΔΕΝ αναφέρομαι ΜΟΝΟ στα ημιορεινά / ορεινά (όπου εκεί ισχύει αυτό εξαιτίας του υψομέτρου) ΑΛΛΑ και στα χαμηλότερα τμήματα και ειδικότερα εκείνα που βρίσκονται μέσα σε λιβάδια , "κλειστές λεκάνες" , λεκανοπέδια , δίπλα σε ρεματιές , παραποτάμιες ζώνες κτλ. (λόγω αναστροφής εκεί) ο υδράργυρος θα συνεχίσει να βρίσκεται ΚΑΤΩ από τους 15 C. 

Μάλιστα ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ πάντα στα ΣΥΣΚΕΚΡΙΜΕΝΑ προαναφερθέντα σημεία , θα συνεχίσουν να παρατηρούνται ελάχιστες τιμές που θα "πλησιάζουν" ΠΡΟΣ το "φράγμα" των 10 C. ΕΝΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα "προκύπτουν" και πάλι ΚΑΠΟΙΕΣ μονοψήφιες τιμές , δηλαδή ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ από τους 10 C.  

Tέλος όσο αφορά την "γνωστή μας υγρασία" ...  "Αυτή" σταθερά θα συνεχίσει να βρίσκεται στα ίδια υψηλά ποσοστά των τελευταίων ημερών , με έμφαση όπως είναι φυσικό περισσότερο τις νύχτες και τα πρωινά μας όπου και δεν αποκλείεται ο σχηματισμός ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών εκείνες τις ώρες στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "γνώριμά" μας σημεία ... Τα "οποία" δεν είναι άλλα πέρα από τα  λεκανοπέδια , τα λιβάδια, τις παραποτάμιες ζώνες κτλ.)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου