Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Γεια σας φίλες και φίλοι !! Είχαμε λοιπόν την αναμενόμενη ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΑΛΛΑ κατά τόπους ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ μεταβολή του καιρού , για την οποία σας είχα μιλήσει εδώ,  αρκετές μέρες πριν ... :)

Ύστερα από ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ "κατάφερε" να βρέξει ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΧΕΔΟΝ στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας. Βέβαια ΔΕΝ έλλειψαν και κάποια μικροπροβλήματα ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ στο νησί της Κέρκυρας (πάντα όσο αφορά το νομό μας) περισσότερο εξαιτίας της ραγδαίας βροχόπτωσης (σας είχα γράψει και γι ' αυτή την πιθανότητα έγκαιρα εδώ).

Να τονίσουμε πάντως πως ΔΕΝ (όπως αναμέναμε ΔΕΝ είχαμε κάτι το ασυνήθιστο για το τόπο μας , πέρα από το αυτονόητο για την εποχή , δηλαδή τις ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ αξιόλογες / πιο έντονες βροχοπτώσεις) συνέβη κάτι το ασυνήθιστο , σύμφωνα πάντα με το κλίμα της Χώρας των Φαιάκων και την εποχή που βρισκόμαστε. 

Τα παραπάνω τα αναφέρω , διότι δέχτηκα ορισμένα μηνύματα νωρίς το πρωί από ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις στην Κέρκυρα που υπήρξαν μικροπροβλήματα λόγω την ισχυρής βροχής. 

Αξίζει λοιπόν να αναφέρω για πολλοστή φορά ότι ειδικά για αυτή την εποχή τα ... 40 ή και τα 50 με 70 χιλιοστά βροχής που έπεσαν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σήμερα αποτελούν "ρουτίνα" , "υπό κανονικές συνθήκες" (Πάρα πολύ τοπικά υπάρχουν αναφορές για περισσότερο νερό. Όμως όπως και να έχει αυτή είναι η "κανονικότητα" για τα μέρη μας, τούτη την εποχή. Και ο σταθμός μου, εδώ στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας, κατέγραψε 56 χιλιοστά βροχής σήμερα ... Επιτελούς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ νερό ύστερα από σχεδόν 8 μήνες, απουσίας ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ πραγματικά ΚΑΛΟΥ νερού). Τέλος πρέπει να σας πω ότι  ...Προσωπικά ΔΕΝ είμαι τεχνικός (με ρωτάτε τι φταίει και πλημμυρίζουν συγκεκριμένες περιοχές κάθε που βρέχει δυνατά) για να γνωρίζω να σας απαντήσω , αλλού θα πρέπει να απευθυνθείτε γι ' αυτό το θέμα!! :) 

Σε τούτη την σελίδα ωστόσο , θα έχετε πάντα έγκαιρα και όσο γίνεται πιο έγκυρα τις καιρικές προγνώσεις που θέλετε και χρειαζόμαστε όλοι μας για το νομό μας ... ;)

Πάμε όμως τώρα αμέσως, μετά την απαραίτητη εισαγωγή , να δούμε πως θα κυλήσει καιρικά το επόμενο 24ωρο ... :)

Για αύριο Τετάρτη 12/10/2022 : Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες απόψε βαδίζοντας ΠΡΟΣ την Τετάρτη , όπως και στη συνέχεια , τα ξημερώματα / πρωινές ώρες και μέχρι περίπου ΚΑΙ το απόγευμα της ημέρας αυτής το καιρικό σκηνικό στο τόπο μας θα είναι ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟ ...

Τι εννοώ ; ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ οι συννεφιές θα πυκνώνουν περισσότερο και υπάρχει ΜΕΤΡΙΑ πιθανότητα να εκδηλωθούν ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ βροχές (είτε με την μορφή ψιλόβροχου έως και "ποτιστικής εντάσεως" βροχούλας ή ΙΣΩΣ και παροδικής ΣΥΝΤΟΜΗΣ μπόρας / δηλαδή ΚΑΠΩΣ πιο δυνατής βροχόπτωσης ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και σε ΠΟΛΥ ΠΙΟ μεμονωμένο όμως επίπεδο. Απολύτως καμιά σχέση βέβαια με τις ΤΟΠΙΚΑ ισχυρές βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες 12 ώρες, σήμερα Τρίτη).

Πάντως έως και το τέλος της ημέρας θα πρέπει να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα (ανάλογα την κάθε περιοχή που θα βρίσκεται ο καθένας μας πάνω στο νομό , θα εξαρτηθεί και "πόσο ήλιο θα απολαύσει" συνολικά). ;)

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή συγκριτικά με την Τρίτη .

Έτσι περιμένουμε και πάλι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πεδινά / ημιπεδινά ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 20 C. με 22 C. αργά το μεσημέρι (ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ εκεί που θα "βοηθήσει" περισσότερο ο ήλιος δεν αποκλείονται και 23 C.) . Ενώ στα πιο ορεινά και ημιορεινά κατοικημένα τμήματα γύρω στους 16 C. με 17 C. στα μεν πρώτα και όχι πάνω από 18 C. με 19 C. στα δεύτερα.

Κατά τα άλλα διατηρούνται φυσικά τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το επόμενο 24ωρο, με αποτέλεσμα να παραμένει αυξημένη η πιθανότητα σχηματισμού ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών κατά μήκος των ορεινών / ημιορεινών τμημάτων (και γενικότερα σε διάφορα υψώματα) του τόπου μας.

Οι άνεμοι την Τετάρτη ΔΕΝ θα δημιουργήσουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα ή σε στεριά αφού θα πνέουν ΓΕΝΙΚΑ με χαμηλές εντάσεις. Αναλυτικότερα περιμένουμε ασθενείς ανέμους μεταβλητών διευθύνσεων (ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ από νότιες διευθύνσεις) που ΔΕΝ θα υπερβαίνουν τα 3 με 4 μποφώρ (το μεσημέρι - απόγευμα ΤΟΠΙΚΑ δυτικών διευθύνσεων με τις ίδιες όμως ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις).

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου