Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλό βράδυ Δευτέρας !! :)

Ακολουθεί , αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο διήμερο (για αύριο Τρίτη 04/10/2022 και μεθαύριο Τετάρτη 05/10/2022) ... 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ από άκρη σε άκρη αναμένεται ΚΑΙ για τις επόμενες 48 ώρες στα μέρη μας , με άφθονη, έντονη ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της ημέρας (κατά μέσο όρο οκτώ με δέκα ώρες ηλιοφάνειας σε  καθημερινή βάση) και ξάστερο ουρανό τις νύχτες μας . Κάποιες γενικά λίγες τοπικές συννεφιές "άνευ σημασίας" ΙΣΩΣ σχηματιστούν ΠΑΡΟΔΙΚΑ εδώ και εκεί (περισσότερο την Τετάρτη).

Η θερμοκρασία μετά την αναμενόμενη πτώση που παρουσίασε την Κυριακή 02/10/2022 και την επαναφορά της στα "κανονικά" για τούτη την περίοδο πλαίσια ... Θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα "φυσιολογικά" για την εποχή επίπεδα, ΧΩΡΙΣ κάποιο άξιο λόγου "σκαμπανέβασμα" ΚΑΙ το επόμενο διήμερο.

Μόνο (όσο αφορά το ερχόμενο 48ωρο) θα σημειώσει μια πολύ μικρή περαιτέρω πτώση ΚΥΡΙΩΣ την Τετάρτη , της τάξεως των δυο βαθμών περίπου στις περισσότερες περιοχές του νομού μας.

Οπότε σε γενικές γραμμές στo ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΩΝ σημείων του τόπου μας θα έχουμε να κάνουμε με ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της τάξεως των 23 C. με 24 C. (ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ αλλού εκεί θα καταφέρνει "οριακά" να φθάνει και τους 25 C. και αλλού ΔΕΝ θα ξεπερνά τους 22 C.   ανάλογα πάντα με το ανάγλυφο και το πόσο "επηρεάζεται" από το πιο "φρέσκο" βορειοδυτικό ρεύμα η κάθε περιοχή. Πάντως ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δηλαδή στα γνωστά "συγκεκριμένα" πιο επιρρεπή στην ζέστη πεδινά μέρη της Κέρκυρας , ΚΥΡΙΩΣ την Τρίτη ΠΙΘΑΝΟΝ να "ξεπεράσει" ελαφρώς τους 25 C.).

Από την άλλη στα ημιορεινά , κατά τόπους σε διάφορα παραθαλάσσια κομμάτια (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) καθώς φυσικά και στα ορεινά μας ΔΕΝ θα ξεπερνά στα μεν πρώτα τους 20 C. με 21 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 22 C. και στα δεύτερα τους 18 C. με 20 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τους 21 C.

ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ αρκετά έντονη ΑΛΛΑ σαφώς σε απόλυτα "φυσιολογικά" για την εποχή πλαίσια θα είναι και η αίσθηση της ψύχρας τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά μας με ... Τον υδράργυρο στις περισσότερες πεδινές / ημιπεδινές γωνιές του νομού μας να κυμαίνεται μεταξύ 16 C. και 18 C. Ωστόσο στα αναστροφικά σημεία των πιο πάνω τμημάτων (δηλαδή μέσα σε λιβάδια , "κλειστές λεκάνες" , ρεματιές , παραποτάμιες ζώνες κτλ ΤΟΠΙΚΑ θα πέφτει ΚΑΤΩ από τους 15 C "πλησιάζοντας" ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ τους 10 C. Ανάλογη θα είναι φυσικά η θερμοκρασιακή κατάσταση εκείνες τις ώρες και στην ημιορεινή / ορεινή ζώνη μας.

Οι άνεμοι την Τρίτη θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ στα 3 με 4 μποφώρ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και ύστερα θα ενισχυθούν στα 4 με 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 6 μποφώρ (ΣΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ σε αυτό τον τύπο καιρού τμήματα του νομού μας, δεν αποκλείεται για λίγο το απόγευμα να παρατηρηθούν και ΚΑΠΟΙΕΣ πολύ ισχυρές ριπές βοριά , στα 7 μποφώρ). Από το βράδυ ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα εξασθενήσουν ... 

Την Τετάρτη στην ΑΡΧΗ της ημέρας θα πνέουν γενικά ασθενείς από μεταβλητές και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ από ανατολικές διευθύνσεις. Παρολ ' αυτά βαδίζοντας ΠΡΟΣ το δεύτερο μισό του 24ωρου ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα επικρατήσουν μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων (στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ).

Πριν σας καληνυχτίσω , θαρρώ ότι αξίζει να αναφέρω (μιας και με ρωτάτε πολλοί / πολλές από εσάς) πως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 10 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ  ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια λόγου αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό (πλήρης απουσία βροχοπτώσεων/ "στεγνός καιρός"). Από εκεί και ύστερα το ρεύμα στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα πρέπει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να αλλάξει  με ... Την Μεσόγειο  ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ να "παίρνει μπρος ξανά" (δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών στην "γειτονιά μας" , δυτικότερα από εμάς , με ότι φυσικά συνεπάγεται αυτό για το βόρειο Ιόνιο) ! ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου