Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

 Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Συνεχίζεται η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ για ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ακόμη , τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά!

Καλή Κυριακή σε όλες και όλους !! :)

Και μετά λοιπόν τις πρόσφατες κακοκαιρίες που μας έφεραν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα "πολυπόθητα" ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ "καλά νερά" της φετινής σαιζόν , χωρίς όμως  δυστυχώς να λείψουν ΚΑΙ φέτος κάποια προβλήματα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο τόπο μας (έχουμε βέβαια αμέτρητες φορές πει εδώ ,ότι δυστυχώς αυτά πάνε συνήθως "πακέτο" ή καλύτερα είναι "δίκοπο μαχαίρι". Δηλαδή κάθε χρόνο όσο περισσότερο διαρκεί η παρατεταμένη ξηρασία του θέρους , τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες τα "πρώτα χαμηλά βαρομετρικά" του Φθινοπώρου να προκαλέσουν άλλοτε μικρότερης έκτασης και άλλοτε πιο εκτεταμένες καταστροφές / προβλήματα) ... Η "καλοκαιρία / βαρετοκαιρία" έχει έρθει για ... "Να μείνει" πλέον για "ένα σεβαστό χρονικό διάστημα" στα μέρη μας !! ;)

Με λίγα λόγια και πριν περάσω στην αναλυτική πρόγνωση των επομένων τριών ημερών (αν και στην ουσία ΔΕΝ έχουμε και πολλά να πούμε ΟΧΙ μόνο αυτή τη φορά, αλλά ούτε και στην επόμενη ανάρτηση επίσης). :)

Αξίζει να σας αναφέρω πως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ακόμη 6 με 7 συνεχείς ημέρες θα διατηρηθεί ο "στεγνός" , καλός καιρός στην γωνιά μας. Έτσι "χονδρικά" (κρατήστε τούτο εδώ που θα σας πω τώρα) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 22 του Οκτώβρη ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια λόγου μεταβολή του καιρού ... Ωστόσο προσπαθώντας να "αποκρυπτογραφήσουμε" τα σημάδια / την ΤΑΣΗ του καιρού για λίγο παραπέρα (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Κυριακής 16 του μήνα), μπορούμε να δούμε ότι έχει αρχίσει να "αχνοφαίνεται" κάποια "προσπάθεια" ΠΙΘΑΝΗΣ αλλαγής του σκηνικού ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22 του μήνα ... Εννοείται πως τα παραπάνω για την ώρα αποτελούν απλά ένα ΠΙΘΑΝΟ "σενάριο" και τίποτε περισσότερο , γι ' αυτό θα το παρακολουθώ και στην επόμενη ανάρτησή μου θα σας μιλήσω ξανά κατά πόσο "επιμένει" η συγκεκριμένη ΤΑΣΗ του καιρού για τότε ή όχι ! ;)

Τόσο αύριο Δευτέρα 17/10/2022 λοιπόν όσο και την Τρίτη 18/10/2022 καθώς και την Τετάρτη 19/10/2022 το ΚΥΡΙΟ χαρακτηριστικό του καιρού από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων θα είναι , τι άλλο ; Πέρα από την λαμπρή , έντονη ηλιοφάνεια σε καθημερινή βάση (ΚΥΡΙΩΣ βαδίζοντας ΠΡΟΣ τα μέσα της εβδομάδας ορισμένες (ΛΙΓΕΣ) ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" ΙΣΩΣ κάνουν την εμφάνισή τους) !!

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργούν απολύτως ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ στο νομό μας και το αμέσως επόμενο τριήμερο , αφού θα παραμείνουν γενικά ασθενείς. Έτσι αναλυτικότερα περιμένουμε όλα τα ερχόμενα 24ωρα εντός της ημέρας (σε καθημερινή βάση, στο μεγαλύτερο κομμάτι του βορείου Ιονίου) ένα βοριαδάκι (κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις) το μεσημέρι - απόγευμα , που θα φθάνει τα 3 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 4 μποφώρ. Κατά τα άλλα ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ μέσα στη νύχτα , όπως και νωρίς τις πρωινές ώρες θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία. 

Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε "σχετικά καλά / ικανοποιητικά" για την εποχή πλαίσια. Οπότε αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ κομμάτια των Φαιάκων οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα κυμαίνονται μεταξύ 22 C. με 24 C. (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στα λεγόμενα ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ στην ζέστη ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας θα πρέπει να καταφέρνει να αγγίζει τους 25 C. με 26 C. πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ). Ενώ στα πιο ορεινά και ημιορεινά κατοικημένα τμήματα θα βρίσκεται γύρω στους 17 C. με 18 C. στα μεν πρώτα και όχι πάνω από 19 C. με 20 C. στα δεύτερα.

Πάντως όπως είναι επόμενο η άκρως "φυσιολογική" για την εποχή ψύχρα έως και ... ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ κομμάτια του τόπου μας το ΣΧΕΤΙΚΟ κρύο εννοείται ότι θα παραμείνει τις νύχτες και ΝΩΡΙΣ τα πρωινά μας ... Υπενθυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο , παρόλο την ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΗ "ζεστούλα" τα μεσημέρια. 

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ λοιπόν ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ της Χώρας των Φαιάκων εκείνες τις ώρες θα καταγράφονται AΡΚΕΤΑ 15αρια - 16αρια έως και 17 C. ("χονδρικά" το "θερμοκρασιακό ταβάνι" ΣΧΕΔΟΝ από άκρη σε άκρη θα πρέπει να είναι το πολύ οι 18 C.) Ωστόσο στις "γνωστές" πιο "ευάλωτες" στο κρύο γωνιές του νομού μας ... Σαφώς και ΔΕΝ αναφέρομαι ΜΟΝΟ στα ημιορεινά / ορεινά (όπου εκεί ισχύει αυτό εξαιτίας του υψομέτρου) ΑΛΛΑ και στα χαμηλότερα τμήματα και ειδικότερα εκείνα που βρίσκονται μέσα σε λιβάδια , "κλειστές λεκάνες" , λεκανοπέδια , δίπλα σε ρεματιές , παραποτάμιες ζώνες κτλ. (λόγω αναστροφής) ο υδράργυρος θα βρίσκεται ΚΑΤΩ από τους 15 C. 

Μάλιστα εκεί ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα συνεχίσουν να παρατηρούνται ελάχιστες τιμές που θα "πλησιάζουν" ΠΡΟΣ το "φράγμα" των 10 C. ΕΝΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα "προκύπτουν" και ΚΑΠΟΙΕΣ μονοψήφιες τιμές , δηλαδή ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ από τους 10 C.  

Tέλος όσο αφορά την "γνωστή μας υγρασία" ... "Αυτή" και ενώ αρχικά θα διατηρηθεί σε ΚΑΠΩΣ πιο χαμηλά επίπεδα (για τα δεδομένα της μεριάς μας) στη συνέχεια ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ προχωρώντας ΠΡΟΣ τα μέσα της νέας εβδομάδας θα αυξηθεί σημαντικά , με έμφαση όπως είναι φυσικό περισσότερο τις νύχτες και τα πρωινά μας (ΠΡΟΣ τα μέσα της νέας εβδομάδας δεν αποκλείεται ο σχηματισμός ΛΙΓΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών αργά τη νύχτα / χαράματα / νωρίς το πρωί στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "γνώριμα" σημεία / λεκανοπέδια , λιβάδια κτλ.)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου