Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλη την όμορφη παρέα τούτης εδώ της σελίδας !! :) 

Πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας είχε ΚΑΙ η χθεσινή μας πρόβλεψη εδώ που έδινε ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ φαινόμενα για σήμερα Τετάρτη στη γωνιά μας , αφού πράγματι "αυτά" εκδηλώθηκαν ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ βέβαια ΣΗΜΕΙΑ του τόπου μας.

Κατά τα άλλα και ενώ η ερχόμενη νύχτα (νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη) , όπως σε γενικές γραμμές ΚΑΙ το αυριανό χάραμα / πρωινό / μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης θα κυλήσουν "ήρεμα" από καιρικής πάντα πλευράς , ο καιρός μας για την συνέχεια ... Έχει άλλη "γνώμη" !! ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν για αύριο Πέμπτη 13/10/2022 : ΑΡΧΙΚΑ η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές συννεφιές , οι οποίες ανά διαστήματα και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και (ΠΑΡΟΔΙΚΑ εδώ και εκεί , θα κάνει την εμφάνισή του και ο ήλιος) ... Δεν αποκλείεται έως περίπου το μεσημέρι ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κάποιο "πέρασμα" ενός ψιλόβροχου ή και ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ βροχόπτωσης (τονίζω και πάλι αναφέρομαι σε καθαρά ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ φαινόμενα , όπως συνέβη και σήμερα Τετάρτη). 

Ωστόσο βαδίζοντας ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ της Πέμπτης και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ένα καλά οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα αρχίσει να μας προσεγγίζει εκ δυσμάς , ερχόμενο από που αλλού ; Φυσικά από την γειτονική μας Ιταλική χερσόνησο ... Θα ξεκινήσει ΣΤΑΔΙΑΚΑ να επιδεινώνει από άκρη σε άκρη τον καιρό στο νομό μας, με αποτέλεσμα από εκεί και ύστερα σιγά σιγά να ξεκινήσουν ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ πλέον βροχές που μάλιστα όσο η Πέμπτη θα κυλά και θα πηγαίνουμε προς αργά το απόγευμα και ΚΥΡΙΩΣ το ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ.

ΕΙΔΙΚΑ η νύχτα της Πέμπτης (όσο ΠΙΟ ΑΡΓΑ τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα) χρήζει κάποιας στοιχειώδη προσοχής ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας.

Τι εννοώ ; ΟΧΙ σαφώς και ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ κάτι το ακραίο ή πρωτόγνωρο (το τονίζω ΚΑΙ αυτό καθώς είναι "της μόδας" πλέον κάθε φορά που έχουμε ΤΟΠΙΚΑ έντονα φαινόμενα, να τα "βαπτίζουμε" ακραία) απλά ΤΟΠΙΚΑ θα πρέπει σε εκείνο το χρονικό διάστημα να υπάρξουν "περάσματα" ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (πολύ πιθανόν συνοδευόμενες και από δυνατές μπόρες / καταιγίδες) εν δυνάμει "ικανές" ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ "συνήθη" πιο επιρρεπή κομμάτια "σε αυτό" του νομού μας, λόγω ανάγλυφου κτλ. να προκαλέσουν μικροπροβλήματα (ορατό το ενδεχόμενο μικροπλημμυρικών φαινόμενων , κατολισθήσεων κτλ.)

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ έως μέτριοι , δηλαδή στα 3 με 4 και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 5 μποφώρ ... Όμως κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού του 24ωρου και ύστερα θα ενισχυθούν στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 6 μποφώρ (ΤΟΠΙΚΑ ισχυροί) , με υπαρκτή την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για κάποιες στιγμιαίες πολύ ισχυρές ριπές, στα 7 μποφώρ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ όμως επίπεδο (περισσότερο από το βράδυ και μετά. Μέσα στη νύχτα ΙΣΩΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κατά την διάρκεια των πιο έντονων καιρικών φαινομένων καταγραφούν ακόμη και θυελλώδεις ριπές ανέμων, στα 8 μποφώρ , ΓΙΑ ΛΙΓΟ).

Όσο αφορά την θερμοκρασία , "αυτή" λόγω του γεγονότος ότι , ο ΠΙΟ ΑΣΤΑΤΟΣ καιρός (είπαμε το "κυρίως πιάτο" των φαινομένων θα μας έρθει ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣ το βράδυ και ΚΥΡΙΩΣ μετέπειτα μέσα στη νύχτα ΠΡΟΣ την Παρασκευή. Γι ' αυτό ακριβώς βλέπετε και την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ "κεραυνο - φωτογραφία" να "συνοδεύει" την ανάρτησή μου αυτή)  θα "αργήσει σχετικά" να έρθει (αναφέρομαι στο "σύνολο" του νομού μας και ΟΧΙ επιλεκτικά) θα πρέπει το μεσημέρι να "προλάβει" να βρεθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με σήμερα Τετάρτη. 

Έτσι και αύριο Πέμπτη 13 του Οκτώβρη περιμένουμε και πάλι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πεδινά / ημιπεδινά ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 20 C. με 22 C. αργά το μεσημέρι (ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ εκεί που ΙΣΩΣ καταφέρει να  "βοηθήσει" λίγο περισσότερο ο ήλιος δεν αποκλείονται και 23 C.) . Ενώ στα πιο ορεινά και ημιορεινά κατοικημένα τμήματα γύρω στους 16 C. με 17 C. στα μεν πρώτα και όχι πάνω από 18 C. με 19 C. στα δεύτερα.

Κατά τα άλλα διατηρούνται φυσικά τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το επόμενο 24ωρο, με αποτέλεσμα να παραμένει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ η πιθανότητα σχηματισμού ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών κατά μήκος των ορεινών / ημιορεινών τμημάτων (και γενικότερα σε διάφορα υψώματα) του τόπου μας. Μάλιστα εντός του δεύτερου μισού , με έμφαση περισσότερο απ΄όταν βραδιάσει και ύστερα ενδεχομένως "αυτές" ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στα προαναφερθέντα τμήματα να είναι ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ πολύ πυκνές !! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου