Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ακολουθεί η καθιερωμένη μας "καιρική ματιά" στην εξέλιξη του καιρού των επόμενων δυο ημερών (για αύριο Παρασκευή 07/10/2022 και μεθαύριο Σάββατο 08/10/2022) ... :)

Καλημέρα Κέρκυρα , καλημέρα βορειοδυτική Ελλάδα !! Όμορφη Πέμπτη να έχουμε !

Συνεχίζεται λοιπόν το "κλασικό μικρό Καλοκαιράκι" που συνήθως λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε χρόνο για ένα "σεβαστό χρονικό διάστημα" εντός του Οκτώβρη ... ;) 

Οπότε , όπως καταλάβατε ΚΑΙ το ερχόμενο 48ωρο ΔΕΝ περιμένουμε απολύτως ΚΑΜΙΑ αλλαγή στο καιρικό μας σκηνικό!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ / ανομβρίας συνέχεια με τον ήλιο να "κρατά το πάνω χέρι" ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ενώ ανά διαστήματα ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σκόρπιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" (ΚΥΡΙΩΣ το Σάββατο) , το μόνο που θα κάνουν , θα είναι να "χρωματίζουν" όμορφα είτε την ανατολή ή και την δύση του πιο "φωτεινού μας άστρου" , που φυσικά δεν είναι άλλο , από τον λαμπρό μας ήλιο ! :) 

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργούν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα τόσο σε θάλασσα, όσο και στη στεριά ΠΟΥΘΕΝΑ στο νομό μας , αφού θα πνέουν με  ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις ΠΑΝΤΟΥ.

Γενικά αναμένουμε ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ένα ασθενές βορειοδυτικό ρεύμα τα μεσημέρια - απογεύματα, που ΔΕΝ θα ξεπερνά τα 3 με 4 μποφώρ . Ενώ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα έχουμε να κάνουμε με μεταβλητών διευθύνσεων ανέμους , με τις ίδιες ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις (περισσότερο από νότιες ή και δυτικές διευθύνσεις).

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή ως προς την διακύμανσή της και ... Μόνο ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ενδέχεται να "ανέβει" πολύ λίγο (κατά έναν με δυο βαθμούς περίπου, πάντα συγκριτικά με την Πέμπτη) ως προς τις μέγιστες τιμές της (δηλαδή τις υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας, που συνήθως σημειώνονται κατά τις μεσημεριανές ώρες). Αντίθετα οι ελάχιστες θερμοκρασίες (δηλαδή οι χαμηλότερες τιμές του 24ωρου , που συνήθως παρατηρούνται αργά τη νύχτα και έως την ανατολή του ηλίου) θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες.

Με λίγα λόγια θα πρέπει τα θερμόμετρα να δείξουν ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 23 C. με 25 C. αργά το μεσημέρι , ενώ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα "ξεπεράσουν ελαφρώς" το "φράγμα" των 25 C. φθάνοντας τους 26 C. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στις κλασικές ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ στην ζέστη ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της Κέρκυρας ΠΙΘΑΝΟΝ να "πιάσουμε" και τους 27 C. 

Αντίθετα στην πιο ορεινή / ημιορεινή κατοικημένη ζώνη , καθώς και ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια σημεία (ΟΧΙ σε όλα τα παραθαλάσσια) θα πρέπει να υπολογίζουμε γύρω στους 19 C. με 21 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 22 C. αντίστοιχα (ανάλογα με το υψόμετρο, κάθε μέρους)!

Πάντως όπως είναι φυσικό η άκρως "φυσιολογική" για την εποχή ψύχρα έως και ... ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ κομμάτια του τόπου μας το ΣΧΕΤΙΚΟ κρύο εννοείται ότι θα παραμείνει τις νύχτες και ΝΩΡΙΣ τα πρωινά μας ... Υπενθυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε στο Φθινόπωρο , παρόλο την ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΗ "ζεστούλα" τα μεσημέρια. 

Οπότε ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΕΔΙΝΩΝ / ΗΜΙΠΕΔΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ της Χώρας των Φαιάκων εκείνες τις ώρες θα καταγράφονται ARKETA 15αρια - 16αρια έως και 17 C. ("χονδρικά" το "θερμοκρασιακό ταβάνι" ΣΧΕΔΟΝ από άκρη σε άκρη θα πρέπει να είναι το πολύ οι 18 C.) Ωστόσο στις "γνωστές" πιο "ευάλωτες" στο κρύο γωνιές του νομού μας ... Σαφώς και ΔΕΝ αναφέρομαι ΜΟΝΟ στα ημιορεινά / ορεινά (όπου εκεί ισχύει αυτό εξαιτίας του υψομέτρου) ΑΛΛΑ και στα χαμηλότερα τμήματα και ειδικότερα εκείνα που βρίσκονται μέσα σε λιβάδια , "κλειστές λεκάνες" , λεκανοπέδια , δίπλα σε ρεματιές , παραποτάμιες ζώνες κτλ. (λόγω αναστροφής) ο υδράργυρος θα βρίσκεται ΚΑΤΩ από τους 15 C. 

Έτσι εκεί θα παρατηρούνται ελάχιστες τιμές που θα "πλησιάζουν" ΠΡΟΣ το "φράγμα" των 10 C. ΕΝΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δεν αποκλείεται να "προκύπτουν" και ΚΑΠΟΙΕΣ μονοψήφιες τιμές , δηλαδή ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΤΩ από τους 10 C.  

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα , οφείλω να αναφέρω ΞΑΝΑ πως ότι γράφτηκε εδώ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ (όσες / όσοι "διαβάζετε ολόκληρες" τις αναρτήσεις μου κάθε φορά , ήδη το γνωρίζετε αυτό) σχετικά με την πιθανή ΣΤΑΔΙΑΚΗ αλλαγή του "καιρικού μας μοτίβου" ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10 του μήνα , συνεχίζει να ισχύει στο ακέραιο ... ;) 

Οπότε μείνετε συντονισμένοι , μιας και "πλησιάζει" η ώρα που ο καιρός στα μέρη μας θα αποκτήσει και πάλι ενδιαφέρον ! ;) :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου