Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

 Αναλυτικά ο καιρός σε βόρειο Ιόνιο - νομό Κέρκυρας για το επόμενο διήμερο (δηλαδή για αύριο Πέμπτη 24/11/2022 και μεθαύριο Παρασκευή 25/11/2022) , καθώς και μια ... "Πρώτη ματιά" για λιγάκι παραπέρα ! ;)  :)

Καλησπέρα σας !! 

Και μετά την απομάκρυνση του καλά οργανωμένου χαμηλού βαρομετρικού που μας επηρέασε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (όπως αναμένονταν άλλωστε) ο καιρός στα μέρη μας ολοένα και θα βελτιώνεται περαιτέρω τις επόμενες ώρες (μόνο μέσα στην ερχόμενη νύχτα απόψε / βράδυ Τετάρτης) ΠΙΘΑΝΟΝ τα "απομεινάρια" της απερχόμενης διαταραχής να δώσουν "ένα πέρασμα" ΛΙΓΩΝ και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΩΝ φαινόμενων / ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο).

Κατά τα άλλα ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ του καιρικού μας σκηνικού για το αμέσως επόμενο 48ωρο θα είναι ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ σε καθημερινή βάση , η πλήρης ΑΠΟΥΣΙΑ φαινομένων (ΔΕΝ πρόκειται να βρέξει ΠΟΥΘΕΝΑ στο νομό μας) καθώς και η επικράτηση ενός μέτριου πιο "φρέσκου" βορειοδυτικού ρεύματος (μαίστρος), ύστερα από καιρό, στην γωνιά μας ... 

Οπότε συνοψίζοντας κρατάμε την ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ και τον "στεγνό" καιρό από άκρη σε άκρη στο νομό μας αυτή την Πέμπτη και Παρασκευή (ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ , το μόνο που θα κάνουν θα είναι να "ομορφαίνουν" ακόμη περισσότερο την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμά μας, αντίστοιχα). 

Οι άνεμοι ΚΑΙ τις δυο ημέρες , γενικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις , πιο ενισχυμένοι κατά την διάρκεια της ημέρας , όπου ΚΥΡΙΩΣ το μεσημέρι - απόγευμα θα φθάνουν τα 4 με 5 ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως ΚΑΙ τα 6 μποφώρ. 

Παράλληλα το βορειοδυτικό ρεύμα θα μας "χαρίσει" καταπληκτική διαύγεια , ορατότητα , ποιότητα αέρα αλλά και ΚΑΠΩΣ χαμηλότερα ποσοστά της σχετικής υγρασίας. 

Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου αλλαγή ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της , δηλαδή όσο αφορά τις θερμοκρασίες που συνήθως λαμβάνουν χώρα αργά τα μεσημέρια μας ...  Ωστόσο θα "κατρακυλήσει" ελαφρώς (πάντα συγκριτικά με τα προηγούμενα 24ωρα) μέσα στη νύχτα και νωρίς τα πρωινά μας. Με λίγα λόγια θα "κρυώσουν" λίγο περισσότερο οι νύχτες και τα πρωινά μας! 

Έτσι αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας  16 C. με 18 C. αργά το μεσημέρι και γύρω στους ... 12 C. με 14 C.  αργά μέσα στη νύχτα / την αυγή μας. Πάντως την ίδια ώρα ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στα "γνωστά αναστροφικά" ΠΕΔΙΝΑ κομμάτια της Κέρκυρας θα παρατηρούνται αρκετά έως πολύ χαμηλότερες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές , που θα "φλερτάρουν" ακόμη και με τους 6C. με 8 C. ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ και ... Γύρω στους 9 C. με 11 C. ναι μεν σε ΣΧΕΤΙΚΑ πιο ευρεία κλίμακα, αλλά πάντα όμως σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας.

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ανάλογα "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές". "Χονδρικά" στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα ορεινά μας τέσσερις με πέντε ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και έξι βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ)! 

Ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες με τα ΠΙΟ ΑΝΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΕΔΙΝΑ τμήματα αναμένονται σύμφωνα με το "υψόμετρο" κάθε περιοχής και στα "πιο ψηλά" της Χώρας των Φαιάκων ! 

Τέλος αν και βρισκόμαστε στην Τετάρτη , συνεχίζει να υπάρχει μια "διχογνωμία" στα προγνωστικά μας δεδομένα για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ πάντα με τα σημερινά στοιχεία , είναι "αυτό" να κυλήσει ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ με ... Πιο συννεφιασμένο ουράνιο θόλο και ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΛΙΓΑ ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα (ΠΙΘΑΝΟΝ "ένα πέρασμα" ενός ψιλόβροχου). Παράλληλα διαφαίνεται ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ όμως ΤΙΜΕΣ της αυτή την φορά, για τότε.

Όπως και να έχει βέβαια , σίγουρα περισσότερα και πιο αξιόπιστα δεδομένα για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε στην διάθεσή μας στην επόμενη ανάρτηση / πρόγνωση , εδώ! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου