Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022


Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο διήμερο (δηλαδή για αύριο Δευτέρα 14/11/2022 και μεθαύριο Τρίτη 15/11/2022) καθώς και μια ματιά στην ΤΑΣΗ του καιρού για λίγο παραπέρα ... ;)

Μια μεγάλη καλησπέρα στην αγαπημένη "Χώρα των Φαιάκων" ! :)

Ο άστατος λοιπόν καιρός που ξεκίνησε ήδη από χθες Σάββατο 12 του Νοέμβρη στα μέρη μας ("κρατήστε τούτη την ημερομηνία, υπάρχει λόγος") ήρθε για ... Να "μείνει" φίλες και φίλοι !!

Εύλογα θα με ρωτήσετε τώρα ,τι εννοώ με τα παραπάνω λόγια μου ... :)

Να σας εξηγήσω αμέσως !! Ύστερα από μια μακρά περίοδο ατελείωτων λιακάδων και ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ στην ουσία βροχοπτώσεων (αναφέρομαι στο "σύνολο του νομού μας" και σκεπτόμενος πάντοτε την κλιματολογία του τόπου μας) που βιώσαμε το φετινό Φθινόπωρο , τώρα πια ... Ήρθε η ώρα ο καιρός / η φύση να επαναφέρει τις "ισορροπίες" που αρμόζουν στην εποχή που διανύουμε !! ;)

Με λίγα λόγια από εδώ και πέρα και ... Για ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ μπροστά μας , αλλεπάλληλες ατμοσφαιρικές διαταραχές εκ δυσμάς μας "δεν θα μας αφήνουν σε ησυχία" ! :)

Θα έχουμε να κάνουμε δηλαδή με ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΕΣ βροχοπτώσεις που άλλοτε θα έχουν πιο ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ή και πιο "ασθενείς / ποτιστικές εντάσεις" και άλλοτε θα είναι πιο ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ή και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έντονες , ικανές ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να προκαλέσουν μικροπροβλήματα (να είμαστε καλά , θα προσπαθώ να σας κρατώ ενήμερους με έγκαιρες και όσο το δυνατόν πιο έγκυρες προγνώσεις / αναρτήσεις εδώ)!

Το ίδιο εννοείται πως θα ισχύει ΚΑΙ για τους ανέμους , οι οποίοι ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μπροστά μας θα συνεχίζουν να πνέουν φυσικά ΚΥΡΙΩΣ από νότιες διευθύνσεις ... Άλλοτε με πιο χαμηλές εντάσεις και άλλοτε ιδιαίτερα ενισχυμένοι!

Σαφώς ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αποτελούν την "απόλυτα φυσιολογική για την χρονική περίοδο του έτους που διανύουμε" καιρική κατάσταση που "πρέπει" να έχει "υπό κανονικές" συνθήκες τούτη εδώ η γωνιά της Ελλάδας !! 

Για αύριο Δευτέρα 14 του Νοέμβρη , όπως και για μεθαύριο Τρίτη 15 του μήνα , το καιρικό σκηνικό στο νομό μας θα παραμείνει άστατο ...

Τι σημαίνει "άστατο καιρικό σκηνικό" ; Ότι εντός του κάθε 24ωρου (τόσο την Δευτέρα , όσο ΚΑΙ την Τρίτη) θα υπάρχει αρκετή συννεφιά , "η οποία" ανά διαστήματα και κατά τόπους θα πυκνώνει ακόμη περισσότερο , με ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ (ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του βορείου Ιονίου , ενδέχεται να "βγάλει" και ΛΙΓΕΣ μπόρες / σποραδικές καταιγίδες). 

Παράλληλα όμως , εδώ και εκεί περιμένουμε και ΛΙΓΑ ΜΙΚΡΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα, "τα οποία" ΙΣΩΣ να είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΠΩΣ περισσότερα μέσα στην Δευτέρα.

Τα φαινόμενα θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ "αξιόλογα" ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ... Κάτι που συνέβη άλλωστε και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου , όπου αλλού στο νομό μας "βράχηκαν" καλά και αλλού έριξε ψιλοπράγματα ή σχεδόν καθόλου βροχή. 

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ΚΑΙ τις δυο ημέρες, φθάνοντας την Δευτέρα τα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ  ...Αλλά με ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο πρώτο μισό της ημέρας.

Ενώ την Τρίτη ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα εξασθενήσουν περαιτέρω , με αποτέλεσμα να μην υπερβαίνουν ΠΟΥΘΕΝΑ τα 3 με 4 μποφώρ !

Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια "σημαντική αλλαγή" , έτσι θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με εκείνα της Κυριακής  ΚΑΙ το ερχόμενο 48ωρο ...

Οπότε αναμένουμε ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 18 C. με 19 C. και ... ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ στα "γνωστά" πιο επιρρεπή στην ζέστη ΠΕΔΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ της Κέρκυρας, 20 C. και ΠΙΘΑΝΟΝ για λίγο έως 21 C. αργά το μεσημέρι.

Όσο "ανεβαίνει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ανάλογα "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές". "Χονδρικά" στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα ορεινά μας τέσσερις με πέντε ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και έξι βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ)! 

Τέλος τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας διατηρούνται ιδιαίτερα αυξημένα ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο (έτσι και αλλιώς η συγκεκριμένη κατάσταση με τα πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας μέρα / νύχτα , θα μας "συντροφεύει" για το επόμενο ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ γενικότερα. ΚΑΙ αυτό αποτελεί ακόμη ένα "σύνηθες χαρακτηριστικό" του κλίματος του νομού μας, ειδικά τούτη την περίοδο του έτους).  

ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ κατά μήκος διάφορων υψωμάτων , όπως ΤΟΠΙΚΑ σαφώς ΚΑΙ σε ΣΗΜΕΙΑ στα "κατοικημένα" ημιορεινά / ορεινά μας θα σχηματίζονται ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΙΧΛΕΣ!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου