Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο (για αύριο Σάββατο 26/11/2022 και μεθαύριο Κυριακή 27/11/2022) ... ;)

Καλό βράδυ Παρασκευής σε όλες και όλους !!

Θα ξεκινήσω να "ξετυλίγω το καιρικό κουβάρι" του επόμενου 48ωρου , καταρχήν λέγοντάς σας ότι ΔΕΝ περιμένουμε κάποια "σημαντική μεταβολή" στο καιρικό μας σκηνικό ΟΥΤΕ και τις αμέσως επόμενες δυο ημέρες ... 

Ωστόσο ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στον καιρό μας , πάντα συγκριτικά με σήμερα Παρασκευή , για τις οποίες θα σας μιλήσω ευθύς αμέσως ! :)

Τόσο λοιπόν αυτό το Σάββατο , όσο ΚΑΙ την Κυριακή μας , καιρικά θα βιώσουμε σχεδόν την ΙΔΙΑ κατάσταση, στην περιοχή μας (εννοώ πως ΚΑΙ οι δυο παραπάνω ημέρες θα έχουν σχεδόν το ίδιο καιρικό μοτίβο) ... 

Ποια θα είναι αυτή ; 

Και τις ερχόμενες ΔΥΟ ημέρες ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα γίνουμε "μάρτυρες" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣ στον ουρανό μας (ΔΕΝ θα λείψουν βέβαια και ΚΑΠΟΙΑ "ανοίγματα" ενδιάμεσα, αλλά όσο να ' ναι θα μας φανεί κάπως ,μετά την λαμπρή λιακάδα της Παρασκευής). 

Παρολ ' αυτά όμως η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ "αυτά" τα αναμενόμενα σύννεφα που ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ μάλιστα θα είναι αρκετά πυκνά να δώσουν κάποιο φαινόμενο ΔΕΝ είναι και ...Τόσο μεγάλη ... Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα ! ;)

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν , για το Σάββατο (κατά κύριο λόγο στο δεύτερο μισό του 24ωρου έως το βράδυ της ίδιας ημέρας) η πιθανότητα ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να υπάρξει "ένα πέρασμα" μιας ψιχάλας "άνευ σημασίας" ανέρχεται γύρω στο 25 % ...

Ενώ την Κυριακή η πιθανότητα για "κάποιο πέρασμα" μιας ΤΟΠΙΚΗΣ ψιχάλας ή ψιλόβροχου (ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ) "ανεβαίνει ελαφρώς" φθάνοντας περίπου το 40 % (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ και ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ΝΥΧΤΑΣ) . 

Με λίγα λόγια λοιπόν και ... Να καταφέρει έστω και σε ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ "να κάνει κάτι" , "αυτό ΔΕΝ θα είναι άξιο λόγου" (ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ)!

Ο λόγος ο οποίος παρόλο την υπάρχουσα συννεφιά ΔΥΣΚΟΛΑ θα βρέξει ή ακόμη και ΑΝ τα καταφέρει ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να βρέξει ΓΙΑ ΛΙΓΟ ... ΔΕΝ θα πρόκειται για "βροχή της προκοπής" ... 

Είναι γιατί αυτή την φορά , το χαμηλό βαρομετρικό που θα βρίσκεται ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ μας , δηλαδή στην νότια Ιταλία, δίνοντας εκεί αρκετό νερό ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ... ΔΕΝ θα "καταφέρει" να περάσει ΤΟΣΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ όσο "χρειάζεται" για μας "χαρίσει" και εδώ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ...

Έτσι στην ουσία οι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ βροχές θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στην θάλασσα στα ανοιχτά ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ του νομού μας (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για το ερχόμενο 48ωρο)!! 

Οι άνεμοι το Σάββατο προοδευτικά θα στραφούν ΠΑΝΤΟΥ σε νοτιοανατολικούς ΑΡΧΙΚΑ στα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ... Όμως μέσα στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ της ημέρας και ΚΥΡΙΩΣ από το βράδυ και μετέπειτα θα ενισχυθούν περαιτέρω , φθάνοντας τα 4 με 5 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ και τα 6 μποφώρ ... Με πιθανότητα ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ όμως ΕΠΙΠΕΔΟ (δηλαδή πολύ "επιλεκτικά") ΚΑΙ για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες πολύ ισχυρές ριπές στα 7 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!

Πάντως την Κυριακή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε πιο ανατολικούς (γενικά ανατολικών διευθύνσεων) φθάνοντας τα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 5 μποφώρ. Ωστόσο ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ  ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του νομού μας , που είναι συνήθως πιο επιρρεπή στον συγκεκριμένο τύπο καιρού , ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές ανατολικών ανέμων , στα 6 μποφώρ ΠΑΡΟΔΙΚΑ , εντός του 24ωρου.

Ο υδράργυρος αν και ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή ... Ωστόσο εκεί που οι συννεφιές θα είναι πυκνότερες κατά τις λεγόμενες πιο "θερμές ώρες" της ημέρας (δηλαδή αργά το μεσημέρι) θα σημειώσει μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ της τάξεως των δυο βαθμών περίπου ,ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές του. 

Έτσι αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας 16 C. με 17 C. και ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 18 C. αργά το μεσημέρι και γύρω στους ... 12 C. με 13 C.  αργά μέσα στη νύχτα / την αυγή μας. Πάντως την ίδια ώρα ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στα "γνωστά αναστροφικά" ΠΕΔΙΝΑ κομμάτια της Κέρκυρας θα παρατηρούνται αρκετά έως πολύ χαμηλότερες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές , που θα "φλερτάρουν" ακόμη και με τους 6C. με 8 C. ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ και ... Γύρω στους 9 C. με 11 C. ναι μεν σε ΣΧΕΤΙΚΑ πιο ευρεία κλίμακα, αλλά πάντα όμως σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΙΟ ΑΝΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΕΔΙΝΑ σημεία της Κέρκυρας.

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ανάλογα "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές". "Χονδρικά" στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα ορεινά μας τέσσερις με πέντε ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και έξι βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ)! 

Ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες με τα ΠΙΟ ΑΝΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΕΔΙΝΑ τμήματα αναμένονται σύμφωνα με το "υψόμετρο" κάθε περιοχής και στα "πιο ψηλά" της Χώρας των Φαιάκων !

Οπότε συνοψίζοντας μιας και πολλοί με ρωτάτε (ΚΥΡΙΩΣ αγρότες) εάν θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τις εργασίες σας στα κτήματά σας αυτό το Σαββατοκύριακο ... Η απάντηση όπως προφανώς ήδη καταλάβατε από τα παραπάνω λόγια μου , είναι ΕΠΙ ΤΩ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΝΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ θα σας προβληματίσει ο καιρός ΟΥΤΕ ΚΑΙ το ερχόμενο 48ωρο , παρόλο την ομολογουμένως περισσότερη συννεφιά, που θα επικρατήσει ! ;) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου