Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Όμορφο βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους !! :)

Ας πάμε λοιπόν αμέσως φίλες και φίλοι, να δούμε πως θα κυλήσει καιρικά, το ερχόμενο 48ωρο στα μέρη μας ... ;)

Για αύριο Πέμπτη 01/12/2022 : Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ΠΡΟΣ την Πέμπτη , κατά την διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ περίπου ΚΑΙ την "αυγή" της Πέμπτης περιμένουμε "κλειστό βαρύ καιρό" πάνω από το νομό μας με ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (μάλιστα ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙ του νομού μας,  οι βροχοπτώσεις θα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ δηλαδή θα έχουν ΚΑΠΟΙΑ "διάρκεια" ενώ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ κατά το παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ τα φαινόμενα θα έχουν ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ). 

Πάντως "τις παραπάνω ώρες" οι βροχές θα έχουν ΚΥΡΙΩΣ "ποτιστική μορφή" , δηλαδή ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιπτώσεις ΔΕΝ αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς "έντασης" κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων... Μόνο ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ να υπάρξει "κάποιο πέρασμα" ΚΑΠΩΣ πιο "δυνατής" βροχής.

Και ... Περνάμε στο "διάστημα της ημέρας" ... Οπότε από τις πρωινές και έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ τις απογευματινές ώρες το καιρικό μας σκηνικό θα είναι ΑΣΤΑΤΟ .
Έτσι εντός του παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ της Πέμπτης ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα πρέπει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να υπάρξει ένα ή και περισσότερα "περάσματα" ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ (αλλού με την μορφή μιας ψιχάλας ή ενός ψιλόβροχου και αλλού ΠΙΘΑΝΟΝ με ... Ας πούμε ΚΑΠΩΣ "δυνατής" πιο ... "Κανονικής εντάσεως" βροχής / ποτιστικού τύπου).
Συνοψίζοντας λοιπόν να τονίσουμε και ΠΑΛΙ ότι ΔΕΝ θα βρέχει όλη την ώρα κατά το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό διάστημα ... Ενώ τα φαινόμενα θα είναι ΑΙΣΘΗΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με εκείνα που θα λάβουν χώρα τη νύχτα και έως το χάραμα / ίσως ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ το πρωί της ίδιας ημέρας ... ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!

Ωστόσο όπως είπα και πιο πάνω ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ η πιθανότητα είναι ΜΕΤΡΙΑ (γύρω στο 50 %) για "κάποιο / κάποια περάσματα" ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ φαινομένων ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Πάντως ενδεχομένως ενδιάμεσα ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ / ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας , να υπάρξουν και "μικρά ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας.

Τέλος για το υπόλοιπο του 24ωρου ο καιρός θα είναι ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟΣ δηλαδή τα "όποια" φαινόμενα θα γίνουν ακόμη λιγότερα παίρνοντας ακόμη ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και θα είναι ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΠΙΟ "εξασθενημένα" !!

Ο υδράργυρος ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, οπότε και θα διατηρηθεί σε "σχετικά καλά" για την εποχή επίπεδα (ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές του νομού μας , στα "κανονικά ή κοντά στα κανονικά" για τούτη την περίοδο πλαίσια) ... 

Έτσι αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας 15 C. με 17 C. αργά το μεσημέρι (ΙΣΩΣ βέβαια ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ "καταφέρει" να καταγραφεί και πάλι κάποιο ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ 18αρι C.) και γύρω στους ... 9 C. με 11 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 12 C. αργά μέσα στη νύχτα / την αυγή μας. 

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ανάλογα "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές". "Χονδρικά" στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα πιο ορεινά "κατοικημένα" τμήματα , τέσσερις με πέντε ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και έξι βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ)! 

Οι άνεμοι αύριο ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως το πολύ 5 μποφώρ ... Αργότερα όμως θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με τις ίδιες περίπου εντάσεις.

Για την Παρασκευή 02/12/2022 : Θα είναι μια "αρκετά καλή καιρικά ημέρα" (ΟΧΙ βέβαια, πως την Πέμπτη θα έχουμε κάποια "κακοκαιρία", άλλωστε τα "είπαμε / αναλύσαμε" πιο πάνω όλα αυτά) ... Με διαστήματα ηλιοφάνειας που θα εναλλάσσονται με διάσπαρτες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές ανά διαστήματα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πιο πυκνές . Η πιθανότητα ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ να βγάλει κάπου , οπουδήποτε (ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ), μια ψιχάλα "άνευ σημασίας" είναι πολύ μικρή και ΔΕΝ ξεπερνά το 15 % με 20 %! 

Άρα λοιπόν η Παρασκευή ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ (ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ της Χώρας των Φαιάκων) ενδείκνυται για κάθε είδους εξωτερική εργασία / δραστηριότητα.

Οι άνεμοι θα πνέουν με ακόμη ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις από διάφορες διευθύνσεις ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ.
Όμως ΚΥΡΙΩΣ από τη νύχτα και ύστερα αναμένεται εκ νέου στροφή των ανέμων σε νοτίων διευθύνσεων ΑΡΧΙΚΑ με χαμηλές και πάλι εντάσεις...

Τέλος όσο αφορά την θερμοκρασία , "αυτή" ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ θα σημειώσει κάποια άξια λόγου μεταβολή (πάντα σε σχέση με ότι θα προηγηθεί την Πέμπτη) ... Παρολ ΄αυτά  ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ σημεία (εξαιτίας της ΚΑΠΩΣ πιο "δυναμικής εμφάνισης" του ήλιου εκεί) ΠΙΘΑΝΟΝ να "καταφέρει να ανέβει" γύρω στους δυο βαθμούς ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της. 

Πριν σας καληνυχτίσω , σας εύχομαι ΚΑΛΟ νέο ΜΗΝΑ από αύριο (Δεκέμβριος) με υγεία και "φυσιολογικές για την εποχή" καιρικές καταστάσεις !!!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου