Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Και μετά ... Την απερχόμενη αξιόλογη κακοκαιρία και τα αρκετά έως κατά τόπους "άφθονα" νερά (που τόσο είχε ανάγκη ο τόπος μας) που μας χάρισε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο καιρός ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανομβρίας , η καλοκαιρία , όπως αναμένονταν άλλωστε , επέστρεψε στην "ώρα της" . Πόσο θα κρατήσει άραγε όμως, αυτή την φορά ο "καλός καιρός" ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα (και όχι μόνο) ακολουθεί παρακάτω ! ;) :)

Καλό βράδυ Κυριακής σε όλες και όλους !! Ας πάμε λοιπόν γρήγορα να δούμε τι "μαγειρεύει η καιρική μας κουζίνα" για το αμέσως επόμενο τριήμερο (από αύριο Δευτέρα 07/11/2022 έως και την Τετάρτη 09/11/2022) ... ;) 

Καλοκαιρία από άκρη σε άκρη στο νομό μας , αγαπητοί μου αναγνώστες θα έχουμε ΚΑΙ τα ερχόμενα τρία 24ωρα !! 

Οι άφθονες ώρες ηλιοφάνειας σε καθημερινή βάση , θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρικού μας σκηνικού μέχρι ΚΑΙ την ερχόμενη Τετάρτη στα μέρη μας . Κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας" θα κάνουν την εμφάνισή τους ανά διαστήματα (περισσότερο βαδίζοντας ΠΡΟΣ την Τετάρτη) , ομορφαίνοντας ακόμη περισσότερο άλλοτε την ανατολή και άλλοτε την δύση του πιο "φωτεινού μας άστρου", που δεν είναι άλλο , πέρα από τον ήλιο μας ! :)

Κατά τα άλλα ο υδράργυρος αν και θα σημειώσει μια μικρή άνοδο μέσα στην ημέρα  εξαιτίας της πιο έντονης ηλιοφάνειας , παρολ ' αυτά αυτή την φορά οι μέγιστες τιμές του ΓΕΝΙΚΑ θα βρίσκονται αλλού στα "κανονικά" και αλλού "κοντά στα κανονικά" για την εποχή επίπεδα (δηλαδή ΔΕΝ διαφαίνονται με τίποτα ξανά εκείνες οι υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες που βιώναμε καθημερινά πριν την κακοκαιρία που μας πέρασε).

Έτσι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ημιπεδινά / πεδινά θα πρέπει να παρατηρούνται 18 C. με 20 C. αντίστοιχα αργά τα μεσημέρια . Ωστόσο ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ στα γνωστά μας ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ στην ζέστη ΠΕΔΙΝΑ τμήματα της Κέρκυρας ο υδράργυρος εκείνες τις ώρες θα "καταφέρνει" να αγγίζει τους 21 C. και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ (περισσότερο την Δευτέρα) έως και τους 22 C. 

Στα ορεινά / ημιορεινά μας υπολογίστε τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο σε σχέση με τις πιο πάνω ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές. 

Ωστόσο , πέρα από την λαμπρή ηλιοφάνεια , ένα άλλο στοιχείο που θα χαρακτηρίζει ...Τις επόμενες νύχτες και τα πρωινά μας θα είναι η (απόλυτα "φυσιολογική" για την χρονική περίοδο του έτους που βρισκόμαστε) έντονη ψύχρα έως ΚΑΙ το σχετικό κρύο σε κάποιες μεριές του τόπου μας (περιμένουμε χαμηλότερες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές από εκείνες που καταγράφονταν τις ημέρες με την καλοκαιρία πριν την απερχόμενη κακοκαιρία. Εναρμονισμένος πια ο καιρός με το ημερολόγιο, ώρα ήταν). 

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα δημιουργούν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα σε θάλασσα και σε στεριά , αφού ΣΕ ΓΕΝΙΚΈΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα πνέουν με χαμηλές εντάσεις ΠΑΝΤΟΥ.

Αναλυτικότερα αναμένεται ένα βοριαδάκι κατά την διάρκεια της ημέρας την Δευτέρα ΚΑΙ την Τρίτη (τη νύχτα θα επικρατεί σχεδόν νηνεμία) , "το οποίο" όμως ίσα που θα φθάνει τα 3 με 4 μποφώρ ( στα ανοιχτά με έμφαση περισσότερο στα  δυτικά και νότια του νομού μας , όπως και σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ υψώματα ΙΣΩΣ ΚΥΡΙΩΣ την Δευτέρα παρατηρηθούν λίγες στιγμιαίες ριπές και στα 5 μποφώρ).

Τέλος την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη οι άνεμοι θα είναι ακόμη πιο εξασθενημένοι , φθάνοντας τα 2 με 3 και ΤΟΠΙΚΑ έως τα 4 μποφώρ , από διάφορες διευθύνσεις  μέσα στην ημέρα, ενώ τη νύχτα θα επικρατεί νηνεμία ή σχεδόν νηνεμία στα περισσότερα τμήματα. 

Όσο αφορά τα επίπεδα της υγρασίας "αυτά" ΑΡΧΙΚΑ θα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ  χαμηλά , όμως καθώς θα προχωράμε ΠΡΟΣ την Τετάρτη αναμένεται ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση των ποσοστών της υγρασίας ιδιαίτερα μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ τις πρωινές ώρες ... Οπότε κατά το πιο πάνω χρονικό διάστημα δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους ΛΙΓΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες στα "γνώριμα" σημεία της Κέρκυρας! ;)

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα , να σας πω δυο λόγια για το τι "βλέπω" λιγάκι ... Παραπέρα (εννοώ την "τάση" του καιρού, πέρα των πέντε ημερών ... Ούτε λόγος για "πρόβλεψη" από τώρα για τόσο μακριά χρονικά) ! :) 

Σύμφωνα πάντα με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ στοιχεία (βράδυ Κυριακής 06/11/2022) όλα συνηγορούν προς τον σχηματισμό νέου χαμηλού βαρομετρικού δυτικότερά μας (με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό) καθώς θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ τα μέσα του μήνα (πιθανές ημερομηνίες πάντα με μια απόκλιση + / - μιας ή και δυο ημερών, κάποιας ΠΙΘΑΝΗΣ σταδιακής αλλαγής του καιρικού μας σκηνικού δείχνουν να είναι το Σάββατο 12/11/2022 και η Κυριακή 13/11/2022. Υπόσχομαι ότι θα παρακολουθώ τις ανανεώσεις των δεδομένων και θα σας ενημερώνω τακτικά. Όπως κάνω πάντοτε άλλωστε.) ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου