Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 15/12/2022 και μεθαύριο Παρασκευή 16/12/2022 στο νομό Κέρκυρας.

Όμορφο βραδάκι Τετάρτης σε όλες και όλους !! :)

Ας πάμε αμέσως να δούμε λοιπόν τι ... "Μας περιμένει πάντα από καιρικής πλευράς" μετά τις αναμενόμενες νέες "γενικευμένες" βροχοπτώσεις που είχαμε σήμερα Τετάρτη. ;)

Για αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 : Από την αλλαγή της ημέρας , απόψε αργά (μεσάνυχτα) ΠΡΟΣ την Πέμπτη , όπως και αργά τις μεταμεσονύχτιες ώρες ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ το χάραμα της Πέμπτης ο άστατος καιρός θα παραμείνει στα μέρη μας ... 

Οπότε ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ έστω και πιο ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΑ συγκριτικά με την Τετάρτη ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται ΚΑΠΟΙΑ διάσπαρτα ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ στο νομό μας ... 

Έτσι θα έχουμε να κάνουμε "με περάσματα" μέσα στη νύχτα αλλού με την μορφή ψιχάλας ή ψιλόβροχου και αλλού στον ίδιο όμως πάντα νομό με ... Έως και παροδικά "κανονικής εντάσεως ποτιστική βροχόπτωση" (ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ θα συνεχίσει να βρέχει "σταθερά / συνεχόμενα" για αρκετές ακόμη ώρες μέσα στη νύχτα).

Κατά τα άλλα από εκεί και ύστερα ... Δηλαδή από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και για το υπόλοιπο του 24ωρου ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο πια, στο καιρικό μας σκηνικό .

Με λίγα λόγια μέσα στην Πέμπτη θα έχουμε ΜΟΝΟ αραιές συννεφιές , οι οποίες ανά διαστήματα ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ πιο πυκνές , καθώς και ΟΡΙΣΜΕΝΑ "σύντομα διαστήματα ηλιοφάνειας" ενδιάμεσα. 

Από τις πρωινές έως περίπου ΚΑΙ τις ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ώρες υπάρχει ΜΙΚΡΗ πιθανότητα ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ να σημειωθεί ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποιο ψιλόβροχο ή ψιχάλισμα (ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ και με ΜΙΚΡΗ την πιθανότητα , να συμβεί κάτι τέτοιο. Παρολ ' αυτά οφείλω να το αναφέρω και αυτό).

Οι άνεμοι αν και μέσα στην ερχόμενη νύχτα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα παραμείνουν σχετικά ενισχυμένοι (ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα συνεχίσουν να παρατηρούνται ΚΑΠΟΙΕΣ δυνατές στιγμιαίες ριπές, παροδικά ακόμη και στα 6 με 7 μποφώρ ... Πάντα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.) ... 

Αύριο μέσα στην ημέρα οι εντάσεις των ανέμων "θα πέσουν" κατά δυο με τρία μποφώρ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ... Φθάνοντας τα 3 με 4 ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι ΚΑΙ τα 5 μποφώρ ΚΥΡΙΩΣ από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις (ΜΙΚΡΗ πιθανότητα ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ τις πρωινές ώρες και σε "δεύτερο χρόνο" από τις βραδινές ώρες και μετά , για ΛΙΓΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές στα 6 μποφώρ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ όμως).  

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΟΔΟ τόσο ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές της ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 48ωρο (αρχή γενομένης από την Πέμπτη και μετέπειτα) !!! 

Μάλιστα "κορύφωση" αυτής της "θερμής εισβολής" (πάντα για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε, αφού μην ξεχνάμε ότι κατά τα άλλα βρισκόμαστε στα μέσα Δεκέμβρη και όχι στα ... ΜΕΣΑ  Απρίλη ή Οκτώβρη μιας και εκεί θα παραπέμπουν οι θερμοκρασίες το αμέσως ερχόμενο διήμερο στο τόπο μας ) για το νομό μας αναμένεται εντός της Παρασκευής 16 του μήνα (θα σας μιλήσω παρακάτω αναλυτικά για τις θερμοκρασίες της Παρασκευής)! 

Για την Παρασκευή 16/12/2022 : Θα είναι ακόμη μια ημέρα όπου θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε διάφορες εξωτερικές εργασίες , αφού ΔΕΝ πρόκειται να βρέξει ΠΟΥΘΕΝΑ κατά την διάρκεια του 24ωρου αυτής της ημέρας , παρόλο την ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ περισσότερη συννεφιά. Αυτό που θα αλλάξει θα είναι η ένταση των ανέμων , δηλαδή ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα φυσήξει αρκετά δυνατά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ... ;) 

Αναλυτικότερα λοιπόν : Αραιές συννεφιές ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ κάπως αυξημένες (ΚΥΡΙΩΣ υψισυννεφιές , δηλαδή νέφη μεγάλου ύψους) ΑΛΛΑ και ΚΑΠΟΙΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα αναμένονται την Παρασκευή στα μέρη μας!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μετεωρολογικές συνθήκες την ημέρα αυτή , θα ευνοήσουν την μικρή μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης ΠΡΟΣ την περιοχή μας, η οποία θα "μεταφράζεται" σε ΚΑΠΟΙΑ σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα και φυσικά στον ουράνιο θόλο μας , πάνω από την ευρύτερη γωνιά του βορείου Ιονίου! 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί ΓΕΝΙΚΑ μέτριοι έως ΤΟΠΙΚΑ ισχυροί ΑΛΛΑ ... ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα πνέουν έως πολύ ισχυροί ... Δηλαδή στα 4 με 5 ΤΟΠΙΚΑ στα 6 μποφώρ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΙ τα 7 μποφώρ. ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ πάντως οπωσδήποτε θα πρέπει να καταγραφούν και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές νοτιά , στα 8 μποφώρ (αυτό αφορά ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ υψώματα , όπως και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θαλάσσια / παραθαλάσσια σημεία, με έμφαση ΚΑΠΩΣ περισσότερο κατά μήκος της βορειοδυτικής και ΙΣΩΣ και υπόλοιπης δυτικής πλευράς).

Όσο για ... Την "πορεία της θερμοκρασίας , αυτή" θα σημειώσει ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ με αποτέλεσμα να κυμανθεί ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ από τα κανονικά" για την εποχή επίπεδα, "συνολικά" κατά τις προαναφερθείσες ημέρες.

Απλά από τις παρακάτω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ τιμές που θα σας δώσω ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ όσο αφορά την Πέμπτη υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ γύρω στις δυο μονάδες χαμηλότερα ... Όπως και να έχει όμως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ... Δηλαδή ΚΑΙ την Πέμπτη θα έχουμε να κάνουμε με ΥΨΗΛΕΣ για τούτη την περίοδο του έτους θερμοκρασίες !!!

Οπότε την Παρασκευή αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας 18 C. με 20 C. αργά το μεσημέρι (ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως φαίνεται πως θα "καταφέρει" να αγγίξει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ τους 21 C. με 22 C. και γύρω στους ... 14 C. με 16 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 17 ολόκληρους βαθμούς κελσίου αργά μέσα στη νύχτα / την αυγή μας !!!!!
Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ΣΧΕΤΙΚΑ "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές"... ΌΧΙ όμως ότι εκεί θα έχουμε "φυσιολογικές" για την εποχή θερμοκρασίες , αυτή την φορά...

"Χονδρικά" λοιπόν , στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα πιο ορεινά "κατοικημένα" τμήματα , τέσσερις με πέντε βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (Πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά. Άρα τούτη την φορά ΚΑΙ στα "ψηλότερά" μας ΔΕΝ θα έχει "φυσιολογικές για την εποχή" θερμοκρασίες ... Σκεπτόμενοι πάντοτε το υψόμετρο κάθε περιοχής , σε συνδυασμό βέβαια με την εποχή που βρισκόμαστε.)!

Ωστόσο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τόσο στα "ψηλότερα" όσο και στα "χαμηλά" ναι μεν μπορεί τα θερμόμετρα να δείχνουν τις πιο πάνω πραγματικά ΥΨΗΛΕΣ για την εποχή θερμοκρασίες ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚΑ η ΑΙΣΘΗΣΗ της "ψύχρας" στο ανθρώπινο σώμα ... Αλλού εξαιτίας των δυνατών ανέμων και αλλού της περισσότερης συννεφιάς και υψηλής υγρασίας θα είναι σχετικά έντονη!

Με λίγα λόγια ΑΝ και ο καιρός το επόμενο 48ωρο , θα είναι ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΛΑΚΟΣ για τούτη την εποχή ΔΕΝ θα "νιώθουμε" ΠΑΝΤΟΥ το ίδιο πάνω στο νομό μας , άσχετα με το τι θα καταγράψουν τα θερμόμετρα (αυτό όμως θα εξαρτηθεί καθαρά με το που θα βρίσκεται ο καθένας από εμάς, πάνω στην Χώρα των Φαιάκων)... ;)

Τέλος περιττό να σας πω ότι τα τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας σαφώς και παραμένουν εξαιρετικά αυξημένα μέρα - νύχτα για ακόμη ένα 48ωρο ... :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου