Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική "καιρική εκτίμηση" για το επόμενο διήμερο, καθώς και ... Μια ΠΡΩΤΗ ματιά για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων ! ;)

Γεια σας αγαπημένοι φίλοι και φίλες της σελίδας μας !! :) 

Ώρα λοιπόν να βάλουμε κάποια πράγματα "στην θέση τους" , καθώς τόσο το διαδίκτυο, όσο και τα περισσότερα ΜΜΕ έχουν δυστυχώς ΚΑΙ ΠΑΛΙ "γεμίσει με καιρική παραπληροφόρηση και βαρύγδουπους τίτλους" ... 

Αναφέρομαι βέβαια σε όλα όσα γράφονται και ακούγονται δεξιά και αριστερά (ήδη κάποιοι από εσάς μου στείλατε μηνύματα, ρωτώντας με , εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν για τα μέρη μας. Σας ευχαριστώ γι ' αυτό , με τιμά κάθε μήνυμά σας.) σχετικά με την επικείμενη πτώση του υδραργύρου ! ;)

Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι ΝΑΙ μεν τις ερχόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες θα υπάρξει μια ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας ΑΛΛΑ στην ουσία ΔΕΝ μας έρχεται ΚΑΜΙΑ παγωνιά και ΚΑΝΕΝΑ ..."Πανελλαδικό δυνατό κρύο" , όπως χαρακτηριστικά διάβασα κάπου και έβαλα τα γέλια ... :) Έλεος δηλαδή ! 

Αναφέρομαι για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ΜΟΝΟ στο νομό Κέρκυρας και ΟΧΙ στην υπόλοιπη Ελλάδα (έχει σημασία αυτό που σας γράφω) !! 

Απλά λοιπόν ΓΙΑ ΛΙΓΟ ... ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ο υδράργυρος , αλλού στο νομό μας θα βρεθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στα "κανονικά" επίπεδα για την εποχή (αυτό θα συμβεί ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ) και αλλού πάντα στον ίδιο όμως νομό ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα "πλησιάσει κάπως τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα" !

  Ωστόσο επαναλαμβάνω , τα παραπάνω θα συμβούν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ αφού θα ακολουθήσουν εκ νέου ΥΨΗΛΕΣ για την περίοδο που διανύουμε ΚΥΡΙΩΣ  ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές με ... Τις "οποίες" μάλιστα θα γιορτάσουμε ΚΑΙ τα φετινά Χριστούγεννα !!! ;)

Πάμε τώρα στην καθεμιά ημέρα ξεχωριστά ... 

Για αύριο Δευτέρα 19/12/2022 : Καλοκαιρία θα επικρατήσει από άκρη σε άκρη στο νομό μας .

Οπότε θα έχουμε αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα εναλλάσσονται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ με ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας".

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Πάντως μέσα στην ημέρα ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τόσο στη θάλασσα όσο και στην στεριά ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα "βγάλει" και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές ανέμων, στα 6 μποφώρ.

Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ της τάξεως των δυο - τριών βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ συγκριτικά με την Κυριακή, τόσο ως προς τις μέγιστες , όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές της (για παράδειγμα σήμερα Κυριακή αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ, "πιάσαμε και πάλι" 17 C. με 19 C. και πολύ τοπικά έως ακόμη και 20 C. Οπότε μπορείτε να "υπολογίσετε" για αύριο.) ;)

Για μεθαύριο Τρίτη 20/12/2022 : Η καλοκαιρία συνεχίζεται , με διαστήματα ηλιοφάνειας ξανά , όπως και κάποιες σκόρπιες συννεφιές "άνευ σημασίας" εδώ και εκεί ανά διαστήματα. Παρολ ' αυτά ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ενδέχεται οι νεφώσεις να είναι λίγο περισσότερες απ ' ότι την Δευτέρα.

Οι άνεμοι παραμένουν από βόρειες διευθύνσεις σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ με σχεδόν τις ίδιες εντάσεις (όπως την Δευτέρα). Έτσι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα έχουμε να κάνουμε με ασθενείς έως μέτριους ανέμους ... Δηλαδή στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ ... ΑΛΛΑ  κατά την διάρκεια της ημέρας ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τόσο στη θάλασσα όσο και στην στεριά ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα πρέπει να παρατηρούνται και ορισμένες ισχυρές στιγμιαίες ριπές βοριά, στα 6 μποφώρ.

Τα θερμόμετρα θα δείξουν "ελαφρώς" χαμηλότερες τιμές (μέγιστες και ελάχιστες) ... Αφού σε σχέση με την Δευτέρα θα υπάρξει ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΙΚΡΗ "κατρακύλα" της θερμοκρασίας από την Τρίτη.

Οπότε την Τρίτη ΜΕΤΑ τα "γενικευμένα" 16αρια - 17αρια της Δευτέρας αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας 14 C. με 15 C. αργά το μεσημέρι (ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ όμως φαίνεται πως θα "καταφέρει" να αγγίξει ΚΑΙ τους 16 C. και γύρω στους ... 8 C. με 10 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 12 βαθμούς κελσίου αργά μέσα στη νύχτα / την αυγή μας !!

Δηλαδή ΝΑΙ μεν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα νιώσουμε "κάποιο σχετικό κρύο" συγκριτικά με ότι βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τη νύχτα και νωρίς το πρωί ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ όμως κάτι το ιδιαίτερο, σκεπτόμενοι πάντοτε ποια εποχή / μήνα του έτους διανύουμε σε σχέση βέβαια με τις μέσες κλιματικές τιμές, του τόπου μας.

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές"...

"Χονδρικά" λοιπόν , στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα πιο ορεινά "κατοικημένα" τμήματα , τέσσερις με πέντε βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (Πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά).

Ακόμη ένα στοιχείο των επομένων ημερών θα είναι Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΙΚΡΗ μείωση των παρατεταμένων πολύ υψηλών ποσοστών σχετικής υγρασίας που είχαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από την Τρίτη και μετά, αυτό).

Κατά τα άλλα μόλις "μπήκαμε" σε μια περίοδο καλοκαιρίας ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ .

Με λίγα λόγια ΓΕΝΙΚΑ να ξέρετε ότι ΔΕΝ πρόκειται να βρέξει ΠΟΥΘΕΝΑ στην γωνιά μας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τις ερχόμενες 7 με 8 ημέρες !!

Η εν λόγω καλοκαιρία φίλες και φίλοι θα μας "συντροφεύει" ΚΑΙ τα Χριστούγεννα που φυσικά θα τα περάσουμε με ΚΑΛΟ ΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ καλοτάξιδες θάλασσες και θερμοκρασίες (για πολλοστή φορά φέτος) ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ του "φυσιολογικού" για την εποχή.

Όμορφο βράδυ Κυριακής και καλή νέα εβδομάδα από αύριο Δευτέρα σε όλες και όλους !! :)
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου