Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική "καιρική εκτίμηση" για το αμέσως επόμενο 48ωρο (δηλαδή για αύριο Τρίτη 13/12/2022 και μεθαύριο Τετάρτη 14/12/2022).

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Χρόνια πολλά και καλά με υγεία , στους απανταχού Κερκυραίους, για σήμερα , ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα , πολιούχου και προστάτη ολόκληρου του νομού μας ... :) 

ΑΣΤΑΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ το καιρικό σκηνικό στα μέρη μας ΚΑΙ το επόμενο διήμερο φίλες και φίλοι ! 

Αναλυτικότερα λοιπόν , ας δούμε την κάθε ημέρα ξεχωριστά , όπως κάνουμε πάντοτε άλλωστε εδώ ... ;)

Για αύριο Τρίτη 13 του Δεκέμβρη 2022 : ΑΡΧΙΚΑ η ημέρα θα ξεκινήσει ΝΑΙ μεν με αρκετή συννεφιά ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ βέβαια είναι αρκετά ΠΙΘΑΝΟ να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ "ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας, έστω και ΠΑΡΟΔΙΚΑ) ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ στο νομό μας.

H παραπάνω κατάσταση θα "κρατήσει" έως ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΩΡΙΣ το μεσημέρι ... Δηλαδή μέχρι ΚΑΙ ΤΟΤΕ μπορείτε να κάνετε τις εξωτερικές σας δραστηριότητες (αυτό ΚΥΡΙΩΣ για τους αγρότες μας που μου στέλνουν συχνά μηνύματα και τους ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνουν) , αφού ΔΕΝ θα βρέξει , παρόλο τις όποιες συννεφιές ! ;)

Ωστόσο ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ θα έχουμε πάνω κάτω μια ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του σημερινού "καιρικού μοτίβου" ... 

Δηλαδή "χονδρικά" από το μεσημέρι ΣΤΑΔΙΑΚΑ πρώτα στα δυτικότερα και βορειοδυτικότερα τμήματα του νομού μας και αργότερα ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ υπόλοιπες περιοχές της Χώρας των Φαιάκων ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα έχουμε "περάσματα" ΚΑΠΟΙΩΝ διάσπαρτων ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων (ΚΥΡΙΩΣ "ποτιστικού" χαρακτήρα ... Αλλού στο νομό πιο ασθενούς και αλλού μέτριας εντάσεως βροχοπτώσεις"). Η συγκεκριμένη κατάσταση θα επιμείνει ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέχρι σχεδόν ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ το βράδυ της Τρίτης, με τα φαινόμενα όμως ώρα με την ώρα να λιγοστεύουν και να περιορίζονται ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ από εκεί και μετέπειτα. 

Οι άνεμοι αύριο ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν ΚΥΡΙΩΣ από δυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 ΚΑΙ ΙΣΩΣ στα ανοιχτά της δυτικής και βόρειας πλευράς, όπως και ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ σε ΚΑΠΟΙΑ υψώματα έως και 5 μποφώρ για λίγο...

Παρολ ' αυτά σιγά σιγά ΠΡΟΣ το απόγευμα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στη συνέχεια ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα επικρατήσουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί άνεμοι , με τις ίδιες όμως εντάσεις (ΜΙΚΡΗ ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων θα έχουμε τη νύχτα που θα ακολουθήσει). .

Όσο για την "πορεία της θερμοκρασίας", περιμένουμε μια ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ πτώση του υδραργύρου , με αποτέλεσμα να κυμανθεί σχεδόν στα "κανονικά" ή πιο κοντά στα κανονικά" για την εποχή επίπεδα συγκριτικά πάντα με τις προηγούμενες ημέρες...

Οπότε αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας 14 C. με 15 C. αργά το μεσημέρι (ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ φαίνεται πως θα "καταφέρει" να καταγραφεί και κάποιο / κάποια 16αρια C. και γύρω στους ... 9 C. με 11 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 12 C. με 13 C. αργά μέσα στη νύχτα / την αυγή μας.
Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ανάλογα "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές". "Χονδρικά" στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα πιο ορεινά "κατοικημένα" τμήματα , τέσσερις με πέντε ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ μέχρι και έξι ολόκληρους βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (Πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά. Άρα στα "ψηλότερά" μας , θα έχει "φυσιολογικό για την εποχή" κρύο, με ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ μονοψήφιες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές )!

Για την Τετάρτη 14/12/2022 : Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στο 24ωρο της ημέρας αυτής , με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ βροχοπτώσεις ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στο τόπο μας!

Έτσι σχετικά γρήγορα μέσα στην Τετάρτη θα πρέπει να βγάλει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ... Αλλού αυτές θα έχουν "ποτιστικό χαρακτήρα" με ασθενείς και έως ΚΑΙ μέτριες εντάσεις και ... Αλλού στον ίδιο πάντα όμως νομό , παροδικά θα έχουν ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ εντάσεις (ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ "δυνατή ποτιστική βροχή". Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ μπόρες ή και λίγες σποραδικές καταιγίδες).

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ του νομού μας θα είναι συνεχή ή σχεδόν συνεχή ... Δηλαδή ΕΚΕΙ θα βρέχει συνεχόμενα ή σχεδόν συνεχόμενα, για ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 4 με 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ έως ΚΑΙ 6 μποφώρ. Πάντως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ τόσο στη θάλασσα όσο και στην στεριά ανά διαστήματα θα παρατηρούνται και ΚΑΠΟΙΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ.

Η θερμοκρασία ΔΕΝ θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή , με αποτέλεσμα να κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα της Τρίτης.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ εξαιρετικά αυξημένα μέρα - νύχτα ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο ... :)

Εννοείται πως ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ υψώματα και "κατοικημένες" ορεινές / ημιορεινές περιοχές ανά διαστήματα θα συνεχίσουν να σχηματίζονται ομίχλες , οι οποίες εδώ και εκεί κάθε τόσο θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ αρκετά πυκνές.
Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου