Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το αμέσως επόμενο διήμερο (δηλαδή για αύριο Πέμπτη 08/12/2022 και μεθαύριο Παρασκευή 09/12/2022).

Καλό βράδυ Τετάρτης !! :)

Διατηρήθηκε λοιπόν έστω και πιο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ  ΞΑΝΑ ο άστατος  καιρός στα μέρη μας ΚΑΙ σήμερα Τετάρτη, όπως αναμένονταν άλλωστε ... ΕΛΑΦΡΩΣ περισσότερα θα πρέπει να γίνουν τα φαινόμενα αύριο Πέμπτη σε σχέση με σήμερα ΣΕ ... ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας ... ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ !! ;)

Πάμε λοιπόν γρήγορα να δούμε την όλη καιρική εξέλιξη αναλυτικά ΟΧΙ μόνο για αύριο ΑΛΛΑ ΚΑΙ για την Παρασκευή στην μεριά μας ! :)

Για την Πέμπτη 08/12/2022 : Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ΠΡΟΣ την Πέμπτη , όπως ΚΑΙ τις μεταμεσονύχτιες αργά ώρες / νωρίς το πρωί της Πέμπτης το καιρικό σκηνικό θα παραμείνει περίπου ως ήδη έχει ... Πράγμα που σημαίνει ότι ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα βγάζει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ "περάσματα" ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων (ΤΟΠΙΚΑ φαινόμενα εδώ και εκεί ΟΧΙ κάτι το "γενικευμένο"), αλλού με την μορφή μιας ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ψιχάλας έως και ασθενούς παροδικής βροχούλας και αλλού με πιο ... " Κανονική / Μέτριας έντασης" βροχή , κυρίως με την μορφή μπόρας (δηλαδή απότομης έναρξης και λήξης βροχόπτωση που σε ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ είναι πιθανό να συνοδεύεται και από λίγα αστραπόβροντα).

Από εκεί και ύστερα , για το ΥΠΟΛΟΙΠΟ της ημέρας και ΕΩΣ ΚΑΙ το ΤΕΛΟΣ αυτής ΔΕΝ θα αλλάξει ιδιαίτερα η κατάσταση, δηλαδή η βασική εικόνα του καιρού μας θα είναι πάνω κάτω η ίδια με το προηγούμενο χρονικό διάστημα που ήδη αναλύσαμε ... Οπότε άστατο το καιρικό μας σκηνικό ΚΑΙ αύριο μέσα στην ημέρα ... 

Παρολ ΄ αυτά ενδέχεται ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του τόπου μας (ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ) μέσα στην Πέμπτη να "καταφέρουν" να υπάρξουν ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φαινόμενα απ ' ότι σήμερα Τετάρτη. 

Με λίγα λόγια ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ αναμένεται να "βρέξει ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ αξιόλογα / λίγο περισσότερο" απ ' ότι σήμερα Τετάρτη, όλα αυτά όμως , την ίδια ώρα που αλλού στον ίδιο πάντα βέβαια νομό ΔΕΝ θα κάνει και κάτι το ιδιαίτερο ή και σχεδόν τίποτα! ;)

Και το βράδυ / νύχτα της Πέμπτης θα κυλήσει με ανάλογο καιρικό μοτίβο... Εδώ και εκεί κάθε τόσο κάποιο "πέρασμα" ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων ΑΛΛΑ και με διαστήματα "σχετικής καιρικής ηρεμίας" ενδιάμεσα.

Πάντως αξίζει να αναφέρω πως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα υπάρξουν ΚΑΙ αύριο ΚΑΠΟΙΑ "ανοίγματα / μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας" μέσα στην ημέρα. 

Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι έως κυρίως νοτιοανατολικοί γενικά στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως ΚΑΙ 5 μποφώρ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ σε αυτό τον τύπο καιρού σημεία της Χώρας των Φαιάκων εκ νέου θα παρατηρηθούν και ισχυρές στιγμιαίες ριπές ανέμων, στα 6 μποφώρ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ.

Όσο για την "πορεία της θερμοκρασίας" ΔΕΝ έχω να σας πω κάτι το διαφορετικό , μιας και "αυτή" θα βρεθεί σε παρόμοια επίπεδα με την Τετάρτη ...

Οπότε αναμένουμε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού Κέρκυρας 16 C. με 18 C. αργά το μεσημέρι (ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ "καταφέρει" ΚΑΙ ΠΑΛΙ να καταγραφεί και κάποιο 19αρι C. Δηλαδή ΓΕΝΙΚΑ θα συνεχίσουμε να έχουμε ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ του "κανονικού" , από εκείνες που θα έπρεπε να επικρατούν στην παρούσα φάση . Ας μην ξεχνάμε ότι διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.) και γύρω στους ... 11 C. με 12 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 13 C. με 14 C. αργά μέσα στη νύχτα / την αυγή μας. Οπότε όπως προφανώς ήδη καταλάβατε , "σχετικά μαλακός" θα είναι ο καιρός μας , πάντα για τα δεδομένα της εποχής που βρισκόμαστε ΚΑΙ μέσα στη νύχτα!
Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν ανάλογα "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές". "Χονδρικά" στα μεν ημιπεδινά / ημιορεινά υπολογίστε δυο με τρεις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ... Ενώ στα πιο ορεινά "κατοικημένα" τμήματα , τέσσερις με πέντε ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ μέχρι και έξι ολόκληρους βαθμούς πιο χαμηλά τον υδράργυρο αργά το μεσημέρι (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ)!

Για την Παρασκευή 09/12/2022 : Διαφαίνεται ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ εντός της ημέρας .

Τι ακριβώς εννοείς βρε Ιάκωβε ; Θα μου πείτε τώρα (συχνά μου στέλνετε μηνύματα αρκετοί από εσάς και σας ευχαριστώ πολύ γι ΄ αυτό , ρωτώντας με εάν θα μπορείτε να πάτε στα κτήματά σας , μιας και φέτος είναι χρονιά "καλής σοδειάς" για τον ελαιώνα του τόπου μας) ... :)

Την Παρασκευή λοιπόν δείχνει να είναι ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ η κατάσταση από πλευράς καιρού και ειδικότερα όσο αφορά τα φαινόμενα (βροχοπτώσεις) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ στα μέρη μας.

Έτσι ΝΑΙ ΜΕΝ υπάρχει το ενδεχόμενο για "κάποιο πέρασμα" ενός ψιλόβροχου ή και μικρής διάρκειας βροχούλας, καθαρά ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ όμως ("αυτό για την ημέρα" , με έμφαση ΑΡΧΙΚΑ περισσότερο ΝΩΡΙΣ τις πρωινές ώρες) ωστόσο η ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ του καιρού (αν και με την συννεφιά να έχει "το πάνω χέρι" κατά τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ώρες του 24ωρου) ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα είναι ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ από εκείνη της Πέμπτης.

Από την άλλη όμως , η πιθανότητα για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στο νομό μας (περισσότερες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις) αυξάνει ώρα με την ώρα ΚΥΡΙΩΣ από το βράδυ και μετέπειτα , μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει...

Οι άνεμοι συνεχίζουν σταθερά από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως ΚΑΙ 6 μποφώρ ... Σταδιακά από το απόγευμα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αργότερα τη νύχτα, οι νοτιάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω , φθάνοντας ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ τα 7 μποφώρ ανά διαστήματα (ενώ αργά μέσα στη νύχτα της Παρασκευής ΠΡΟΣ το Σάββατο δεν αποκλείεται ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ επίπεδο να καταγραφούν και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές , στα 8 μποφώρ) !!

Ο υδράργυρος ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου αλλαγή τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές του, σε σχέση με την Πέμπτη... Άρα με λίγα λόγια , ο καιρός διατηρείται "μαλακός" πάντα συγκριτικά με τα κλιματολογικά δεδομένα της εποχής που διανύουμε ΚΑΙ την Παρασκευή!

Εννοείται ότι ΚΑΙ τις δυο επόμενες ημέρες , τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ όπως έχουν , δηλαδή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ μέρα - νύχτα , στα μέρη μας (αυξημένη πιθανότητα για τοπικές ομίχλες κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων και ΚΑΠΟΙΩΝ κατοικημένων ορεινών / ημιορεινών περιοχών του τόπου μας, κατά περιόδους) .

Πριν σας αποχαιρετήσω και μιας και είχαμε ΑΡΚΕΤΑ προβλήματα ΚΥΡΙΩΣ από το ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ που έπεσε "συνολικά" την περασμένη Κυριακή και εν μέρη ΚΑΙ την Δευτέρα σε ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ της Κέρκυρα , να σας πω αφού δικαιολογημένα υπάρχει αρκετή ανησυχία από τους κατοίκους των περιοχών όπου προέκυψαν "θέματα" ότι ... Ακόμη ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει στον βαθμό που θα θέλαμε το τοπίο σχετικά με την κακοκαιρία που αναμένουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (10/12/2022 και 11/12/2022) στο νομό μας !!

Γι ' αυτό θα παρακαλούσα, να προσέχετε από που ενημερώνεστε ... ;)

Όσο για τούτη εδώ την σελίδα , η ενημέρωση σας για την επερχόμενη ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ που θα λάβει χώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο , θα γίνει την Παρασκευή όπου και θα έχουμε στα "χέρια μας" τα απαραίτητα πιο "φρέσκα" στοιχεία ! :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).
P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου