Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

 Η εξέλιξη του καιρού στο νομό Κέρκυρας για αύριο Πέμπτη 26/01/2023 και μεθαύριο Παρασκευή 27/01/2023 ... 

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! :)

Ύστερα λοιπόν από "το διάλειμμα / την λιακάδα της Τρίτης" , όπως αναμενόταν το σκηνικό σήμερα Τετάρτη άλλαξε ΚΑΙ ΠΑΛΙ με τον καιρό μας να γίνεται άστατος ΞΑΝΑ. 

Ανάλογο θα διατηρηθεί το "μοτίβο" του καιρού πάνω από τα μέρη μας ΚΑΙ το αμέσως επόμενο 48ωρο... Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα βρέχει όλη μέρα , κάθε μέρα ΑΛΛΑ πως ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ (άλλοτε στο πρώτο μισό και άλλοτε στο δεύτερο μισό του 24ωρου κάθε ημέρας ή και μέσα στη νύχτα) θα έχουμε να κάνουμε με "περάσματα" βροχοπτώσεων.

Αναλυτικότερα για αύριο Πέμπτη 26 Γενάρη 2023: ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟΣ καιρός με τις συννεφιές ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ στο νομό μας , να είναι "πιο συμπαγείς" με ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να δώσουν ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ αλλού με την μορφή ενός ψιλόβροχου ή ψιχάλας και αλλού έως και παροδικής βροχούλας (πάντως ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της πέμπτης , ενδέχεται να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ "ανοίγματα " στον ουράνιο θόλο μας). 

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα δείχνουν να είναι ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΑ σε πρώτη φάση τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης ΠΡΟΣ την Πέμπτη και μέχρι περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης και ... Σε δεύτερη φάση εκ νέου ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το απόγευμα της Πέμπτης ξανά (κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ δεν αποκλείονται και λίγες μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες). 

 Έτσι όπως ήδη καταλάβατε εντός του επόμενου 24ωρου εννοείται πως ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα υπάρξουν και σχετικά αρκετές συνεχείς ώρες ΔΙΧΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ φαινόμενα (δηλαδή "με στεγνό καιρό") ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ μεριές της Χώρας των Φαιάκων .

Οι άνεμοι συνεχίζουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις φθάνοντας τα 5 με 6 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 7 μποφώρ (αυξημένη η πιθανότητα ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της ημέρας , για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές στα 8 μποφώρ, τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ όμως επίπεδο) ... ΑΛΛΑ  ΓΡΗΓΟΡΑ θα εξασθενήσουν ΜΕΡΙΚΩΣ (κατά δυο με τρία μποφώρ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ περίπου).

Η θερμοκρασία την Πέμπτη ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια άξια λόγου μεταβολή , οπότε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα κυμανθεί στα ΙΔΙΑ επίπεδα με την Τετάρτη (μπορείτε να ανατρέξετε στην προηγούμενή μου πρόγνωση για να δείτε σχετικά με τις θερμοκρασίες της Τετάρτης).

Για την Παρασκευή 27/01/2023: Μια από τα ίδια :) ... Άρα παραμένει ΑΣΤΑΤΟΣ ο καιρός πάνω από την ευρύτερη γωνιά του βορείου Ιονίου και την ημέρα αυτή.

Έτσι ΚΑΙ την Παρασκευή ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ οι υπάρχουσες συννεφιές θα γίνονται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πιο πυκνές , οπότε και ΤΟΠΙΚΑ θα "αφήνουν" ΚΑΠΟΙΕΣ βροχοπτώσεις (αλλού με την μορφή μπόρας και αλλού με κάπως πιο "σταθερή ποτιστικού τύπου" βροχόπτωση για ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό διάστημα όμως).

Σαφώς ΚΑΙ ΔΕΝ θα βρέχει όλη την ημέρα ΟΥΤΕ την Παρασκευή ΑΛΛΑ εντός του 24ωρου της ημέρας αυτής ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας θα δεχτούν ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ φαινομένων (η πιθανότητα να βρέξει ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ είναι ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ) . 

Οι άνεμοι διατηρούνται νοτιοανατολικοί ΓΕΝΙΚΑ μέτριοι , δηλαδή στα 4 με 5 μποφώρ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι ισχυροί , δηλαδή έως και τα 6 μποφώρ.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μια ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ της τάξεως των δυο με τριών βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ σε σχέση με την Πέμπτη... 

Άρα θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 10 C. με 12 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 13C. (ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ μέχρι 14 C.) ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ("αυτές" είναι οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές μέσα στο συγκεκριμένο 24ωρο). Όπως παρατηρούμε λοιπόν οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή θα συνεχίσουν να παραπέμπουν ΠΡΟΣ το "Χειμωνιάτικο μοτίβο" . ΝΑΙ μεν ΟΧΙ στην "καρδιά" του Γενάρη όπου και πραγματικά βρισκόμαστε, αλλά έστω γύρω στο πρώτο μισό του Δεκέμβρη ...

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

 Από την άλλη οι ελάχιστες τιμές (δηλαδή οι "χαμηλότερες θερμοκρασίες" που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου ) ΔΕΝ θα μεταβληθούν "σημαντικά" ΟΥΤΕ και το επόμενο διήμερο.

Ειδικότερα όσο αφορά το ερχόμενο διήμερο : Τόσο τη νύχτα της Τετάρτης / ΝΩΡΙΣ το πρωινό της Πέμπτης , όσο και τη νύχτα της Πέμπτης / ΝΩΡΙΣ το πρωινό της Παρασκευής ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ αναμένονται ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 7 C. με 9 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 10 C. με 12 C.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές κατά τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Τέλος αξίζει να τονίσουμε πως KAI το επόμενο 48ωρο διατηρούνται ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ποσοστά της σχετικής υγρασίας μέρα - νύχτα !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου