Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Τα νεότερα του καιρού, για το επόμενο 48ωρο (δηλαδή για αύριο Τρίτη 24/01/2023 και μεθαύριο Τετάρτη 25/01/2023) ... 

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους τους "πιστούς φίλους / ακόλουθους" τούτης εδώ της σελίδας ! :)

Ευχάριστα είναι τα νέα για εσάς που μου στέλνετε μηνύματα και με ρωτάτε πότε επιτέλους θα σας "αφήσει" λίγο ο καιρός να κάνετε κάποιες εξωτερικές σας εργασίες ... ;) :)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους ! 

Ύστερα λοιπόν από την τρίτη στη σειρά διαταραχή που επηρέασε τον τόπο μας , δίνοντας σε αρκετά τμήματα του νομού μας "περάσματα" από ΕΝΤΟΝΑ καιρικά φαινόμενα (όπως αναμενόταν άλλωστε), τα οποία ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ προκάλεσαν και ορισμένα προβλήματα ... Ήρθε η ώρα ο καιρός θα μας "αφήσει" να πάρουμε "μια ανάσα" (έστω και για λίγο) ! ;)

Οπότε ΜΕΤΑ  ΑΠΟ 8 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ με την ΣΥΝΝΕΦΙΑ να έχει το "πάνω χέρι" σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ... Ο ήλιος αύριο Τρίτη θα κάνει μια πιο "δυναμική εμφάνιση" ... :) 

Για αύριο Τρίτη 24 Γενάρη 2023 περιμένουμε λοιπόν ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΝΤΟΥ στα μέρη μας ...

Πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται ΑΡΚΕΤΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ μέσα στην ημέρα και μόνο ανά διαστήματα θα υπάρχουν εδώ και εκεί λίγες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας".

Ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ από το βράδυ και μετέπειτα θα πρέπει να υπάρξει ΣΤΑΔΙΑΚΗ αύξηση των νεφώσεων από άκρη σε άκρη και ΠΙΘΑΝΟΝ μέσα στη νύχτα ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να βρέξει για λίγο.

Οι άνεμοι την Τρίτη ΔΕΝ θα δημιουργήσουν απολύτως ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στη θάλασσα ή στην στεριά , αφού θα πνέουν ΠΑΝΤΟΥ με ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις.

Γενικά αναμένονται ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων , με εντάσεις που ΔΕΝ θα υπερβαίνουν τα 2 με 3 και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως τα 4 μποφώρ. 

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της (κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς περίπου) ΑΛΛΑ ταυτόχρονα και μια μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της , εξαιτίας της ηλιοφάνειας (κατά δυο με τρεις βαθμούς περίπου).

Οπότε θα πρέπει να είμαστε "ευχαριστημένοι" με ... ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 12 C. με 14 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 15C. (ΙΣΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ μέχρι 16 C.) ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ("αυτές" είναι οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές μέσα στο συγκεκριμένο 24ωρο). Όπως παρατηρούμε λοιπόν οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες και την Τρίτη , παρόλο την ηλιοφάνεια θα συνεχίσουν να παραπέμπουν ΠΡΟΣ το "Χειμωνιάτικο μοτίβο" . ΝΑΙ μεν ΟΧΙ στην "καρδιά" του Χειμώνα όπου και πραγματικά βρισκόμαστε, αλλά ... Αλλού γύρω στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη και αλλού στο πρώτου μισό του Δεκέμβρη ... Κάτι που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος , από την Παρασκευή 20 του Γενάρη στο "σύνολο" του νομού μας.

Έτσι , φέτος ο Χειμώνας από "πλευράς θερμοκρασίας" στο νομό μας ΞΕΚΙΝΗΣΕ στις 20 του Γενάρη, φίλες και φίλοι (να το θυμόμαστε αυτό, καθώς υπάρχει λόγος που σας το λέω) !! ;)

Πάντως όσο "ανηφορίζει" κανείς από τα "χαμηλά ΠΡΟΣ τα ψηλά" όπως είναι φυσικό τα θερμόμετρα θα δείχνουν "χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές" συγκριτικά με τα παραπάνω "χαμηλότερα τμήματα", της τάξεως των τριών με πέντε βαθμών κελσίου ("η διαφορά") ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

 Από την άλλη οι ελάχιστες τιμές (δηλαδή οι "χαμηλότερες θερμοκρασίες" που συνήθως σημειώνονται μέσα στη νύχτα και έως ΝΩΡΙΣ το πρωί κάθε 24ωρου) θα βρεθούν την Τρίτη ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ / ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ γύρω στους 6 C. με 8 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ στους 9C. με 11 C. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Στα ημιορεινά / ορεινά μας υπολογίστε ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές κατά τρεις με τέσσερις και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα , αντίστοιχα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ...

Για την Τετάρτη 25 Γενάρη 2023 : Κατά την διάρκεια της ημέρας αυτής ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα έχουμε να κάνουμε με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ συννεφιά.

Μάλιστα υπάρχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ πιθανότητα ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΑΥΤΗΣ) για ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ από κάποιο ψιλόβροχο ή και "ποτιστικού τύπου" βροχόπτωση.
Παρολ ' αυτά ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ και μετέπειτα (και μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει) ΑΥΞΑΝΕΙ περαιτέρω η πιθανότητα για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ βροχοπτώσεις ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στην γωνιά μας (ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τα φαινόμενα ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ να είναι ΞΑΝΑ ΕΝΤΟΝΑ).
Με λίγα λόγια , όπως ήδη καταλάβατε ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ο καιρός μας θα καταστεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟΣ !!

Οι άνεμοι θα στραφούν ΚΑΙ ΠΑΛΙ σε νότιους - νοτιοανατολικούς ΑΡΧΙΚΑ στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ ... ΣΤΑΔΙΑΚΑ όμως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα πρέπει να παρατηρηθούν και ΚΑΠΟΙΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ.

Πάντως από το δεύτερο μισό της Τετάρτης και ΚΥΡΙΩΣ όσο θα πλησιάζουμε ΠΡΟΣ τις βραδινές / νυχτερινές αργά ώρες οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω φθάνοντας τα 5 με 6 ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τα 7 μποφώρ (ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται να καταγραφούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ).

Ο υδράργυρος ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ θα "ανέβει" κατά δυο με τρεις βαθμούς όσο αφορά τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές του , ενώ παράλληλα θα "υποχωρήσει" κατά έναν με δυο βαθμούς ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές του ... Πάντα συγκριτικά με τις θερμοκρασίες που σας έγραψα για την Τρίτη ! ;)

Πριν ολοκληρώσω αυτή εδώ την πρόγνωσή μου , να τονίσω πως η αυριανή ημέρα (Τρίτη 24/01/2023) θα είναι "ιδανική" για εκείνους / εκείνες που αρέσκονται στο να παρατηρούν ή ακόμη και να φωτογραφίζουν διάφορες όμορφες στιγμές ...

Ο λόγος για τα απέναντί μας Ηπειρωτικά βουνά που βλέπουμε με γυμνό μάτι από το νομό μας , τα οποία αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να ... Τα "καμαρώσουμε νυφούλες" (γι ' αυτό ακριβώς τον λόγο και η συγκεκριμένη παρακάτω φωτογραφία που "συνοδεύει" την σημερινή μας πρόγνωση)!! ;)

Ναι καλά διαβάσατε , θα είναι ιδανική η αυριανή ημέρα για κάτι τέτοιο καθώς η διαύγεια και η ορατότητα πάνω από την ευρύτερη περιοχή θα είναι "στα καλύτερά τους" και φυσικά ... Τα απέναντι βουνά μας , θα έχουν το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ για φέτος , "στρωμένο χιόνι" (εννοείται πως η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τωρινή χιονοκάλυψη στα βουνά εκεί θα έπρεπε να είχε λάβει χώρα πριν περίπου 1μιση μήνα. Αυτό βέβαια θα είχε συμβεί , εάν ο φετινός Χειμώνας είχε έρθει στην "φυσιολογική του ώρα") ! ;) :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου