Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

 Μια ματιά στον καιρό της αυριανής ημέρας ("Πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη 05/11/2023"), στο νομό Κέρκυρας, καθώς και λίγα λόγια για την παραπέρα καιρική εξέλιξη στα μέρη μας... ;)

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!

Αρκετά έως κατά τόπους πολύ καλύτερο θα είναι το σκηνικό του καιρού στον τόπο μας το επόμενο 24ωρο, συγκριτικά πάντα με ότι προηγήθηκε! :)

Αναλυτικότερα λοιπόν, για την Κυριακή 5 του Νοέμβρη 2023 στην Χώρα των Φαιάκων ΓΕΝΙΚΑ περιμένουμε αραιές συννεφιές που ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πιο πυκνές ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΚΑΠΟΙΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα (όπως είναι φυσικό "αυτά" θα είναι αλλού στο νομό μας... "Πολύ μεγαλύτερης και αλλού μικρότερης διάρκειας"). 

Ωστόσο εντός του πρώτου μισού της ημέρας υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (πρέπει να το πούμε και αυτό) ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ τα προαναφερθέντα διάσπαρτα σύννεφα να "καταφέρουν να δώσουν" είτε "κάποιες σταγόνες / ψιχάλισμα ή και ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ κάποια παροδική ασθενή βροχόπτωση (ΟΧΙ κάτι το ιδιαίτερο, με την πιθανότητα επαλήθευσης για κάτι τέτοιο να βρίσκεται περίπου στο 25 % με 30 % σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Σαββάτου).

Πάντως ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ της ημέρας ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τις βραδινές / νυχτερινές ώρες που θα ακολουθήσουν η πιθανότητα μεγαλώνει (φθάνει γύρω στο 40 % με 50 %) για λίγες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ "βροχούλες μικρής διάρκειας" κατά μήκος του νομού μας (Στις περισσότερες των περιπτώσεων ΟΧΙ αξιόλογα φαινόμενα / περισσότερο τοπικού χαρακτήρα).


Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ την Κυριακή, στα 3 με 4 μποφώρ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ μέχρι ΚΑΙ 6 μποφώρ (σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ υψώματα, όπως ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ και στα ανοιχτά / παραθαλλασια ΚΥΡΙΩΣ της δυτικής και βορειοδυτικής πλευράς δεν αποκλείεται ΓΙΑ ΛΙΓΟ να σημειωθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ).

Οι  ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ μεταξύ 19 C. με 20 C. και κατά τόπους έως και 21 C. με 22 C.

Ως είθισται (εξαιτίας του υψομέτρου) στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη υπολογίστε τρεις με τέσσερις και στα " πολύ ψηλά μας" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο την ίδια ώρα (πάντα κατά μέσο όρο, όλα αυτά).

Τέλος τόσο  την ερχόμενη Δευτέρα , όσο και την Τρίτη ("αρχές νέας εβδομάδας") ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το άξιο λόγου από πλευράς καιρού (αρκετή ηλιοφάνεια "συνολικά", με κάποιες τοπικές συννεφιές κατά περιόδους. Μικρή η πιθανότητα για κάποιο ασθενές / τοπικό φαινόμενο. Ενώ και από πλευράς ανέμων επίσης ΔΕΝ αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, με τον υδράργυρο να "ανεβαίνει" κατά δυο και ΤΟΠΙΚΑ έως και τρεις βαθμούς ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές του).

Οπότε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα πάμε σε ένα "καιρικό διάλειμμα" μετά τις μπόλικες έως κατά τόπους άφθονες τελευταίες βροχοπτώσεις με... ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για εκ νέου μεταβολή του σκηνικού εντός της επόμενης Τετάρτης 08/11/2023, χωρίς όμως ακόμη τίποτε να είναι δεδομένο, καθώς απέχουμε αρκετά μακριά "προγνωστικά" μέχρι τότε (θα υπάρξει ως συνήθως νέα ενημέρωση έγκαιρα)! :) 

Καλό σας Σαββατόβραδο!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου