Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

 Αναλυτικά, ο καιρός του επόμενου τριημέρου για το νομό Κέρκυρας.

Γεια σας φίλες και φίλοι!! :)

ΔΙΧΩΣ κάποια "άξια λόγου" μεταβολή θα κυλήσει λοιπόν ο καιρός στα μέρη μας ΕΩΣ ΚΑΙ την ερχόμενη Πέμπτη 16/11/2023.

Παρολ ' αυτά θα υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ "μικρές και στην ουσία άνευ σημασίας αναταράξεις ", για τις οποίες θα σας μιλήσω παρακάτω. ;) :) 

Για αύριο Τρίτη 14/11/2023: Περιμένουμε λίγες τοπικές συννεφιές , που πρόσκαιρα θα είναι ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΠΩΣ περισσότερες (ΚΥΡΙΩΣ στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ της ημέρας / βραδινές ώρες) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ώρες ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στην ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς , που στην συνέχεια θα στραφούν αλλού από πιο δυτικές και αλλού από πιο νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ (από το βράδυ παντού θα γίνουν νοτιοανατολικοί... ΑΡΧΙΚΑ με τις ΙΔΙΕΣ όμως ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις).

Για μεθαύριο Τετάρτη 15/11/2023: Αραιές συννεφιές που ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ καθώς και ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ενδιάμεσα (σαφώς και αλλού στο νομό μας , "αυτά" θα έχουν αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια και αλλού αισθητά μικρότερη).

Μάλιστα υπάρχει μια ομολογουμένως ΜΙΚΡΗ αλλά ωστόσο υπαρκτή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (μόλις γύρω στο 20 % με 25 %) τα εν λόγω σύννεφα να "καταφέρουν" να αφήσουν στο διάβα τους ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ ΟΜΩΣ και ΓΙΑ ΛΙΓΟ κάποιο "ψιχάλισμα ή ψιλόβροχο" (ΤΙΠΟΤΑ το ιδιαίτερο και εάν τελικά "καταφέρει" να συμβεί).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΠΑΡΟΔΙΚΑ / ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ (σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ πάντως υψώματα , όπως και ΤΟΠΙΚΑ στα ανοιχτά / παραθαλάσσια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ της δυτικής και βορειοδυτικής πλευράς δεν αποκλείεται να "προκύψουν" και κάποιες ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ).

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ  ΑΠΟ τη νύχτα και μετέπειτα θα "γυρίσουν" πλέον σε βορειοδυτικούς στα 3 με 4 μποφώρ με... ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Για την Πέμπτη 16/11/2023: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ με αρκετές ώρες ηλιοφάνειας ΣΥΝΟΛΙΚΑ μέσα στην ημέρα ΑΛΛΑ και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ διάσπαρτες νεφώσεις ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ "άνευ όμως, σημασίας".

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ μέσα στην ημέρα από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ (ΜΕΤΡΙΑ η πιθανότητα ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ και για κάποιες στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ) . Από τη νύχτα αναμένεται ΠΑΝΤΟΥ εκ νέου στροφή των ανέμων σε νοτιοανατολικούς... ΑΡΧΙΚΑ με ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις.

Η θερμοκρασία ΟΛΕΣ τις επόμενες τρεις ημέρες ΔΕΝ θα παρουσιάσει ιδιαίτερες αλλαγές από μέρα σε μέρα (ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα παρουσιάζονται ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ μικρές αυξομειώσεις της τάξεως των έναν με δυο το πολύ βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ) , οπότε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ στα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της τάξεως των 19 C. με 20 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 21 C. με 22 C. αργά τα μεσημέρια (πολύ τοπικά και 23 C.)

Σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ παραθαλάσσια εξαιτίας του... ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ "πιο φρέσκου" βορειοδυτικού ρεύματος υπολογίστε περίπου δυο βαθμούς "χαμηλότερες" ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Παράλληλα όπως είναι φυσικό, στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ θα βρίσκονται κατά τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα απ ' ότι στα πεδινά μας (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά).

Αντίθετα τις νύχτες και ΝΩΡΙΣ τα πρωινά μας θα μας "θυμίζει" ΚΑΠΩΣ περισσότερο, που βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη, αφού θα έχει αρκετή ψύχρα, έως ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ΣΧΕΤΙΚΟ κρύο (σαφώς και θα... "Μπορούσε" να έχει και ακόμη περισσότερο βέβαια τούτη την εποχή του έτους)...

Έτσι οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ στα περισσότερα πεδινά μας θα κυμαίνονται γύρω στους 13 C. με 14 C. 

Ωστόσο ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ θα "φλερτάρουν" και με τους 11 C. με 12 C. 

Ενώ ακόμη ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ δηλαδή  στις "γνωστές πιο ευάλωτες" στο κρύο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ λεκάνες , λιβάδια, λεκανοπέδια κτλ. θα πρέπει να καταγραφούν και 8 C. με 10 C. (Πάρα, πάρα πολύ τοπικά δεν αποκλείονται και 7 C.)

Ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες, με τις προαναφερθείσες  "πιο ψυχρές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ πεδινές περιοχές" περιμένουμε και στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη αντίστοιχα.

 ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ θα συνεχίσουν να είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΥΡΙΩΣ κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρώτων πρωινών ωρών, οπότε και... Θα σχηματίζονται ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες άλλοτε στις "κλασικές" πιο ευάλωτες λόγω ανάγλυφου ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ "κυρίως κλειστές" ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές... Και άλλοτε ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ κατά μήκος της ορεινής / ημιορεινής ζώνης (ΤΟΠΙΚΑ στα υψώματα δηλαδή).

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της σημερινής ημέρας (Δευτέρα 13/11/2023) νέα μεταβολή στο καιρικό μας σκηνικό διαφαίνεται για την ερχόμενη Παρασκευή 17 του μήνα... 

Ωστόσο ΑΚΟΜΗ από προγνωστικής πλευράς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ για να ειπωθεί οτιδήποτε περαιτέρω για τότε. Σύντομα όμως θα έχετε "τις απαντήσεις" σας ΚΑΙ για τότε (στην επόμενη ανάρτηση εδώ).

Καλό βράδυ Δευτέρας! Όμορφη εβδομάδα να έχουμε... :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου