Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού νομού Κέρκυρας για το ερχόμενο διήμερο (δηλαδή για αύριο Τετάρτη 08/11/2023 και μεθαύριο Πέμπτη 09/11/2023) καθώς και μια ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ και για λίγο παραπέρα... 

Την καλησπέρα μου σε ολόκληρη την Χώρα των Φαιάκων , από τα ακριτικά Διαπόντια νησιά μας στον βορρά έως και τους Παξούς και Αντίπαξους στο νότο... Όπως φυσικά και σε ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας!! :) ;)

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ αναμένουμε λοιπόν εντός της ΤΕΤΑΡΤΗΣ (σας είχα μιλήσει για την πιθανή εκ νέου ΣΥΝΤΟΜΗ αλλαγή του σκηνικού μας, που διαφαίνονταν για την ημέρα αυτή, ήδη από την προηγούμενη ανάρτηση εδώ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΧΤΕΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΛΙΑΚΑΔΑ κατά την διάρκεια της ΠΕΜΠΤΗΣ... 

ΑΛΛΑ και για να ακολουθήσει όμως ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ("πιο οργανωμένη και μεγαλύτερης διάρκειας") ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ (Άλλωστε από τις 30 του Οκτώβρη σας είχα "γράψει" ότι,  από τις 31 του Οκτώβρη και ύστερα , κάπως έτσι θα μας πήγαινε ο καιρός για ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ μπροστά μας... Πράγμα που όντως συνέβη και φυσικά θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να συμβαίνει. Γι ' αυτό μείνετε συντονισμένοι) ΞΑΝΑ!! ;)

Αναλυτικότερα για την Τετάρτη 8 του Νοέμβρη 2023 : ΑΡΧΙΚΑ η ημέρα θα ξεκινήσει με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, δηλαδή αραιές συννεφιές που ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι πιο πυκνές ΑΛΛΑ και κάποια ΠΙΘΑΝΑ ΜΙΚΡΑ διαστήματα ηλιοφάνειας ΤΟΠΙΚΑ.

Ωστόσο βαδίζοντας ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το μεσημέρι οι υπάρχουσες συννεφιές ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα αυξηθούν από άκρη σε άκρη και θα πρέπει να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ να δίνουν ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις...

Φαινόμενα που ώρα με την ώρα θα αποκτήσουν ΠΑΡΟΔΙΚΑ πιο ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και μάλιστα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας θα είναι ΑΞΙΟΛΟΓΑ ("όταν γράφω την λέξη αξιόλογα , χονδρικά να ξέρετε πως εννοώ, ότι, πάντα για τα δεδομένα του τόπου μας, πρόκειται να πέσουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από 15 χιλιοστά βροχής και πάνω").

Έτσι ουσιαστικά  ΚΥΡΙΩΣ  ΠΡΟΣ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΟΥ της ημέρας όπου και περιμένουμε τα περισσότερα φαινόμενα , θα πρέπει να υπάρξουν ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από ΤΟΠΙΚΕΣ μπόρες ή καταιγίδες που ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στο νομό μας ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ! 

Πάντως μέσα στη νύχτα ΠΡΟΣ την Πέμπτη ο καιρός θα έχει πλέον βελτιωθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ παντού στα μέρη μας!!

Οι άνεμοι ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ του αυριανού 24ωρου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 6 μποφώρ (πρώτα νότιοι - νοτιοανατολικοί και στην συνέχεια πιο νοτιοδυτικοί).

ΕΝΤΟΣ των απογευματινών ωρών όμως θα στραφούν ΠΑΝΤΟΥ σε "πιο φρέσκους" δυτικούς - βορειοδυτικούς με τις ίδιες περίπου εντάσεις.

Ο υδράργυρος ΠΡΙΝ την έλευση των φαινομένων θα "προλάβει" να προσεγγίσει παρόμοιες  ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές με την σημερινή ημέρα, ενώ στην συνέχεια θα παρουσιάσει μικρή πτώση (παρολ ' αυτά εξαιτίας της στροφής των ανέμων σε "μαίστρο" πλέον, η ΑΙΣΘΗΣΗ της ψύχρας θα είναι εντονότερη από εκείνες τις "πραγματικές" θερμοκρασιακές τιμές που θα δείχνουν τα θερμόμετρα).

Για την Πέμπτη 09/11/2023: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ καιρικές συνθήκες καθ ' όλη την διάρκεια του 24ωρου με τις καιρικές συνθήκες να είναι κατάλληλες για κάθε είδους εξωτερική εργασία!

Μπόλικη ηλιοφάνεια ΣΥΝΟΛΙΚΑ λοιπόν την Πέμπτη , με διάσπαρτες αραιές συννεφιές "άνευ σημασίας" κατά περιόδους και κατά τόπους να κάνουν την εμφάνισή τους... "Οι οποίες" όμως σιγά σιγά από το απόγευμα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τη νύχτα που θα ακολουθήσει θα έχουν την ΤΑΣΗ να πυκνώνουν!

Οι άνεμοι θα πνέουν με ΧΑΜΗΛΕΣ γενικά εντάσεις... 

ΑΡΧΙΚΑ από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφώρ , με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού να φθάνουν ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ και τα 5 μποφώρ... Που ΑΡΓΟΤΕΡΑ θα γίνουν ΠΡΩΤΑ μεταβλητών διευθύνσεων ασθενείς και από το βράδυ ΣΤΑΔΙΑΚΑ εκ νέου νοτίων διευθύνσεων ΞΑΝΑ ΠΑΝΤΟΥ με... ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΚΑ εντάσεις.

Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι της Πέμπτης ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας θα κυμανθεί μεταξύ 19 C. με 20 C. ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 21 C. με 22 C. 

Στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη υπολογίστε ως συνήθως τρεις με τέσσερις βαθμούς (στα "πολύ ψηλά" μέχρι και πέντε βαθμούς) χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Ενώ οι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές (δηλαδή οι χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές, που λαμβάνουν χώρα συνήθως αργά τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες κάθε 24ωρου) θα βρεθούν ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ γύρω στους 13 C. με 14 C. και πιο ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 15C. 

Αλλά στις "γνωστές πιο ευάλωτες" στο κρύο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ λεκάνες , λιβάδια, λεκανοπέδια κτλ. θα καταγραφούν 11 C. με 12 C. και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ακόμη και 8 C. με 10 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά).

Ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ θερμοκρασίες, με τις προαναφερθείσες  "πιο ψυχρές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ πεδινές περιοχές" περιμένουμε και στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη αντίστοιχα.

Τέλος πριν σας καληνυχτίσω , αξίζει να τονίσω , ότι, πράγματι (όπως προφανώς ήδη καταλάβατε από το ξεκίνημα τούτης της ανάρτησης) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ... ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ... Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΞΑΝΑ... ΜΑΛΙΣΤΑ αυτή την φορά ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ απ ' ότι αύριο Τετάρτη! 

Εννοείται πως θα ενημερωθείτε έγκαιρα και για τότε, όπως πάντοτε άλλωστε εδώ!! :) 

Εις το επανιδείν!! 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου