Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο 48ωρο... ;) 

Καλό βράδυ Πέμπτης σε όλες και όλους! :) 

Όμορφη ήταν λοιπόν η αναμενόμενη σημερινή ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ "καιρική ανάπαυλα / λιακάδα" στα μέρη μας...

Ενώ "όπως ήδη γνωρίζετε / όπως σας είχα υποσχεθεί ", από την προηγούμενη κιόλας ανάρτηση εδώ (πιο συγκεκριμένα από την περασμένη Τρίτη 7 του μήνα)... 

Πράγματι,  από αύριο Παρασκευή, εννοείται ότι θα γυρίσουμε  ΞΑΝΑ στα..."Γνωστά μας" ! :) 

Ποια είναι αυτά άραγε; Πάμε αμέσως να δούμε! ;) 

Για αύριο Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2023: Η λιακάδα της Πέμπτης βαθμιαία θα δώσει την θέση της σε μπόλικες συννεφιές ήδη από το χάραμα / νωρίς το πρωί της Παρασκευής ("μουντός / βαρύς ουράνιος θόλος από το ξεκίνημα της ημέρας").

Μάλιστα βαδίζοντας ΠΡΟΣ τις ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΈΣ ώρες και ύστερα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ βροχές και μπόρες, όπως και πιθανή παροδική καταιγίδα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ. 

Οπότε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ το πρωί ΔΕΝ περιμένουμε ακόμη κάτι το "ιδιαίτερο" από πλευράς φαινομένων, πέρα από κάποια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τοπικού χαρακτήρα και ασθενή φαινόμενα (ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΙΣΩΣ μέχρι και μέτριας εντάσεως ) ΑΚΟΜΗ.

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα (που όπως είπαμε θα έρθουν ΚΥΡΙΩΣ από τις προμεσημβρινές ώρες και μετέπειτα) θα διατηρηθούν ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ και μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει. 

Άρα λοιπόν ΔΕΝ θα βρέχει ασταμάτητα όλες τις παραπάνω ώρες ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα σημειώνονται εδώ και εκεί ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ βροχοπτώσεων, με... "Καποιες παύσεις /  καιρικά διαλείμματα ενδιάμεσα"... Αυτό ισχύει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετά το ΠΡΩΤΟ και πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ "μπάσιμο" του καιρού για αύριο, αφού μετέπειτα ("μετά δηλαδή το κυρίως πιάτο από πλευράς φαινομένων") ο καιρός θα καταστεί απλά ΑΣΤΑΤΟΣ...  

Επίσης όπως είναι φυσικό, κάποια από αυτά τα φαινόμενα θα έχουν πιο "γενικευμένη μορφή και άλλα πιο τοπικό χαρακτήρα". Παράλληλα σαφώς και ΔΕΝ θα "βρέξει" το ίδιο παντού, ούτε και αυτή την φορά. Έτσι αλλού στο νομό μας ΠΑΡΟΔΙΚΑ τα φαινόμενα θα είναι ΙΣΧΥΡΑ / ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ενώ αλλού θα έχουν πιο "ήπιο / ποτιστικό χαρακτήρα".

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ, που σχετικά γρήγορα θα ενισχυθούν λιγάκι ακόμη, με τις στιγμιαίες ριπές τους ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να αγγίζουν και τα 7 μποφώρ.

Ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ προς / από το βράδυ και ύστερα θα "γυρίσουν" σε πιο νοτιοδυτικούς παρουσιάζοντας μια ΜΙΚΡΗ εξασθένηση (περίπου κατά δυο μποφώρ προς τα κάτω).

Ο υδράργυρος με την περισσότερη συννεφιά, τις τοπικές βροχές, τους κατά τόπους δυνατούς ανέμους και φυσικά την πολύ υψηλή υγρασία, θα παρουσιάσει μια ΜΙΚΡΗ πτώση ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές του, της τάξεως των δυο με τριών και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τεσσάρων βαθιών (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ). 

Οπότε αφού σήμερα Πέμπτη το "θερμοκρασιακό ταβάνι" στα ΠΕΔΙΝΑ μας ήταν οι 21 C. με 22 C. και στα ορεινά / ημιορεινά μας οι 16 C. με 18 C. αντίστοιχα,  μπορείτε εύκολα να "βρείτε / να υπολογίσετε" τις θερμοκρασιακές τιμές που αναμένουμε για αύριο το μεσημέρι στον τόπο μας. ;) :)

Για μεθαύριο Σάββατο 11/11/2023: Τόσο τα χαράματα , όπως και τις πρωινές ώρες (ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ τις προμεσημβρινές ώρες) περιμένουμε πολύ άστατο καιρικό σκηνικό με "συχνά άνοιξε - κλείσε" και την εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων (με την μορφή "περάσματος"). 

Τα εν λόγω φαινόμενα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (άρα όχι παντού) θα είναι εντονότερα / αρκετά αξιόλογα.

Στην συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει κάποια ΣΧΕΤΙΚΗ βελτίωση των καιρικών μας συνθηκών, με το καιρικό σκηνικό να γίνεται πλέον ΕΝ ΜΕΡΗ άστατο...

Πράγμα που σημαίνει πως από εκεί και ύστερα θα υπάρξουν ολοένα και μεγαλύτερα "ανοίγματα" στον ουράνιο θόλο μας γενικότερα, με κάποιες ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές ανά διαστήματα, που ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ όμως ΕΠΙΠΕΔΟ ενδέχεται να "δίνουν" αισθητά λιγότερα και πιο ασθενή φαινόμενα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ. 

 Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ νοτιοδυτικοί στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 6 μποφώρ ΑΛΛΑ με αυξημένη την πιθανότητα ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και για κάποιες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές στα 7 μποφώρ, κατά διαστήματα.

Όμως αργότερα θα στραφούν παντού , γενικά σε δυτικών διευθύνσεων (αλλού "ελαφρώς" πιο δυτικοί - βορειοδυτικοί και αλλού πιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί) και ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα παρουσιάσουν ΜΙΚΡΗ εξασθένηση.

Η θερμοκρασία ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ θα μεταβληθεί σημαντικά... Και μόνο ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ γωνιές της Χώρας των Φαιάκων ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ δεν αποκλείεται να "ανέβει" κατά έναν με δυο βαθμούς το μεσημέρι, συγκριτικά πάντα με το μεσημέρι της Παρασκευής).

Ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το επόμενο 48ωρο, με αυξημένη πιθανότητα για τον σχηματισμό ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών κατά μήκος διαφόρων υψωμάτων και σε ΤΜΗΜΑΤΑ την ορεινής / ημιορεινής ζώνης γενικότερα... Με έμφαση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ την Παρασκευή, όπου σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ θα είναι αρκετά πυκνές. 

Παράλληλα η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ χαλαζόπτωσης κατά την διάρκεια των καταιγίδων ή σε κάποια από τις μπόρες που περιμένουμε είναι ΜΕΓΑΛΗ.

Τέλος και η εμφάνιση υδροστρόβιλων στην ευρύτερη θαλάσσια / παραθαλάσσια ζώνη του βορείου Ιονίου είναι αρκετά πιθανή.

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 


http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου