Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

 Μια ματιά στον καιρό του νομού Κέρκυρας για αύριο Πέμπτη 07/12/2023 και μεθαύριο Παρασκευή 08/12/2023...

ΑΡΧΙΚΑ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟΣ! ;) 

Καλησπέρα σας !! Του Αγίου Νικολάου σήμερα λοιπόν, εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και κάθε καλό, σε όλες και όλους τους εορτάζοντες!! :) 

Ας πάμε γρήγορα όμως, να δούμε τι... Μέλλει γενέσθαι "καιρικά" για το επόμενο 48ωρο στα μέρη μας! 

Για αύριο Πέμπτη 07/12/2023: ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΣΤΑΤΟ θα είναι το καιρικό μας σκηνικό κατά την διάρκεια του ερχόμενου 24ώρου! 

Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ οι υπάρχουσες διάσπαρτες νεφώσεις θα πυκνώνουν περισσότερο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ χωρίς ωστόσο ανά διαστήματα ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας, ταυτόχρονα, να λείπουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας.

Παράλληλα οι... Εν λόγω συννεφιές θα πρέπει να "καταφέρουν να δώσουν αλλού ένα και αλλού στον ίδιο πάντα όμως νομό έως και λίγο περισσότερα περάσματα" ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ βροχοπτώσεων μέσα στο συγκεκριμένο 24ωρο (είτε με την μορφή ψιχάλας ή και παροδικής βροχής). 

Οπότε κρατάμε ότι ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του νομού μας (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΥ) κάποια στιγμή μέσα στην Πέμπτη (αλλού ΚΥΡΙΩΣ το πρωί / πρώτο μισό της ημέρας και αλλού γενικότερα ως που να "τελειώσει" η Πέμπτη) θα "βραχούν" ξανά, έστω ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Οι άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς που σχετικά γρήγορα θα γίνουν ΠΑΝΤΟΥ βορειοδυτικοί στα 3 με 4 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 5 μποφώρ. Όμως ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το απόγευμα και ύστερα οπωσδήποτε  ΣΕ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ στον τόπο μας θα αγγίζουν ΠΑΡΟΔΙΚΑ και τα 6 μποφώρ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όμως υψώματα , καθώς και ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια και θαλάσσια σημεία από το απόγευμα και μετά, οι στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ των ανέμων, να "φλερτάρουν" ΓΙΑ ΛΙΓΟ και με τα 7 μποφώρ).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ΜΙΚΡΗ περαιτέρω πτώση, συγκριτικά με σήμερα Τετάρτη, της τάξεως των δυο περίπου βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

 Παρολ ' αυτά μεγαλύτερη πτώση θα παρουσιάσει η ΑΙΣΘΗΤΗ θερμοκρασία , δηλαδή "στο πως θα νιώθει ο ανθρώπινος οργανισμός" της ΑΙΣΘΗΣΗ του κρύου, άσχετα με το τι θα δείχνουν τα θερμόμετρα εκείνη την ώρα (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ της ημέρας και μετέπειτα)! 

Για την Παρασκευή 08/12/2023: ΛΙΑΚΑΔΑ από άκρη σε άκρη , με τον ήλιο να είναι πλέον ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του "καιρικού μας παιχνιδιού" (ελάχιστες οι τοπικές συννεφιές εδώ και εκεί "άνευ σημασίας")!!

Μαίστρος πια ("ψυχρότερος" βορειοδυτικός άνεμος) θα φυσά από άκρη σε άκρη στην Χώρα των Φαιάκων, φθάνοντας τα 4 με 5 μποφώρ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ... Ενώ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ τα 6 μποφώρ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όμως υψώματα , καθώς και ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραθαλάσσια και θαλάσσια σημεία κατά διαστήματα οι στιγμιαίες ριπές των ανέμων να "φλερτάρουν" και με τα 7 μποφώρ, μέσα στην ημέρα).

Ο υδράργυρος ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ για την εποχή επίπεδα αλλά με την ΑΙΣΘΗΣΗ του κρύου εκεί που θα "φυσά περισσότερο" ο... Αρκετά ψυχρός βορειοδυτικός άνεμος, να είναι... ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ στο ανθρώπινο σώμα , από εκείνες "τις  θερμοκρασιακές τιμές  που θα επικρατούν στην πραγματικότητα".

 Έτσι την Παρασκευή το μεσημέρι παρόλο την λαμπρή ηλιοφάνεια, τα θερμόμετρα ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ θα πρέπει να ξεπερνούν τους 13 C. με 14 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τους 15 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ όλα αυτά βέβαια). 

Πιο τσουχτερό και απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή το κρύο στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη ,με τον υδράργυρο εκεί ΝΑ ΜΗΝ υπερβαίνει αργά το μεσημέρι τους 7 C. με 8 C. στα ψηλότερα και τους 9 C. με  11 C. στα υπόλοιπα (εννοείται ότι και εκεί η ΑΙΣΘΗΣΗ του κρύου θα είναι εντονότερη από τις προαναφερθείσες "πραγματικές τιμές"). 

Πτώση θα σημειώσουν ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (δηλαδή οι χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται εντός των νυχτερινών αργά ωρών ή των πρώτων πρωινών ωρών κάθε 24ωρου) , με τον υδράργυρο ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ να δείχνει μονοψήφιες τιμές της τάξεως των 6 C. με 8 C και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως 9 C με... 10 C. ΤΟ ΠΟΛΥ! 

Στα ορεινά και ημιορεινά μας υπολογίστε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ την Παρασκευή τα πολύ υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας των τελευταίων ημερών θα έχουν πλέον , έστω και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ μειωθεί σημαντικά... 

Ενώ παράλληλα η διαύγεια και η ορατότητα εξαιτίας των βοριάδων θα είναι άριστη! 

Καλό βράδυ Τετάρτης !!

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου