Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλό Σαββατόβραδο φίλες και φίλοι!!

ΔΕΝ παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο καιρός μας το επόμενο 48ωρο, οπότε απόψε θα σας τα πω... ΚΑΠΩΣ πιο... "Σύντομα ή περιληπτικά" , όπως θέλετε πείτε το (σίγουρα κάτι όχι και τόσο... Σύνηθες για τούτη εδώ την σελίδα, με τις συχνές "ατελείωτες" καιρικές αναλύσεις της) ! :)  :)  ;)

Για αύριο Κυριακή 03/12/2023: Ακόμη μια ημέρα που μας περιμένει ΞΑΝΑ ... "Τσάμπα συννεφιά / μουντάδα"! :)

Δηλαδή ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι συννεφιές θα έχουν "το πάνω χέρι" γενικότερα στα μέρη μας, κατά τις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ώρες του 24ωρου (υπάρχει το ενδεχόμενο ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ διαστημάτων ηλιοφάνειας ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όμως τμήματα ΑΛΛΑ γενικά θα υπερτερούν ξανά οι συννεφιές).

Ενώ απλά υπάρχει ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ωστόσο ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ τόσο κατά την διάρκεια της ερχόμενης νύχτας / ξημέρωμα, όπως και αύριο εντός της ημέρας ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ να εκδηλωθεί ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ κάποιο "ψιχάλισμα ή ψιλόβροχο / ψεκάδα" (ΤΙΠΟΤΑ το ιδιαίτερο και εάν τελικά "καταφέρει" να συμβεί θα είναι μικρής διάρκειας και θα αφορά ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του τόπου μας).

Άνεμοι ΑΡΧΙΚΑ από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ, που ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα "γυρίσουν" σε βορειοδυτικούς με περίπου τις ίδιες εντάσεις. 

Ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ / ΑΠΟ τις απογευματινές ώρες θα αγγίξουν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και τα 6 μποφώρ. Παράλληλα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα πρέπει να παρατηρηθούν και κάποιες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μια πολύ μικρή πτώση της τάξεως των δυο περίπου βαθμών (πάντα κατά μέσο όρο) ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ θα "προλάβει" να ανέλθει το μεσημέρι, σε επίπεδα υψηλότερα από τα "φυσιολογικά για την εποχή" που διανύουμε (κυρίως από το βράδυ και ύστερα θα "πέσει" περισσότερο).

Για μεθαύριο Δευτέρα 04/12/2023: ΛΙΑΚΑΔΑ από άκρη σε άκρη σε ολόκληρο το νομό μας (με λίγες ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ συννεφιές "άνευ σημασίας").

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω ΠΤΩΣΗ... Θα "πλησιάσει" ΚΑΠΩΣ τα κανονικά" για τούτη την περίοδο του έτους επίπεδα.

Οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αργά το μεσημέρι ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας θα κυμανθούν μεταξύ 16 C. με 17 C. (ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ δεν αποκλείονται και 18 C. ή στον αντίποδα και 15 C.)

Στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη ως είθισται (λόγω υψομέτρου) υπολογίστε τρεις με τέσσερις και στα "πολύ ψηλά" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλα αυτά). 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ έως και 5 μποφώρ μέσα στην ημέρα (πάντως στις πιο "επιρρεπείς στο βόρειο ρεύμα" περιοχές του νομού μας, θα πρέπει να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 6 μποφώρ τις μεσημεριανές / απογευματινές ώρες).

ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα μειωθούν ΕΛΑΦΡΩΣ συγκριτικά με ότι θα έχει προηγηθεί έως περίπου ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ το μεσημέρι της Κυριακής. 

Πριν σας αποχαιρετήσω για σήμερα, αξίζει να τονίσω ΚΑΙ ΠΑΛΙ πως ΚΑΙ τα σημερινά στοιχεία "επιμένουν" για ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ αλλαγή του καιρικού μας σκηνικού εντός της ερχόμενης Τρίτης 05/12/2023 και ύστερα! 

Θα το παρακολουθώ και θα σας ενημερώσω έγκαιρα και για τότε, εννοείται. :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου