Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Καλησπέρα φίλες και φίλοι!! 

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΙΟ ΑΣΤΑΤΟ με την εκδήλωση ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ φαινομένων ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα καταστεί το καιρικό μας σκηνικό τις επόμενες 36 με 48 ώρες... ;)

Ας πάμε όμως γρήγορα να δούμε πιο αναλυτικά "πως αναμένεται, ή καλύτερα πως θα πρέπει" (σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα / στοιχεία της Τετάρτης 13/12/2023) να εξελιχθεί η όλη καιρική κατάσταση τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες, στα μέρη μας! :)

Για αύριο Πέμπτη 14/12/2023: ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι συννεφιές θα έχουν "τον πρώτο λόγο" κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του 24ωρου, στον ουράνιο θόλο μας, πάνω από το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος του νομού μας.

Μάλιστα αυτή την φορά , ήδη από τα χαράματα / πρωινές ώρες ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (Άρα λοιπόν ΟΧΙ παντού στην Χώρα των Φαιάκων ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ σε ΚΑΠΟΙΑ τμήματα του τόπου μας) ενδέχεται να "καταφέρνουν" ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ να αφήνουν ΛΙΓΑ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ φαινόμενα , είτε με την μορφή ψιχάλας / ψιχαλίσματος ή και παροδικής ασθενής βροχόπτωσης / ψιλόβροχου (OXI κάτι το ιδιαίτερο... Με την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να εκδηλωθούν τα εν λόγω φαινόμενα να ανέρχεται γύρω στο 30 % με 40 %).

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα δείχνουν να γίνονται σιγά σιγά περισσότερα (δηλαδή να επηρεάζουν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του νομού μας) και αργότερα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ λίγο πιο αξιόλογα , καθώς θα βαδίζουμε ΠΡΟΣ το τέλος της ημέρας (ΠΡΟΣ αργά τις απογευματινές και μετέπειτα ώρες), με έμφαση ακόμη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μέσα στις βραδινές / νυχτερινές ώρες (η πιθανότητα για την συγκεκριμένη εξέλιξη αγγίζει το 60 % με 70 %). 

Οπότε πλέον μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει θα πρέπει να υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ "περάσματα βροχοπτώσεων" ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της γωνιάς μας. Παράλληλα εκείνες τις ώρες ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τα φαινόμενα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα είναι ΚΑΠΩΣ πιο αξιόλογα / ελαφρώς εντονότερα (πιθανότητα και για διάσπαρτες μπόρες ή και μεμονωμένη καταιγίδα).

Οι άνεμοι διατηρούνται από νότιες γενικά διευθύνσεις ΚΑΙ την Πέμπτη , φθάνοντας τα 4 με 5 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 6 μποφώρ. Βέβαια ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ εννοείται ότι υπάρχει ξανά αυξημένη ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να παρατηρηθούν και κάποιες πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές ανέμων, στα 7 μποφώρ. 

Παρολ " αυτά τις αμέσως επόμενες ώρες, δηλαδή μέσα στη νύχτα απόψε (νύχτα Τετάρτης ΠΡΟΣ Πέμπτη), οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρξουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ τόσο στην ξηρά, όσο και στην θάλασσα που ΠΑΡΟΔΙΚΑ θα "δώσουν" ακόμη και θυελλώδεις στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ νοτιάδων, στα 8 μποφώρ!!
Ωστόσο ΠΡΟΣ / ΑΠΟ τις βραδινές ώρες αύριο, διαφαίνεται βαθμιαία στροφή των ανέμων σε πιο... Δυτικών διευθύνσεων με ΜΙΚΡΗ εξασθένηση.

Η θερμοκρασία ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ θα βρεθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα "φυσιολογικά για την εποχή που διανύουμε", τόσο ως προς τις μέγιστες , όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές της (θερμοκρασιακά επίπεδα που συναντάμε τον Απρίλιο). ;)

Για μεθαύριο Παρασκευή 15/12/2023: ΞΑΝΑ η συννεφιά θα έχει το "πάνω χέρι" κατά την μεγαλύτερη διάρκεια και αυτής της ημέρας στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές του νομού μας. 

Δεν θα... "Μείνουμε όμως μόνο στην συννεφιά"... :)

Αφού ήδη από τα ξημερώματα το σκηνικό του καιρού μας θα είναι πολύ άστατο, με ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις ή ΤΟΠΙΚΕΣ μπόρες , να εκδηλώνονται ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ σε διάφορα σημεία του τόπου μας.

Τα περισσότερα φαινόμενα φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν ΚΥΡΙΩΣ ΕΩΣ τις πρωινές / προμεσημβρινές και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες. ΟΧΙ ότι στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί οριστικά (θα παραμείνει ΑΣΤΑΤΟΣ) ΑΛΛΑ απλά αναφέρω σε ποιο χρονικό διάστημα του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ 24ωρου δείχνουν να "προτιμούν περισσότερο να πέσουν οι περισσότερες αναμενόμενες ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις".
Τα προαναφερθέντα φαινόμενα ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ δείχνουν "ικανά" να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα ΟΥΤΕ σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΝΑΙ μεν ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΩΣ να είναι ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ και ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ "ελαφρώς πιο δυνατά" ΑΛΛΑ ΟΧΙ τόσο , για να... Πούμε πως μπορούν να "μας προβληματίσουν". Αυτή την φορά η περιοχή μας , πάντα συγκριτικά με αλλά τμήματα της Ελλάδας, θα... Την "περάσει στα πιο "μαλακά" !! 😉

Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, που ΑΡΓΟΤΕΡΑ θα πρέπει να γίνουν παντού βορείων διευθύνσεων στα 3 με 4 και ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ του νομού μας , μέχρι και 5 μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΤΩΣΗ της τάξεως των τεσσάρων με πέντε βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ συγκριτικά πάντα με την Πέμπτη.

Έτσι την Παρασκευή θα επανέλθει σταδιακά γύρω από τα "κανονικά" για την εποχή πλαίσια... 

Με τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ να "φλερτάρουν" αργά το μεσημέρι με τους 13 C. με 14 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 15 C. 

Στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις και στα "πολύ ψηλά" μας , έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερες ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές. 

Παράλληλα ανάλογη και ακόμη... Μεγαλύτερη πτώση θα σημειώσουν ΚΑΙ οι ελάχιστες τιμές (δηλαδή οι χαμηλότερες θερμοκρασιακές τιμές που συνήθως σημειώνονται εντός των νυχτερινών αργά ωρών ή των πρώτων πρωινών ωρών κάθε 24ωρου) ειδικά μετά την "αρκετά θερμή για την εποχή" νύχτα / χάραμα της Πέμπτης. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΑ τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ το ερχόμενο 48ωρο, με αυξημένο το ενδεχόμενο για αρκετές ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε διάφορα υψώματα και σε σημεία κατά μήκος των ορεινών και ημιορεινών μας τμημάτων (με μεγαλύτερη έμφαση εντός του 24ωρου της Πέμπτης έως ΠΙΘΑΝΟΝ και των πρωινών ωρών της Παρασκευής).

Τέλος πριν σας αποχαιρετήσω για απόψε να πούμε λίγα λόγια για την ΤΑΣΗ του καιρού και για... Λίγο παραπέρα! ;)

Λοιπόν πρώτα απ  ' όλα... Λόγω του ότι... Δέχομαι αρκετά προσωπικά μηνύματα αυτές τις μέρες, σχετικά με το... Πότε ο καιρός μας θα "καθίσει στεγνός" για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, δηλαδή πότε θα βιώσουμε κάποιες συνεχείς ημέρες δίχως "υποψία βροχής"... 

Να σας πω  ότι, αυτό που έχει πια "σχεδόν κλειδώσει" , θα έλεγα, είναι ένα διαφαινόμενο διάστημα καλοκαιρίας που θα ξεκινήσει  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 του μήνα και θα κρατήσει για... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τέσσερις ή και πέντε ημέρες μπροστά μας.

ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα κυριαρχεί περισσότερο ο ήλιος. Ενώ ΑΡΧΙΚΑ θα έχει αρκετό / απόλυτα όμως φυσιολογικό για την εποχή κρύο , αφού ο υδράργυρος έως ΚΑΙ την Κυριακή θα "πέσει και άλλο"... 

Αλλά στην συνέχεια ΣΤΑΔΙΑΚΑ καθώς θα κυλούν οι ημέρες , θα "μαλακώσει" ΚΑΠΩΣ κατά την διάρκεια της ημέρας, για να... Μας μείνει πλέον το κρύο τις νύχτες και τα πρωινά μας , όπου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο "ξεκίνημα / πρώτες ημέρες" της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να έχουμε τον σχηματισμό πάχνης ("δροσόπαγου" στην τοπική μας διάλεκτο) ΚΥΡΙΩΣ φυσικά στις "γνώριμες / πιο επιρρεπείς" στο κρύο λόγω ανάγλυφου κτλ. περιοχές του τόπου μας.

Από εκεί και μετέπειτα όμως φίλες και φίλοι ΔΕΝ υπάρχει ΑΚΟΜΗ τίποτε το "χειροπιαστό" ... Δηλαδή για τις ημέρες των Χριστουγέννων ΑΚΟΜΗ το "προγνωστικό τοπίο παραμένει θολό"!! 

Όταν θα έρθει η "σωστή , από προγνωστικής πλευράς ώρα" για να μιλήσουμε με κάποια σχετική αξιοπιστία για τότε , να είστε σίγουροι, ότι θα σας ενημερώσω αμέσως!! ;)

Όλα όσα ακούτε και διαβάζετε δεξιά και αριστερά για τότε ΑΚΟΜΗ αποτελούν ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ και τίποτε περισσότερο... 

Καλό βράδυ Τετάρτης σε όλες και όλους!! :)

Εις το επανιδείν... ;)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου