Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ...

Καλό βράδυ Δευτέρας σε όλες και όλους. Εύχομαι μια όμορφη και ευχάριστη νέα εβδομάδα! :) 

Κάμποσες μέρες πριν είχαμε τονίσει εδώ, την μεγάλη πιθανότητα που υπήρχε, μετά το αναμενόμενο "ηλιόλουστο καιρικό διάλειμμα" της Δευτέρας, να ακολουθούσε ξανά μια νέα μεταβολή στον καιρό μας (πιθανώς "αξιόλογη" , όπως είχε χαρακτηριστικά γραφτεί τότε εδώ).

Έτσι και... Θα γίνει λοιπόν! ;)

Αναλυτικότερα για αύριο Τρίτη 05/12/2023: Ύστερα από την λιακάδα της Δευτέρας , αύριο βαθμιαία θα περάσουμε / θα επιστρέψουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ στον γνώριμό μας "μουντό / συννεφιασμένο" ουράνιο θόλο πάνω από ολόκληρη την Χώρα των Φαιάκων!

Μάλιστα βαδίζοντας ΠΡΟΣ το απόγευμα "ο καιρός μας θα βαραίνει" ολοένα και περισσότερο, οπότε από εκεί και ύστερα ΣΤΑΔΙΑΚΑ (πρώτα ΚΥΡΙΩΣ στα δυτικότερα τμήματα του νομού μας και σχετικά γρήγορα ΚΑΙ στα υπόλοιπα) θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις (ΑΡΧΙΚΑ τα φαινόμενα θα είναι "διάσπαρτα". Άρα ΟΧΙ ακόμη "οργανωμένα / εκτεταμένα").

Ωστόσο καθώς οι ώρες θα κυλούν και "θα βραδιάζει" οι βροχές θα γίνονται πλέον ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ. 

Το "κυρίως πιάτο των φαινομένων" της αναμενόμενης νέας επιδείνωσης του καιρού θα απασχολήσει το νομό μας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μέσα στις βραδινές και μετέπειτα νυχτερινές ώρες... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΕΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

Κατά το προαναφερθέν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα πρέπει να πέσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας. 

Εντός του παραπάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ χρονικού διαστήματος τα φαινόμενα (βροχές , μπόρες / υπάρχει πιθανότητα και για σποραδικές καταιγίδες) ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ! Γι" αυτό ακριβώς τον λόγο και η παρακάτω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ φωτογραφία με την ΕΝΤΟΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ βροχόπτωση. ;) 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις ΑΡΧΙΚΑ στα 3 με 4 και ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και 5 μποφώρ. Πάντως  ΠΡΟΣ / ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και ύστερα ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ οι στιγμιαίες ριπές τους ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα φθάνουν και τα 6 μποφώρ.

Ενώ ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το βράδυ, όπως και μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει δεν αποκλείεται ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΝΟΝΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μια ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ως προς τις μέγιστες τιμές της συγκριτικά με σήμερα το μεσημέρι, της τάξεως των δυο με τριών βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Οπότε εάν αναλογιστούμε ότι σήμερα ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΔΙΝΑ σημεία του νομού μας "πιάσαμε" τους 17 C. με 18 C. και ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ακόμη και τους 19 C. 

Μπορούμε να καταλάβουμε "που περίπου θα φθάσει" αύριο την ίδια ώρα ο υδράργυρος. 

Για μεθαύριο Τετάρτη 06/12/2023 ("του Αγίου Νικολάου"): ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΣΤΑΤΟ  θα είναι το σκηνικό του καιρού μας σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ την ημέρα αυτή...

Πράγμα που σημαίνει ότι "το κυρίως πιάτο των περισσότερων / πιο γενικευμένων και ΤΟΠΙΚΑ πιο έντονων φαινομένων" θα έχει περάσει ήδη ΠΡΙΝ χαράξει (ή ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ του ηλίου) η Τετάρτη (τα είπαμε και πιο πάνω, πότε ακριβώς περιμένουμε ... Στην ουσία το "πρώτο καλό νερό" για τον φετινό Δεκέμβρη).

Έτσι κατά την διάρκεια της Τετάρτης θα μας απασχολήσουν τα... "Απομεινάρια" πια, του απερχόμενου καιρικού συστήματος...

Δηλαδή με λίγα λόγια, θα έχουμε να κάνουμε με αραιές συννεφιές που ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα είναι αυξημένες ΑΛΛΑ ΚΑΙ  διαστήματα ηλιοφάνειας ενδιάμεσα.

Παράλληλα βέβαια , υπάρχει επίσης ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ αυτή την φορά... Να υπάρξουν είτε ένα ή και ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ βροχές.

Τα συγκεκριμένα όμως φαινόμενα εννοείται ότι ΔΕΝ θα έχουν απολύτως καμία σχέση, με ότι θα έχει προηγηθεί... Ενώ , ταυτόχρονα ΓΡΗΓΟΡΑ όσο θα κυλούν οι ώρες θα μιλάμε πια για ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ του καιρού μας ΠΑΝΤΟΥ! ;)

Οι άνεμοι θα πνέουν ΑΡΧΙΚΑ από νότιες διευθύνσεις στα 3 με 4 και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και 5 μποφώρ που... Αργότερα θα "γυρίσουν" σιγά σιγά σε βορειοδυτικούς με τις ίδιες περίπου εντάσεις. 

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί "γύρω από τα κανονικά" για την εποχή επίπεδα, με... 

Τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ του ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας να "φλερτάρουν" αργά το μεσημέρι με τους 15 C. με 16 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΩΣ έως και 17 C. 

Στην ορεινή / ημιορεινή ζώνη υπολογίστε τρεις με τέσσερις και στους "πιο ορεινούς κατοικημένους οικισμούς μας" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερες τιμές. 

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας γενικά στο νομό μας τις επόμενες ώρες / ημέρες... Με αυξημένη ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες ("τις κλασικές του νοτιά" στα υψώματα) ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την διάρκεια της Τρίτης ΕΩΣ ΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης. 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου