Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

Ο καιρός στο νομό Κέρκυρας τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.  

Καλό Σαββατόβραδο!! :)                                                   

Αρκετά ήπιο με σαφώς ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ "του κανονικού για την εποχή θερμοκρασίες" αναμένεται το καιρικό μας σκηνικό ΚΑΙ τις φετινές ημέρες των Χριστουγέννων...

 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όμως,  φέτος  ΔΕΝ θα είναι "ακραία ήπιο" ,όπως ήταν δηλαδή πέρυσι (κάτι είναι και αυτό, μπροστά σε όλη αυτή την παρατεταμένη "καιρική / θερμοκρασιακή ανωμαλία" που έτσι και αλλιώς βιώνουμε ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ)! 

Αναλυτικότερα λοιπόν, τόσο αύριο Κυριακή 24/12/2023 (Παραμονή Χριστουγέννων) ,όσο και μεθαύριο Δευτέρα 25/12/2023 (Χριστούγεννα), καθώς ΚΑΙ την Τρίτη 26/12/2023 (Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων) ΔΕΝ περιμένουμε κάποια άξια λόγου μεταβολή γενικότερα στο καιρικό μας σκηνικό!

Οπότε ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα έχουμε να κάνουμε με αραιές συννεφιές οι οποίες θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Παρολ ' αυτά  οι προαναφερθείσες νεφώσεις ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα έχουν την ΤΑΣΗ να πυκνώνουν περισσότερο ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.

Αυτό δείχνει να συμβαίνει ΣΕ... ΚΑΠΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ την Δευτέρα ΚΑΙ την Τρίτη... Όπου και... 

Υπάρχει μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ αλλά ωστόσο υπαρκτή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  την Τρίτη) να σημειωθεί ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΠΟΙΟ "ψιχάλισμα" (αστεία δηλαδή πράγματα, με την πιθανότητα ΝΑ ΜΗΝ ξεπερνά το 15 % με 20 %. Αλλά εδώ, όπως άλλωστε γνωρίζετε χρόνια τώρα, είμαστε "της λεπτομέρειας").  ;)  :) 

Οι άνεμοι ΔΕΝ θα μας προβληματίσουν το επόμενο τριήμερο αφού θα πνέουν γενικά με ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΤΆΣΕΙΣ.

Αναλυτικότερα περιμένουμε ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων ανέμους που ανά διαστήματα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ θα στρέφονται σε νοτίων ή και δυτικών διευθύνσεων φθάνοντας τα 3 με 4 μποφώρ.

Πάντως σε ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας (τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά) θα πρέπει να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ΡΙΠΕΣ στα 5 μποφώρ ΠΑΡΟΔΙΚΑ.

Η θερμοκρασία ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΉΜΕΡΟ παραμένει σταθερά σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από τα φυσιολογικά για τούτη την περίοδο του έτους (ιδιαίτερα ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της)!

Άρα λοιπόν συνεχίζονται ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ τα εκτεταμένα 16αρια και 17αρια ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ 18αρια ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΜΑΣ αργά τα μεσημέρια (ΚΥΡΙΩΣ την Κυριακή τα 18αρια).

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για μια πολύ μικρή / σχεδόν ανεπαίσθητη πτώση της τάξεως των έναν με δυο βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ διαφαίνεται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ για την ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ... ΜΟΝΟ εφόσον βέβαια επαληθευτούν τα προγνωστικά μας στοιχεία για... ΤΟΠΙΚΑ περισσότερη συννεφιά (πάντα ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της ημέρας, όλα αυτά).

Παράλληλα την Κυριακή εάν "βοηθήσει ο ήλιος την κατάλληλη ώρα" ΙΣΩΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να "πιάσουμε" και 19 C. Για λίγο.

Εδώ πάντως αξίζει να τονίσουμε ότι τις ίδιες ημέρες πέρυσι είχαμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με λαμπρή καθημερινή λιακάδα και εκτεταμένα 19αρια έως ΤΟΠΙΚΑ και 20αρια!! 

Στην ορεινή και ημιορεινή μας ζώνη ως είθισται λόγω υψομέτρου υπολογίστε τρεις με τέσσερις και στα "πολύ ψηλά" μέχρι και πέντε βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο εκείνες τις ώρες.

Αρκετή θα είναι η ψύχρα έως και το... "Άκρως φυσιολογικό" για την εποχή κρύο τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά μας (ομολογουμένως όμως θα μπορούσε να κάνει αρκετά περισσότερο κρύο αυτή την εποχή του έτους, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε 24ωρου) με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ μας μεταξύ 8 C. με 10 C. και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και 11 C. με 12 C.

Ωστόσο στις γνώριμες πιο επιρρεπείς στο κρύο κυρίως λόγω ανάγλυφου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ γωνιές της Κέρκυρας ("κυρίως κλειστές λεκάνες, λεκανοπέδια, λιβάδια", δίπλα σε ρεματιές και παραποτάμιες ζώνες μακριά από την θάλασσα κτλ.) θα πρέπει να καταγραφούν γύρω στους  5 C. με 7 C. Και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ έως και 3 C. με 4 C. (πάντα ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ).

 Ανάλογες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές με τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ "πιο ψυχρά ΠΕΔΙΝΑ σημεία" θα πρέπει να παρατηρηθούν και στην ορεινή  / ημιορεινή μας ζώνη αντίστοιχα. 

Τέλος , κοινό χαρακτηριστικό ΚΑΙ όλων των επόμενων ημερών θα συνεχίσει να είναι η πολύ υψηλή υγρασία... Ιδιαίτερα όπως είναι φυσικό τις νύχτες και τα πρωινά μας , με αυξημένο το ενδεχόμενο σχηματισμού ΚΑΠΟΙΩΝ διάσπαρτων ΤΟΠΙΚΩΝ ομιχλών! 

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου... 

Χαρούμενα Χριστούγεννα, με υγεία σε όλες και όλους!!  :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !


https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου