Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

 Αναλυτική πρόγνωση καιρού για αύριο Σάββατο 02/12/2023 στο νομό Κέρκυρας.

Μια μεγάλη καλησπέρα σε ολόκληρη την Χώρα των Φαιάκων!! :) 

Παρόμοιο το καιρικό μας σκηνικό ΚΑΙ το ερχόμενο 24ωρο φίλες και φίλοι... ;)

Άρα λοιπόν ΚΑΙ αύριο οι συννεφιές θα πρέπει να έχουν "το πάνω χέρι" κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του 24ωρου ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιοχές του νομού μας.

Ωστόσο το Σάββατο υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ στο ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ της ημέρας  ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας (άρα ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ) να "προλάβουνε" να δούνε και ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ διαστήματα ηλιοφάνειας. 

Κατά τα άλλα ... Στην ουσία "τσάμπα συννεφιά / μουντάδα θα φάμε" ΚΑΙ τις επόμενες 24 ώρες , αφού απλά υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ αλλά υπαρκτή ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΛΙΓΟΣΤΑ ΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ (ή και σε αρκετές γωνιές του τόπου μας έως και ανύπαρκτα) ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ και ασθενή φαινόμενα (ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και σύντομης διάρκειας "ψιχαλίσματα / ψεκάδες" ή πιο μεμονωμένα έως ΙΣΩΣ και παροδικό ψιλόβροχο. Γενικά λοιπόν ΟΧΙ κάτι το αξιόλογο και ΑΝ τελικά "καταφέρει" να σημειωθεί, έστω και ΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ).

ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για... Ας πούμε κάτι "ελαφρώς παραπάνω", από τα προαναφερθέντα φαινόμενα, από τις βραδινές και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετέπειτα ώρες (Δηλαδή ΚΥΡΙΩΣ αργά μέσα στη νύχτα ΠΡΟΣ την Κυριακή. Όπως και να έχει όμως ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ διαφαίνεται κάτι το αξιόλογο ακόμη και για τότε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προς ώρας).

Αυτό βέβαια μένει να το δούμε ξανά με τα "πιο φρέσκα στοιχεία"  αύριο, γιατί ακόμη ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει εντελώς (θα ενημερωθείτε έγκαιρα). 

Παράλληλα "το κυριότερο καιρικό στοιχείο"  του ερχόμενου 24ωρου θα είναι οι...Σχετικά ενισχυμένοι έως ΤΟΠΙΚΑ πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες!!

Έτσι , περιμένουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ νότιους - νοτιοανατολικούς ανέμους που ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ του νομού μας θα φθάνουν ανά διαστήματα τα 5 με 6 μποφώρ. Ενώ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ κατά περιόδους θα πρέπει να προσεγγίζουν και τα 7 μποφώρ. Παρολ ΄αυτά είναι ορατό το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν ακόμη και κάποιες θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές ανέμων, στα 8 μποφώρ , από αργά απόψε τη νύχτα ΕΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ του Σαββάτου. 

Το προαναφερθέν "πολύ πιθανό 8αράκι" μποφώρ (αναφέρομαι πάντοτε σε στιγμιαίες ριπές ανέμων) θα πρέπει να κάνει ΠΑΡΟΔΙΚΑ την εμφάνισή του σε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ του νομού μας (με έμφαση ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ υψώματα / λόφους / βουνά, αλλά και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ θαλάσσιες / παραθαλάσσιες περιοχές που είναι συνήθως πιο επιρρεπείς / εκτεθειμένες στο νότιο ρεύμα)! 

Τέλος θερμοκρασιακά ΔΕΝ αλλάζει κάτι ΟΥΤΕ και αύριο...

Οπότε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΛΑΚΟΣ πάντα για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε θα διατηρηθεί ο καιρός μας ΚΑΙ το Σάββατο...

Με τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ αργά το μεσημέρι να κυμαίνονται ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας μεταξύ 18 C. με 19 C. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως ακόμη και 20 C. με 21 C. 

Ενώ ταυτόχρονα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΛΑΚΟΣ παραμένει ο καιρός ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ κατά την διάρκεια της νύχτας / πρώτων πρωινών ωρών...

Αφού ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας ο υδράργυρος ΔΕΝ πρόκειται να πέσει κάτω από τους 16 C. με 17 C. ("αυτές θα είναι οι αναμενόμενες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές").

 Στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες τόσο μέσα στην ημέρα ,όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Εν τω μεταξύ διατηρούνται τα πολύ υψηλά ποσοστά της σχετικής υγρασίας ΚΑΙ αύριο, με τις ΤΟΠΙΚΕΣ ομίχλες να συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα υψώματα και γενικότερα σε αρκετά σημεία κατά μήκος της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης. 

Πριν σας καληνυχτίσω, αξίζει να αναφέρω ότι η επόμενη ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ μεταβολή του καιρού στο νομό μας , φαίνεται να λαμβάνει χώρα μέσα στην ερχόμενη Τρίτη 05/12/2023 και ύστερα (θα το παρακολουθώ και θα υπάρχει ενημέρωση έγκαιρα και για τότε εννοείται). ;) :)

Καλό μήνα (Δεκέμβριο) με υγεία και κάθε καλό σε όλες και όλους!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου