Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Τα καιρικά νέα του βορείου Ιονίου (νομός Κέρκυρας) για αύριο Πέμπτη 11/01/2024 και μεθαύριο Παρασκευή 12/01/2024.

Γεια σας φίλες και φίλοι!!

ΔΕΝ αλλάζει "σημαντικά" ο καιρός μας ΟΥΤΕ ΚΑΙ το επόμενο διήμερο...

Ωστόσο ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα υπάρξουν ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ "διαφοροποιήσεις" από μέρα σε μέρα (ΟΧΙ κάτι το "ιδιαίτερο βέβαια, αλλά εδώ, όπως γνωρίζετε χρόνια τώρα, "είμαστε της λεπτομέρειας")...  :) ;)

Αναλυτικότερα λοιπόν, για την Πέμπτη 11/01/2024: Αρκετές συννεφιές μας "περιμένουν" , οι οποίες ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ δείχνουν να παίρνουν "το πάνω χέρι" γενικότερα στον ουράνιο θόλο πάνω από το βόρειο Ιόνιο (δηλαδή θα έχουν την ΤΑΣΗ να πυκνώνουν ΟΛΟ ΚΑΙ περισσότερο, καθώς θα κυλά η μέρα, παντού).
Παρολ΄ αυτά αν και... ΓΡΗΓΟΡΑ θα "καταστεί αρκετά μουντό / βαρύ" το καιρικό μας σκηνικό , τα εν λόγω σύννεφα ΔΕΝ δείχνουν "ικανά" να αφήσουν κάτι το "αξιόλογο / σπουδαίο"...
Παρά ΜΟΝΟ υπάρχει ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ (γύρω στο 70 % ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ βαδίζοντας ΠΡΟΣ / ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του ΔΕΥΤΕΡΟΥ μισού του 24ωρου, όπως ΚΑΙ τις βραδινές / νυχτερινές ώρες που θα ακολουθήσουν... ΚΑΙ γύρω στο 40 % για το χάραμα / πρωινές ώρες) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (οπότε ΟΧΙ παντού ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ στο νομό μας) να "βγάζει" ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ κάποιο / κάποια "ψιχαλίσματα / ψιχάλες έως και ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ βροχούλες / ψιλόβροχα" (ΟΧΙ κάτι το "αξιόλογο" / γενικά ΑΣΘΕΝΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ και τονίζω ΞΑΝΑ... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ / ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ / παρολ ' αυτά όμως σε ΠΟΛΛΕΣ γωνιές του νομού μας).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως σχεδόν μέτριοι (στα 2 με 3 και ΤΟΠΙΚΑ έως και 4 μποφώρ. Παράλληλα όμως  ΠΑΡΟΔΙΚΑ είναι αρκετά ΠΙΘΑΝΟ να παρατηρηθούν και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ στιγμιαίες ριπές στα 5 μποφώρ).

Μάλιστα την Πέμπτη ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ δεν αποκλείεται να σημειώσει και μια νέα μικρή πτώση (της τάξεως των έναν με δυο βαθμούς και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τριών βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ) ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ τιμές της , εξαιτίας της περισσότερης συννεφιάς και της πολύ υψηλής υγρασίας που θα επικρατεί.
Άρα στην ουσία θα είναι ακόμη μια "φυσιολογική για την εποχή" από πλευράς θερμοκρασίας ημέρα (έως ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ τμήματα και "λίγο ψυχρότερη" απ ΄ότι ήταν η σημερινή ημέρα).
Πάντως , ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας, καθ΄όλη την διάρκεια του ερχόμενου 24ωρου ΠΑΝΤΟΥ στα μέρη μας!
Για μεθαύριο Παρασκευή 12/01/2024: Γενικά περιμένουμε "καλές / ευχάριστες καιρικές συνθήκες" σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Χώρα των Φαιάκων, αφού η ημέρα αν και... Μπορεί να ξεκινήσει με ΚΑΠΟΙΕΣ διάσπαρτες νεφώσεις "άνευ σημασίας" (ΝΩΡΙΣ) , στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ στα μέρη μας (ΣΤΑΔΙΑΚΑ λιακάδα)!!
Οι άνεμοι βαθμιαία θα "γυρίσουν" σε βορείων διευθύνσεων φθάνοντας μέσα στην ημέρα τα 3 με 4 μποφώρ... Ενώ υπάρχει σχετικά αυξημένη ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ να "βγάλει" και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ στιγμιαίες ριπές, στα 5 μποφώρ.
Ο υδράργυρος αν και ΔΕΝ θα παρουσιάσει κάποια "σημαντική /αξιόλογη μεταβολή"... Όμως, με την "βοήθεια" της περισσότερης ηλιοφάνειας δεν αποκλείεται ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ να σημειώσει μια πολύ μικρή άνοδο ως προς τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ της (της τάξεως των έναν με δυο βαθμών ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ).
Έτσι θα πρέπει να υπολογίσουμε "ελαφρώς πιο ανεβασμένες τις μέγιστες τιμές" σε σχέση με την Πέμπτη (ΟΧΙ ωστόσο κάτι το ιδιαίτερο... Οπότε λοιπόν θα διατηρηθούν οι... "Σχετικά ικανοποιητικές / κανονικές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες").
Την Παρασκευή ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας περιμένουμε αργά το μεσημέρι KATA MEΣΟ ΟΡΟ γύρω στους 13 C. με 14 C. ΕΝΩ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα πρέπει να "πιάσουμε" και τους 15 C. (την Πέμπτη υπολογίστε έναν με δυο βαθμούς και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και τρεις βαθμούς χαμηλότερες από τις προαναφερθείσες τιμές, την ίδια ώρα).

Στα ορεινά και ημιορεινά μας, υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα τον υδράργυρο ("στα πολύ ψηλά" έως και πέντε βαθμούς χαμηλότερα) συγκριτικά με τα πεδινά μας.

Τέλος το χάραμα της Παρασκευής, όπως άλλωστε ΚΑΙ το χάραμα της Πέμπτης , λόγω της περισσότερης συννεφιάς που δρα ως "φυσικός μανδύας" τα θερμόμετρα ΔΕΝ θα πρέπει να δείξουν στα ... Μεν ΠΕΔΙΝΑ μας κάτω από τους + 7 C. με + 9 C. και κατά τόπους έως και 10 C. ( ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ θα προσεγγίσουμε τους + 5 C. με + 6 C. και ακόμη ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΙΣΩΣ μέχρι και τους + 4 C.)

Kαι στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τους + 5 C. με + 6 C. και κατά τόπους έως και + 7 C. (ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ιδιαίτερα "στα ψηλότερα" θα προσεγγίσουμε τους + 3 C. με + 4 C.)

Βέβαια ΔΕΝ θα συμβεί το ίδιο τα χαράματα / νωρίς τα πρωινά του Σαββατοκύριακου , όπου θα επικρατεί ξαστεριά τις νύχτες μας και... Σαφώς ο υδράργυρος θα "πέσει αρκετά χαμηλότερα" από τις πιο πάνω τιμές. Για τότε όμως θα μιλήσουμε αναλυτικά, στην επόμενη πρόγνωση / ανάρτησή μας! ;) :)

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

P.S. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει τον μετεωρ. σταθμό αυτό / την σελίδα αυτή, να παραμείνει "ζωντανή", προσφέροντάς σας αξιόπιστες προγνώσεις, κάνοντας μια δωρεά... Απλά πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση !

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=DE4ZBD6BWJRXC&fbclid=IwAR3amDDUGYuNUz_-vEt6OM9o3lYI0Rl_fN--8DOltU9tOT41qDen6lNT9wE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου