Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

 Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΘΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ... ΜΕ ΑΦΘΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ / ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ...

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ... ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (μετά από αρκετές συνεχόμενες εβδομάδες "μόνιμων / σταθερά Ανοιξιάτικων θερμοκρασιών") ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ!! 

Καλησπέρα σε όλες και όλους!!

Βράδυ Παραμονής Θεοφανίων λοιπόν, απόψε ... Έτσι , σας εύχομαι για μια ακόμη φορά, χρόνια πολλά με υγεία και κάθε καλό στις οικογένειές σας!! :)

Πράγματι από καιρικής πλευράς όλα κύλησαν (και θα συνεχίσουν να κυλούν), όπως ακριβώς σας "υποσχέθηκα / σας έγραψα" εδώ, μέρες πριν!!

Άρα μετά την... Ανοιξιάτικη (πάντα από πλευράς θερμοκρασίας) Παραμονή των Φώτων ΚΑΙ... ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΑ / ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ θα την περάσουμε "και αυτή" , όπως άλλωστε και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (όπως βέβαια και τις ανάλογες περσινές γιορτές, για να μην ξεχνιόμαστε) ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ με τον... "Μόνιμο Απρίλη" να συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα (αναφέρομαι πάντοτε στο "θερμοκρασιακό κομμάτι").

Ωστόσο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣ / ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ της αυριανής ημέρας και ύστερα, θα έρθει η "πολυπόθητη αναμενόμενη αλλαγή" να βάλει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ "τα πράγματα στην θέση τους" !!

Αναλυτικότερα για αύριο Σάββατο 06/01/2024 (Θεοφάνια): ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς καιρού (Εκτός από το "πεδίο των ανέμων". Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ).

Όντως Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ θα τελεστεί  ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (μοναδική "παραφωνία" οι άνεμοι. Θα τα πούμε παρακάτω "αυτά")...

Με αραιές συννεφιές ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ πιο πυκνές (πάντως ΔΕΝ αποκλείεται ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ να υπάρξουν και ΟΡΙΣΜΕΝΑ διαστήματα ηλιοφάνειας σε ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του νομού μας).

Παρολ ' αυτά ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ έστω ΠΟΛΥ ΤΟΠΙΚΑ (δηλαδή κάπου, οπουδήποτε στο νομό μας) να σημειωθεί είτε ένα ψιχάλισμα ή ψιλόβροχο "άνευ σημασίας" και ΓΙΑ ΛΙΓΟ είναι ΜΙΚΡΗ !! 

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ που θα γίνει όμως περισσότερο "αντιληπτή" ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ του Σαββάτου και μετέπειτα , αφού ΑΠΟ / ΕΩΣ... ΤΟΤΕ τα αναμενόμενα φαινόμενα ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ... 

ΚΑΙ μιλώντας για... Φαινόμενα... Για να δούμε ακριβώς τι περιμένουμε... ;)

Κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα αναμένονται "ξαφνικές ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ βροχές , μπόρες η καταιγίδες" που ανά διαστήματα θα είναι ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΕΣ δίνοντας σε ΣΧΕΤΙΚΑ σύντομο χρονικό διάστημα ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ. 

Και... Πάμε τώρα στους ΑΝΕΜΟΥΣ!! 

Ήδη από το πρωινό του Σαββάτου οι νότιοι - νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στα 4 με 5 και ΤΟΠΙΚΑ έως και τα 6 μποφώρ ΑΛΛΑ με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ΚΑΠΟΙΕΣ πολύ ισχυρές στιγμιαίες ριπές, στα 7 μποφώρ. 

ΟΜΩΣ βαδίζοντας ΠΡΟΣ / ΑΠΟ το μεσημέρι και μετέπειτα ο νοτιάς θα ενισχυθεί περαιτέρω φθάνοντας τα 6 και ΤΟΠΙΚΑ τα 7 μποφώρ με ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ για ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και ΚΑΠΟΙΕΣ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 8 μποφώρ. 

ΔΕΝ θα "σταματήσουμε" όμως εκεί ... Αφού ΠΡΟΣ / ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και μετά οι άνεμοι θα ενισχυθούν και άλλο , φθάνοντας ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (σαφώς ΟΧΙ παντού, αλλά σίγουρα σε ΠΟΛΛΑ σημεία του τόπου μας) τα 7 μποφώρ και ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ (δηλαδή ναι μεν ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ αλλά σίγουρα ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ "κομμάτια" του νομού μας) ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ τα 8 μποφώρ , ενώ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα πρέπει ΠΑΡΟΔΙΚΑ να "βγάλει" και ΚΑΠΟΙΕΣ πολύ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, που θα προσεγγίσουν οπωσδήποτε ΚΑΙ τα 9 μποφώρ... ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΠΛΑΙΣΙΑ "κυρίως με το μπάσιμο" των πιο έντονων φαινομένων, παρατηρηθούν ακόμη και ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σφοδρότατες στιγμιαίες ριπές στα 10 μποφώρ ΓΙΑ ΛΙΓΟ (επίπεδα θύελλας)!!! 

Η θερμοκρασία για μια ακόμη ημέρα (Ευτυχώς για τελευταία φορά... Μιας και θα κάνουμε αρκετές ημέρες να δούμε πάλι, "τόσο πολύ / τόσο τραγικές εκτός εποχής υψηλές τιμές") θα "προλάβει" να βρεθεί σε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ...

Φθάνοντας ανήμερα των Θεοφανίων ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας ΚΑΙ ΠΑΛΙ τους 16 C. με 17 C. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ τους 18 C. ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ακόμη και 19 C. (για πολλοστή συνεχόμενη φορά ΑΠΡΙΛΙΟΣ μήνας ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ από πλευράς θερμοκρασίας πάντα).

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΉ παραμένουν για μια ακόμη ημέρα και ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ τιμές , αφού μέσα στη νύχτα απόψε / χαράματα προς τα Θεοφάνια ο υδράργυρος ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας ΔΕΝ πρόκειται να πέσει κάτω από τους 12 C. με 14 C. και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ακόμη και 15 C. (κατά μέσο όρο πάντα).

Ως είθισται λόγω υψομέτρου, στα ορεινά και ημιορεινά μας υπολογίστε ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ τρεις με τέσσερις βαθμούς και στα "πολύ ψηλά" έως και πέντε βαθμούς, χαμηλότερα τον υδράργυρο από τις προαναφερθείσες τιμές, τόσο μέσα στην ημέρα , όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας. 

ΠΟΛΥ ΑΣΤΑΤΟ ΕΩΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΡΚΕΤΑ ΒΡΟΧΕΡΟ θα διατηρηθεί το καιρικό μας σκηνικό, τόσο καθ ' όλη την διάρκεια της Κυριακής 07/01/2024, όπου  σίγουρα θα σημειωθούν εκ νέου κάμποσες βροχές , μπόρες ή και σποραδικές καταιγίδες στο ΣΥΝΟΛΟ του νομού μας (φαινόμενα που ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ θα είναι ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ / ΑΞΙΟΛΟΓΑ)... 

Όσο και την Δευτέρα 08/01/2024 που ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ του τόπου μας, θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές ή μπόρες (υπάρχει κάποια πιθανότητα και για λίγες σποραδικές καταιγίδες).

Εδώ, όμως αξίζει να τονίσουμε πως ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΓΚΟΣ ΝΕΡΟΥ θα πρέπει να πέσει "χονδρικά" από το βράδυ του Σαββάτου ΕΩΣ ΚΑΙ τη νύχτα της Κυριακής...

Όχι ότι την Δευτέρα ΔΕΝ θα βρέξει, είπαμε πως σαφώς ΚΑΙ μέσα στην Δευτέρα θα έχουμε ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από ΤΟΠΙΚΕΣ βροχοπτώσεις που δεν αποκλείεται ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ να είναι ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ αξιόλογες. 

Οι άνεμοι την Κυριακή ΑΡΧΙΚΑ θα συνεχίσουν να είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ φθάνοντας τα 6 με 7 και ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ έως και τα 8 μποφώρ (υπάρχει πιθανότητα ΓΙΑ ΛΙΓΟ να παρατηρηθούν και ορισμένες πολύ θυελλώδεις στιγμιαίες ριπές, στα 9 μποφώρ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ θα αφορά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ του νομού μας), πνέοντας από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις. 

ΑΛΛΑ οδεύοντας ΠΡΟΣ το τέλος της ημέρας και ύστερα... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μέσα στη νύχτα που θα ακολουθήσει ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ θα παρουσιάσουν ΜΕΡΙΚΗ εξασθένηση. 

Ενώ την Δευτέρα θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφώρ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΡΧΙΚΑ κατά τόπους έως και 6 μποφώρ... Που ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ θα εξασθενίσουν περαιτέρω.

Τέλος η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει μια ΠΡΩΤΗ ΠΤΩΣΗ της τάξεως των τριών με τεσσάρων (ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ έως και πέντε βαθμών) ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ... "Πλησιάζοντας" ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣ τις "φυσιολογικές για την εποχή" θερμοκρασιακές τιμές (ΟΧΙ όμως ακόμη να μιλάμε για "κανονικά"  για την εποχή επίπεδα, αλλά "βαδίζοντας" προς τα εκεί) ...

Ωστόσο το ... "Τελειωτικό χτύπημα" από πλευράς θερμοκρασίας , θα το δώσει η Δευτέρα 08/01/2024 όπου οι ενδείξεις στα θερμόμετρά μας θα "πέσουν ακόμη λίγο" (άλλον έναν με δυο βαθμούς ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ) με αποτέλεσμα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ύστερα από σχεδόν ένα μήνα ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ / ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ να έχουμε ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ αργά το μεσημέρι που θα κυμαίνονται ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΝΑ μας μεταξύ 11 C. με 12 C. και κατά τόπους έως και 13 C. (ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΑ "πιάσουμε" και τους 14 C. για λίγο). 

Στα "φυσιολογικά" για την εποχή πλαίσια θα εναρμονιστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα θερμόμετρα και στην ορεινή / ημιορεινή μας ζώνη όπου  ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ θα έχουμε να κάνουμε με ΜΟΝΟΨΗΦΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ημέρας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ θα είναι και η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ των ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ στα μέρη μας ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και μετά... 

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ μπροστά μας, τα ποσοστά της σχετικής υγρασίας θα παραμείνουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΑ μέρα / νύχτα ΠΑΝΤΟΥ στον τόπο μας. Ταυτόχρονα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού ομιχλών ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ σε διάφορα υψώματα , όπως και σε σημεία κατά μήκος της ορεινής και ημιορεινής μας ζώνης, "οι οποίες" ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ θα είναι μάλιστα ΑΡΚΕΤΑ ΠΥΚΝΕΣ (Αυξημένη είναι και η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ χαλαζόπτωσης για τις αμέσως επόμενες ημέρες)!!

Πριν σας καληνυχτίσω φίλες και φίλοι... Θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα... 

Η κακοκαιρία που περιμένουμε θα είναι μια ΤΥΠΙΚΗ κακοκαιρία που συνήθως συναντάμε ΚΥΡΙΩΣ στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ του Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη (γι ' αυτό και "ο συγκεκριμένος πιο πάνω τίτλος / βαθύ Φθινόπωρο"). 

Δηλαδή ΔΕΝ περιμένουμε κάτι το ανεπανάληπτο ή πρωτόγνωρο... Ωστόσο σαφώς και θα χρειαστεί μια στοιχειώδη προσοχή (όπως άλλωστε σε κάθε "κλασική Φθινοπωρινή ή Χειμωνιάτική κακοκαιρία") τόσο την ώρα που ΤΟΠΙΚΑ θα "βρέχει δυνατά" όσο και τότε που θα φυσά επίσης πολύ δυνατά κτλ...

Στην οδήγηση (και όχι μόνο) και ... Πόσο μάλλον το βράδυ / νύχτα του Σαββάτου που θα κυκλοφορεί αρκετός κόσμος εκεί έξω στους δρόμους , όπου η αναμενόμενη έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον ισχυρό άνεμο θα μειώνει κατά πολύ την ορατότητά μας!! 

Φυσικά μια στοιχειώδη προσοχή χρήζει ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ και η Κυριακή μας.

Γενικότερα λοιπόν, από το βράδυ του Σαββάτου ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ το απόγευμα / βράδυ της Δευτέρας ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο νομό μας θα πέσει ΑΡΚΕΤΟ ΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ (ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ύψη βροχής ... Έως ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ της νήσου Κέρκυρας ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΒΡΟΧΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ που ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ θα πέσει το νερό ΟΛΟΥ του μήνα / δηλαδή θα προσεγγίσουν το μέσο μηνιαίο ύψος βροχής του Γενάρη, μέσα σε ένα / σε αυτό το 48ωρο).

Κάτι που α μη τι άλλο , χρειαζόμαστε , αφού ο φετινός Δεκέμβρης ήταν αρκετά ξηρός για τα κλιματολογικά δεδομένα του τόπου μας (οι βροχοπτώσεις δηλαδή του φετινού Δεκέμβρη ήταν πολύ μειωμένες / πολύ λιγότερες , από τα "συνηθισμένα" για το νομό μας).

Επίσης ΔΕΝ περιμένουμε κάποιο "δριμύ κύμα ψύχους" ή ότι άλλο τέλος πάντων ("συνταρακτικό") διαβάζετε και ακούτε δεξιά και αριστερά , για την ερχόμενη εβδομάδα...

Απλά η θερμοκρασία ναι μεν θα πέσει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ  ΑΛΛΑ ... Αυτό , απλά για να ... Βρεθεί στα "φυσιολογικά" για την εποχή επίπεδα... Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!! 

Όταν έχεις 18αρια και 19αρια εννοείται ότι χρειάζεται να "πέσει" κατά 7 με 8 βαθμούς η άμοιρη η θερμοκρασία για να πιάσει τα φυσιολογικά" για την εποχή πάντα πλαίσια, αφού ακόμη το ημερολόγιο δείχνει Γενάρη και ΟΧΙ ΑΠΡΙΛΗ!! ;) 

Καλό σας βράδυ!! :) 

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης - μέγα λάτρης και παρατηρητής των καιρικών φαινομένων του τόπου μας, από παιδί).

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να βλέπετε "σε πραγματικό χρόνο" τις καιρικές συνθήκες στο "Βαλανειό" της βόρειας Κέρκυρας , μέσα από τον μετεωρολογικό σταθμό και την "καιρική μου κάμερα" εδώ! ;) 

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου