Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Την περασμένη Παρασκευή 20 του μήνα και ενώ ακόμη επικρατούσε αρκετή ζέστη για την εποχή με μπόλικα 20αρια το μεσημέρι (και 20+ βαθμούς κελσίου πολύ τοπικά) στην καθιερωμένη πενθήμερη πρόγνωση σας έγραψα για το νομό Κέρκυρας :

"Τρεις διαφορετικές εποχές θα ζήσουμε από καιρικής πλευράς μέσα στο επόμενο πενθήμερο"! ;)

Και αφού ξεκίνησα με την προχωρημένη Άνοιξη που θα συνεχιζόταν το Σάββατο πήγα στο αναμενόμενο ξεκίνημα του Φθινοπώρου σταδιακά από Κυριακή (όπως και έγινε , πάντα από καιρικής πλευράς μιλάμε) και τέλος σας ... Έταξα τα εξής για σήμερα ...

"Από το δεύτερο μισό της Δευτέρας και ιδιαίτερα στη συνέχεια (βαδίζοντας προς την Τρίτη 24/03/2020) σιγά σιγά θα Χειμωνιάσει , τουλάχιστον από θερμοκρασιακής πλευράς (αφού θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση ως προς τα όποια φαινόμενα θα έχουν προηγηθεί) με τους ανέμους να γυρίζουν σε βοριάδες και να ενισχύονται σημαντικά ενώ η ... Θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητότατη πτώση από άκρη σε άκρη στο νομό μας. Μάλιστα θα υπάρξουν ορισμένα τμήματα στα οποία η κατρακύλα του υδραργύρου θα φθάσει ή και θα ξεπεράσει ακόμη και τις 10 μονάδες σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα έχουν προηγηθεί!
Στα ενδότερα και κατά κύριο λόγο βορειότερα - ορεινότερα θα έχει τσουχτερό "Γεναριάτικου" τύπου κρύο την ερχόμενη Τρίτη".

Για να δούμε λοιπόν, τι ψάρια πιάσαμε ? Ας συγκρίνουμε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν σε κάποια σημεία της Κέρκυρας το Σάββατο 21/03/2020 στις 14:20 το μεσημέρι σε σχέση με σήμερα Δευτέρα 23/03/2020 ακριβώς την ίδια ώρα !

Πετάλεια : 18,2 C To Σάββατο - 6,4 C. σήμερα Δευτέρα !! Διαφορά : 11,8 μονάδες !!!!

Βαλανειό : 19,6 C. το Σάββατο - 9,8 C. σήμερα Δευτέρα !!
Διαφορά : 9,8 μονάδες !!!!

Τεμπλόνι : 20,5 C. το Σάββατο - 12,5 C. σήμερα Δευτέρα !!
Διαφορά : 8 μονάδες !!!!



Τα συμπεράσματα δικά σας ... ;) Καλό υπόλοιπο Δευτέρας φίλες και φίλοι !! :)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου