Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή από πλευράς φαινομένων θα κυλήσουν και οι επόμενες ΑΡΚΕΤΕΣ ημέρες στο νομό Κέρκυρας.
Κατά τα άλλα το επόμενο 24ωρο (Κυριακή 15/03/2020) αντίθετα με ορισμένα άλλα τμήματα της Χώρας όπου έστω και παροδικά θα έχουμε να κάνουμε με κατά τόπους αξιόλογες βροχοπτώσεις εδώ στην ...
Βορειοδυτικότερη γωνιά της Ελλάδας πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις που τοπικά θα είναι κάπως περισσότερες και υπάρχει μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα σε πολύ τοπικό επίπεδο να ψιλοβρέξει ή να ψιχαλίσει για πολύ λίγο και κυρίως στα βορειότερα (όχι κάτι το άξιο λόγου και με μικρή πιθανότητα επαλήθευσης, αλλά όμως υπαρκτή για αυτό και η συγκεκριμένη αναφορά).

Θα μπουκάρει σχετικά δυνατός βορειοδυτικός άνεμος (μαίστρος) προς το μεσημέρι και ύστερα στα 4 με 5 και κατά τόπους έως και 6 μποφώρ (σε σημεία πιο επιρρεπή σε αυτό τον τύπο καιρού δεν αποκλείεται για μικρό χρονικό διάστημα να παρατηρηθούν και ριπές στα 7 μποφώρ).

Παράλληλα ιδιαίτερα από μετά το μεσημέρι και μετέπειτα η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει προοδευτικά , πτώση που θα γίνει αισθητή περισσότερο από αργά το απόγευμα και στη συνέχεια , καθώς φυσικά και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, μετά τις υψηλές για τούτη την περίοδο θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών!

Βαδίζοντας προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα πάρει ξανά την ανιούσα τα μεσημέρια και θα "μαλακώσει" και πάλι αισθητά , σε καμιά περίπτωση όμως ΔΕΝ θα εκτοξευθεί στους 22 και 23 βαθμούς των προηγούμενων ημερών, παρόλο την ηλιοφάνεια.

Συνοψίζοντας λοιπόν , έως τουλάχιστον και τις 20 του μήνα (με μια πρώτη ματιά και βλέπουμε για παρακάτω στην πορεία) , ΔΥΣΤΥΧΩΣ (ιδιαίτερα για τη νότια και κεντρονότια Κέρκυρα όπου εκεί η ανομβρία πραγματικά χτυπάει κόκκινο) ΔΕΝ περιμένουμε κάποιο αξιόλογο φαινόμενο, παρόλο την όποια παροδική συννεφιά την Κυριακή και στο ξεκίνημα της Δευτέρας.

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

Όμορφο υπόλοιπο Σαββατοκύριακου σε όλες και όλους !! :)

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου