Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Βόρειο Ιόνιο - νομός Κέρκυρας

Σταδιακή μεταβολή με κατά περιόδους αρκετές μπόρες / βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι αξιόλογες καθώς και κατά διαστήματα τοπικά έντονες. Βαθμιαία εκ νέου επικράτηση ισχυρών νοτιάδων και πτώση της θερμοκρασίας. Το πολύ άστατο καιρικό σκηνικό θα μας συντροφεύσει καθόλη την διάρκεια του τριημέρου !

Μας τα χαλάει λοιπόν πάλι ο καιρός φίλες και φίλοι , αρχή γενομένης από αύριο Παρασκευή 06/03/2020 , ιδιαίτερα βέβαια από το δεύτερο μισό της ημέρας και ύστερα , όπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τα πρώτα φαινόμενα. Μάλιστα προς τις βραδινές και μετέπειτα ώρες οι τοπικές βροχές σε ορισμένα τμήματα θα ενταθούν αρκετά και θα έχουμε και τις πρώτες δυνατές μπόρες/καταιγίδες. Οι άνεμοι γυρίζουν ξανά σε νοτιοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς και κατά τόπους πολύ ισχυρούς (από το βράδυ και ύστερα πάρα πολύ τοπικά θα παρατηρηθούν και θυελλώδεις ριπές στα 8 μποφώρ τουλάχιστον). Η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη (αρχικά).

Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή (07-08/03/2020) ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο πολύ άστατο μοτίβο , με την συννεφιά να έχει το πάνω χέρι (θα υπάρχουν κατά τόπους και κάποια μικρά ανοίγματα ενδιάμεσα) και την εκδήλωση φαινομένων (τοπικές βροχές/μπόρες/καταιγίδες) κατά διαστήματα και κατά τόπους , που άλλοτε θα έχουν τη μορφή γενικευμένου χαρακτήρα και άλλοτε πιο τοπικού χαρακτήρα , επηρεάζοντας συγκεκριμένα τμήματα του νομού. Τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο θα είναι παροδικά ισχυρά και ίσως δημιουργήσουν μικροπροβλήματα , σε αυτά τα τμήματα πέρα από την έντονη βροχόπτωση και τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχής θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, ή σφοδρούς ριπαίους ανέμους (πιθανότητα εμφάνισης υδροστρόβιλων στην ευρύτερη περιοχή ύστερα από πολύ καιρό).

Οι άνεμοι και το Σάββατο αρκετά έως κατά τόπους ιδιαίτερα ενισχυμένοι συνεχίζουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με τις ίδιες πολύ δυνατές εντάσεις του δεύτερου μισού της Παρασκευής. Ενώ την Κυριακή θα γυρίσουν σε πιο δυτικούς - νοτιοδυτικούς (τοπικά ισχυρές έως πολύ ισχυρές ριπές αρχικά) με τάση όμως έως το τέλος του 24ωρου να επικρατήσει δυτικό - βορειοδυτικό ρεύμα πλέον , λίγο πιο εξασθενημένο.

Η θερμοκρασία από το Σάββατο θα αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί ως προς τις μέγιστες τιμές της, με περαιτέρω πτώση την Κυριακή όπου και θα γίνει κατά τόπους αισθητή.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή τη φορά η πιθανότητα να βραχούν επιτέλους αξιόλογα ή έστω σχετικά αξιόλογα και οι περιοχές εκείνες που το έχουν μεγάλη ανάγκη και αδικήθηκαν τελικά και στην κακοκαιρία της περασμένης Τρίτης είναι μεγάλη και αγγίζει το 80% (αναφέρομαι περισσότερο στο νότιο και κεντρονότιο κομμάτι του νομού αλλά και σε ορισμένα πολύ πιο μεμονωμένα σημεία στον υπόλοιπο νομό, κυρίως παραθαλάσσια). Καλή επιτυχία λοιπόν αυτή τη φορά σε εκείνους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ύστερα στους υπόλοιπους! :)

Καλό απόγευμα Πέμπτης !!!

Ιάκωβος Βασιλάκης (ερασιτέχνης προγνώστης - καιρόφιλος).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου