Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Καλησπέρα Κέρκυρα ! Εκ νέου ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ αρκετά αισθητή και η σημερινή κατρακύλα του υδραργύρου , κάτι το οποίο επίσης γράφτηκε εδώ, πολλές μέρες πριν ... ;) Μάχη μεταξύ χιονόνερου και χιονονιφάδων έδωσε για λίγο το σημερινό χάραμα το ΨΗΛΟΤΕΡΟ κομμάτι του όρους Παντοκράτορα στην βόρεια Κέρκυρα με θερμοκρασίες ελαφρώς πάνω από το 0 C.

Tην ίδια ώρα όπου στην απέναντι πολύ κοντινή μας οροσειρά (κυρίως Αλβανία αλλά και κομμάτι στην ορεινή Ήπειρο) που βλέπουμε από εδώ , χιόνιζε πυκνά από χθες τη νύχτα έως και τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα. Μάλιστα τα επίπεδα χιονόπτωσης στο βορειότερο κομμάτι των Ακροκεραύνιων (που βλέπουμε απέναντι από βόρεια Κέρκυρα) έπεσαν έως περίπου και τα 600 - 700 μέτρα υψόμετρο!

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε όμως μια ματιά στον καιρό του προσεχούς Σαββατοκύριακου στα μέρη των Φαιάκων ... :)

ΕΝ ΜΕΡΗ άστατος θα συνεχίσει ο καιρός το Σάββατο 28/03/2020 , με κατά περιόδους τα σύννεφα να πυκνώνουν περισσότερο αλλά και χωρίς να λείπουν και ορισμένα σχετικά μεγάλα ανοίγματα τοπικά. Μάλιστα υπάρχει μέτρια πιθανότητα εντός του 24ωρου να σημειωθούν και κάποια λίγα περάσματα βροχοπτώσεων ή ψιλόβροχου, με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά τα φαινόμενα θα έχουν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και θα είναι σαφώς πολύ λιγότερα σε αριθμό αλλά και σε διάρκεια συγκριτικά με ότι προηγήθηκε. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή (μόνο μια ανεπαίσθητη πολύ μικρή άνοδο το μεσημέρι) . Έτσι και αύριο η ψύχρα έως και το κρύο για την εποχή σε τοπικό επίπεδο θα είναι ξανά αισθητά. Οι άνεμοι αρχικά θα συνεχίσουν νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι αλλά σταδιακά θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς και στη συνέχεια πιο δυτικοί - βορειοδυτικοί με τις ίδιες όμως χαμηλές εντάσεις.

Πολύ καλύτερος ο καιρός την Κυριακή σε όλο το νομό μας , με ... Ακόμη περισσότερη ηλιοφάνεια αλλά και λίγες κατά τόπους συννεφιές παροδικά , άνευ σημασίας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν γενικά κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι , ενώ ο υδράργυρος με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα ανέβει ακόμη λίγο κατά την διάρκεια της ημέρας και θα "μαλακώσει" κάπως σε σχέση με ότι θα έχει προηγηθεί!

Να έχουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο ! :)

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος - ερασιτέχνης προγνώστης).

P.S. Αξίζει μια ματιά προς τα ανατολικά μας , στην όμορφη Χειμωνιάτικη λευκή "καρτ ποστάλ" των απέναντι κοντινών Ηπειρωτικών βουνών ... ;)

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου