Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Έπρεπε να έρθει ο Μάρτης για να βρέξει όπως ξέρουμε ... Όπως σας τόνισα στην πρόγνωση της Καθαρά Δευτέρας , η απερχόμενη κακοκαιρία θα ήταν για μεγάλο μέρος του νομού μας ύστερα από πάρα πάρα πολύ καιρό, η πρώτη αξιόλογη έως κατά τόπους πολύ αξιόλογη του 2020 , έτσι και ...Έγινε , με έμφαση όμως στα βόρεια και κεντροβόρεια τμήματα !!

Παρολαυτά πάλι δυστυχώς υπήρξαν ορισμένες γωνιές του νομού όπου δεν έβρεξε ικανοποιητικά ούτε και αυτή τη φορά , επί τω πλείστον στο νότο και ίσως σε κάποια παραθαλάσσια τμήματα γενικότερα ... Θα ήθελα τις αναφορές σας από εκείνα τα σημεία του νομού (και από Παξούς ή Διαπόντια) όπου ΔΕΝ έβρεξε αξιόλογα , καθώς μελετώ το κλίμα του τόπου μας χρόνια τώρα και θα με βοηθήσει πολύ για το μέλλον ... Ευχαριστώ !! :)

P.S. Καιρική αναφορά από τα βροχερότερα σημεία σύμφωνα πάντα με τους υπάρχοντες σταθμούς (από το δεύτερο μισό της Τρίτης έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης , όπου mm = τόνοι νερού ανά στρέμμα). Πολύ μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν όπως ανέφερα και παραπάνω σε βόρεια και κεντροβόρεια Κέρκυρα , όπου και το βράδυ της Τρίτης συνοδεύτηκαν από έντονες καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στην βόρεια ενδοχώρα !!!

Πάμε λοιπόν , αναλυτικά : Πετάλεια (βόρεια ορεινά) 81,8 mm με 311 mm/hr μέγιστη ραγδαιότητα !! Βαλανειό (βορειοδυτική ενδοχώρα) : 67,4 mm με 170 mm/hr !,Τεμπλόνι (κεντροβόρεια πεδινά) : 65 mm , Γουβιά (ανατολικά παραθαλάσσια) : 53 mm .

Παρακάτω ένα μικρό βιντεάκι από την κάμερα του σταθμού στο Βαλανειό , καθώς ερχόταν οι πρώτοι κεραυνοί . Πηγαίνετε κατευθείαν στο 00:26 λεπτό ! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου