Αγαπητοί επισκέπτες, καλώς ήλθατε στον μετεωρολογικό σταθμό , στο Βαλανειό της βόρειας Κέρκυρας ... Σκοπός μας , να παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, στην βόρεια πλευρά της Κέρκυρας ... Ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι ... Επίβλεψη μετεωρολογικού σταθμού: Ιάκωβος Βασιλάκης ...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Πρόσκαιρη η σημερινή καλοκαιρία στο νομό Κέρκυρας (Τρίτη 24/03/2020, όπως είχαμε πει ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο ήδη από την περασμένη Παρασκευή 20 του μήνα , στην προηγούμενη ανάρτηση εδώ) ...

Έτσι μετά τους βοριάδες , την ηλιοφάνεια της Τρίτης αλλά και την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου (σε ορισμένα τμήματα της Κέρκυρας η πτώση έφθασε τις 13 μονάδες διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο με τσουχτερότατο Γεναριάτικου τύπου κρύο, κάτι που επίσης είχε προβλεφθεί εδώ από την περασμένη Παρασκευή), θα περάσουμε σε πιο μουντό ,βαρύ, συννεφιασμένο ουράνιο θόλο, σταδιακά σε ενισχυμένους ανέμους αλλά και ...Κάποιες βροχοπτώσεις ! ;)

Βαθμιαία επικράτηση ανατολικού-νοτιοανατολικού ρεύματος μέσα στην Τετάρτη 25/03/2020 λοιπόν με τάση σημαντικής ενίσχυσης κυρίως από το δεύτερο μισό της και ύστερα (ιδιαίτερα στα ανοιχτά δυτικά και νότια της Κέρκυρας) , με παράλληλη προοδευτική πύκνωση των νεφώσεων καθώς θα κυλά η ημέρα . Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα πολύ περισσότερο όμως βαδίζοντας προς το βράδυ αλλά και μέσα στη νύχτα να σημειωθούν λίγες διάσπαρτες ασθενείς έως μέτριας έντασης κατά βάση τοπικές βροχές, κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο το μεσημέρι και θα "μαλακώσει" κάπως σε σχέση με ότι προηγήθηκε την Τρίτη και την Δευτέρα. :)

Επί τω πλείστον Μουντάδα και δυνατοί (έως τοπικά πολύ δυνατοί ιδιαίτερα την Πέμπτη ) άνεμοι θα συνθέτουν το σκηνικό την Πέμπτη - Παρασκευή (αρχικά ανατολικοί - νοτιοανατολικοί και ύστερα πιο νότιοι - νοτιοδυτικοί) με αυξημένη πιθανότητα για περάσματα τοπικών βροχοπτώσεων και τις δυο αυτές ημέρες, κατά περιόδους και κατά τόπους. Μάλιστα σε τοπικό πάντα επίπεδο παροδικά τα φαινόμενα δύναται να έχουν και αξιόλογο χαρακτήρα.

Τα θερμόμετρα την Πέμπτη αρχικά θα δείξουν σχεδόν τις ίδιες θερμοκρασίες με την Τετάρτη όσο αφορά τις μέγιστες τιμές τους , στη συνέχεια όμως και πολύ περισσότερο την Παρασκευή θα πρέπει εκ νέου να έχουμε μια πτώση του υδραργύρου της τάξεως των τεσσάρων με έξι μονάδων κατά μέσο όρο πάντα και ανάλογα φυσικά σε ποιο κομμάτι του νομού κατοικεί ο καθένας μας (σε τοπικό επίπεδο θα γίνει αισθητή) ... :)

Όμορφο , ήρεμο βράδυ Τρίτης σε όλες και όλους !

Ιάκωβος Βασιλάκης (καιρόφιλος από παιδί - ερασιτέχνης προγνώστης).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου